UPDATE Elena Udrea, cercetata de DNA intr-un nou dosar, legat de imprumutul facut la BRD: Ma consider o persoana persecutata si voi sesiza toate ambasadele

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 30 octombrie 2015, 20:32 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea a primit, vineri, la DNA, o citatie pentru luni, cand ar urma sa fie audiata intr-un nou dosar, privind creditul contractat de la BRD, dosar care, in ceea ce o priveste, a fost trimis DNA de procurorii DIICOT, informeaza Mediafax. Acesta este al patrulea dosar al Elenei Udrea instrumentat de procurorii DNA, dupa Microsoft, Gala Bute si Hidroelectrica, in acesta din urma fostul ministru fiind pus sub urmarire vineri.

Procurorii DIICOT au instrumentat un dosar privind acordarea, in mod ilegal, a mai multor credite de catre BRD. Intre acestea se numara si cel facut de Elena Udrea, in valoare de aproximativ trei milioane de euro. In cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT si-a declinat competenta, in 4 martie, si a trimis dosarul la DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in noul dosar instrumentat de DNA a fost deja audiat si pus sub invinuire pentru modul in care Udrea a obtinut acel credit fostul vicepresedinte al BRD Sorin Popa.

Elena Udrea a precizat vineri ca procurorii o acuza in acest nou dosar de complicitate la abuz in serviciu, pentru "faptul ca banca respectiva dadea un tip de credite", iar ea a l-a solicitat. "Adica, daca dumneavoastra solicitati ceva ce se constata ca n-a respectat tocmai procedurile, sunteti complice", a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului a fost pus vineri sub control judiciar cu cautiune, stabilita la 5 milioane de lei, in dosarul ce vizeaza vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea ar fi primit mita de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari si o creanta de 900.000 de euro pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vanzare - cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

In dosarul privind creditele BRD, DIICOT a inceput urmarirea penala in cazul a 30 de persoane.

Potrivit DIICOT, doi dintre liderii gruparii infractionale, folosindu-se de functiile detinute in cadrul BRD - GROUP SOCIETE GENERALE, "au racolat si controlat activitatea mai multor persoane subordonate si aflate in raporturi de munca cu banca, care prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu sau prin neindeplinirea acestora au facilitat aprobarea/acordarea frauduloasa a unui numar de 17 credite unor persoane fizice sau juridice, cunoscand faptul ca pentru niciunul din creditele astfel acordate nu erau indeplinite conditiile minime impuse de normele de creditare si ca imobilele folosite pentru garantarea creditelor au fost supraevaluate de evaluatorii agreati de banca".

  • Elena Udrea, dupa ce a primit o citatie pentru un alt dosar: Ma consider o persoana persecutata si voi sesiza toate ambasadele
Fostul ministru Elena Udrea a declarat, vineri seara, la iesirea de la DNA, ca i s-a inmanat o citatie pentru un alt dosar si ca se considera o persoana persecutata, anuntand ca va face sesizari tuturor ambasadelor din Romania si tuturor institutiilor internationale care se ocupa de drepturile omului, transmite Agerpres.

"Ca sa vedeti ca nu sunt paranoica. Surpriza! In timp ce nu se terminasera actele de procedura in dosarul acesta, mi s-a inmanat o alta citatie pentru un alt dosar. Cred ca la DNA trebuie sa se infiinteze sectia de urmarire penala a Elenei Udrea si asta i-am si spus doamnei procuror. Este evident ca sunt o tinta pentru DNA si din acest moment ma consider o persoana persecutata si voi face sesizari tuturor ambasadelor din Romania si tuturor institutiilor internationale care se ocupa de drepturile omului", a afirmat Udrea.

Ea a sustinut ca nu se poate ca, intr-o institutie care pretinde ca are 7.000 de dosare penale, in care exista denunturi facute publice la adresa unor persoane importante, lideri politici care ocupa functii importante, DNA sa aiba pe banda rulanta dosare pentru Elena Udrea.

Potrivit acesteia, citatia i-a fost inmanata de catre acelasi procuror si ar fi pentru saptamana viitoare.

