Fostul procuror Nelu Carpen, condamnat pentru coruptie, extradat din Marea Britanie

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2015, 1:25 Dosare Anticoruptie


Fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, Nelu Carpen, a fost extradat, joi, din Marea Britanie, acesta fiind urmarit international din iunie 2014, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brasov, potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax.

"In urma cooperarii politienesti internationale intre Politia Romana si autoritatile judiciare din Franta si Marea Britanie, a fost extradat un barbat, de 40 de ani, condamnat de Curtea de Apel Brasov, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita, favorizarea infractorului, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals material in inscrisuri ofociale", a anuntat Politia Romana.

Potrivit anchetatorilor, fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea a fost condamnat de Curtea de Apel Brasov la executarea unei pedepse de sase ani de inchisoare pentru comiterea a 21 de infractiuni de luare de mita, favorizarea infractorului, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals material in inscrisuri ofociale.

Curtea de Apel Brasov a retinut ca, in perioada 2009-2010, Carpen a comis mai multe fapte de coruptie, in mod direct sau prin intermediul altor persoane.

La data de 18 iunie 2014, Biroul National Interpol Bucuresti a dispus urmarirea internationala in vederea arestarii a persoanei condamnate, in baza unui mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de Curtea de Apel Brasov.

In urma cooperarii politienesti internationale intre Politia Romana si autoritatile si atasatii de afaceri interne din Franta si Marea Britanie, beneficiind de sprijinul S.R.I., la data de 30 octombrie 2014, barbatul a fost arestat provizoriu in Marea Britanie.

Dupa audirea de catre magistratii britanici si dupa epuizarea tuturor cailor de atac impotriva deciziei de predare din Marea Britanie catre Romania, la data de 29 octombrie, autoritatile judicare britanice au aprobat predarea fostului procuror.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

630 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by