"Cred ca doamna procuror (...) are directiva clara. Dansa se ocupa de Elena Udrea pe banda rulanta", a adaugat ea.

Referitor la acuzatiile care i se aduc in noul dosar, Udrea a spus ca sunt legate de fapte pentru care a fost arestata prima data, respectiv legate de modul in care s-a obtinut creditul de la BRD.

"Inteleg ca acuzatia ar fi de complicitate la abuz in serviciu. Bun, nu conteaza. Conteaza ca pe banda rulanta apar dosare despre Elena Udrea. Cred ca DNA se ocupa de Elena Udrea si, din cand in cand, ca sa mai arate ca exista si alta activitate, mai apare cate un personaj pe aici. (...) Faptul ca banca respectiva dadea un tip de credite si ca eu probabil ca l-am solicitat...", a mai spus Udrea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2829 vizualizari

  • -2 (8 voturi)    
    Intrebare (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:46)

    Curiosul [anonim]

    Cand erati tinta milioanelor de euro ,de ce nu a-ti sesizat ambasadele?Aveti o moralitate abjecta,de jigodie.
    • 0 (2 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 7:20)

      [anonim] i-a raspuns lui Curiosul

  • +3 (23 voturi)    
    scrisori catre ambasade?! (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:49)

    lili [anonim]

    Cand toate tarile democratice din UE si mai ales SUA atentioneaza mereu despre CORUPTIA ce colcaie si pune in pericol Romania!
    Dna Udrea, la Dumnezeu nu ati incercat sa faceti plangere?!
    Faceti, dna, plangere la Dumnezeu, mergeti la biserica, faceti matanii, dati actiste, poate acolo oti avea vreo sansa, ca la instanta nu aveti nici o sansa la cate probe au procurorii despre dvs!
    Succes DNA, la puscarie cu penala asta, vine si spune fara jena in Parlament cum era ea alaturi de toti penalii despre care nu vrea inca sa ne zica, "cat mai are mintea intreaga", dar cand va fi cazul va spune muuulte, drept care fostii PDListi speriati au scapat-o zilele trecute de arestul preventiv!
    La puscarie cu hotii astia cu averi de milioane de Euro din banii publici furati!
    Dna Udrea, sunt sigura ca veti gasi banii sa platiti cautiunea, "prietenii" dvs de hotii vor pune banii la bataie, sunt singura!
    E o nimica toata milionul ala de Euro pentru hotii din gasca dvs!
    • +2 (8 voturi)    
      De acord cu lupta anticoruptie, cu DNA, etc (Vineri, 30 octombrie 2015, 22:54)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Daca Udrea e vinovata, sa o condamne, dar nu sa-si bata joc de ea! Despre asta e vorba aici. Ii dai o cautine ca in USA, unde oricum se plateste doar 10%??? Le e frica de ea, asta e! Stie ce-au facut
      Lili, te stiu o antibasista inveterata datorita statutului tau de postaca a Alinei Gorghiu, dar aici vorbim de oameni. E plin PNL-ul de hoti si corupti, de la Sapunaru la Orban, de la Atanasiu la Dobricioiu, de la Petrache la Tusa si Busoi. Si toti stau linistiti ca Hellvig e omul lor la SRI iar Iohannis presedintele care ii apara., cum l-a aparat pe Mihalache, lesinat de bautura la o intalnire bilaterala Romania-Serbia. Ne lasi???...
      • +1 (5 voturi)    
        calmeaza-te ca faci bale (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 0:02)

        ember [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        abia acum incep procesele, o vor condamna, pe voiculescu vreme de cati ani l-au judecat?! poate ai vazut ca udrea a cerut in instanta recuzarea procurorului, asta e un tertip ca sa traga de timp si nu ca sa grabeasca solutionarea cauzei. ar trebui sa iti schimbi numele sub care postezi ca fie nu te duce capul fie esti postac
    • -1 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 octombrie 2015, 23:09)

      [anonim] i-a raspuns lui lili

  • +4 (24 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:52)

    [anonim]

    • +3 (11 voturi)    
      Eu sunt cetatean american dar asta nu e justitie! (Vineri, 30 octombrie 2015, 23:19)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui

      Nu poti sa-ti bati joc de cineva in halul asta in timp ce altii sunt bine merci, cerandu-i o cautiune uriasa platibila in 5 zile. Basca DNA mai vine cu un dosar privind imprumutul de la BRD, o firma privata, care are propriile ei reguli de a acorda credite. Sa fim totusi obiectivi, sa vedem ca dincolo de vina lui Udrea, se ascund multe jocuri care nu tin de democratie, ci mai degraba de vechea Securitate care deschidea dosare si inchidea pe cine vroia...
      • 0 (10 voturi)    
        si ce daca esti cetatean american?! (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 0:09)

        ember [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        tot prost esti! habar nu ai ce se verifica in dosarul respectiv si ca taman firma aia privata a facut plangere si se va constitui parte civila pentru ca a fost prejudiciata. cata nesimtire si intoxicare... saraca udrea, sa ii plangem de mila pentru ca postacii ei se recomanda cetateni americani pentru credibilitate.
      • 0 (0 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 11:10)

        [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

  • +11 (21 voturi)    
    Asa-i! (Vineri, 30 octombrie 2015, 20:54)

    mitg [anonim]

    Tu, Nastase, Voiculescu, Ponta ... saracii oameni persecutati cu castele in Elvetia si conturi in Cipru.
  • +4 (4 voturi)    
    Pai ce sa-i faci... (Vineri, 30 octombrie 2015, 21:06)

    bogdan1477 [utilizator]

    Nush cum se face da' pe m ine nu ma persecuta DNA-ul deloc... Si pina acum nu prea am vazut multe procese pierdute de catre DNA (doar cind judeca madam Costiniu se mai intimpla surprize). Asha ca.. daca peste citiva ani vom descopri ca DNA a pierdut procesele, atunci da, putem vorbi de persecutie. Intre timp... da-mi voie sa ma indoiesc. Cit despre anuntat ambasadele... asta suna extrem de ridicol.
  • 0 (8 voturi)    
    Pareri . (Vineri, 30 octombrie 2015, 23:04)

    Marx [anonim]

    Tupeul acestei cocote merge prea departe . Ar trebui sa se gandeasca si la varianta ca oamenii o pot lua la goana ( pe ea ) pentru faptul ca insista sa ne traga in piept chiar si pe ultima suta . Pentru unii o fi placut dar pentru cei care gandesc serios la pacalelile politicienilor care nu se mai sfarsesc , varianta asta devine singura solutie . Adica luatul la goana cu o scurtatura romaneasca rupta dintr-un gard .
  • +2 (8 voturi)    
    :) (Vineri, 30 octombrie 2015, 23:09)

    Natasa [utilizator]

    Cum naiba imediat ce scrii ceva rau de Udrea sar minusurile si comentariile de sustinere? Daca plateste oameni sa fac asta la ce o ajuta? Refuz sa cred ca cineva o sustine sincer sau crede ca femeia asta a facut vreodata ceva in viata in afara sa fie protejata si mereu potentiala amanta a lui Basescu! Adica e admirabil ca de la fatuca tarancuta si imbracata vulgar de la nunta cu cocos a ajuns la ce e azi, e un model de succes pentru cei din lumea ei de toparlani, dar sustinerea de pe internet e de domeniul SF, in realitate am vazut si oameni de-l sustineau pe vadim sau pe ponta dar pe asta n-am intalnit pe nimeni sa o sustina!
    Revenind la subiect, cred si eu ca se simte persecutata! Cand stii ca unul nu e curat in jurul tau, pe altii sa ii tot sara DNA si pe tine sa te ia a patra oara la rand, chiar ca nu-i frumos! DNA, pana sa o saltati definitiv, nu il puteti chema un pic si pe Ontanu in vizita pana nu distruge orice spatiu verde din sectorul 2??
  • 0 (0 voturi)    
    udrea elena dosar brd (Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 23:02)

    nicnicnic [utilizator]

    Udrea a comis atatea ilegalitati in slujba ei, a lui basescu si a partidului acestuia incat le-a uitat numarul, asta reclama ea ambasadelor, care le asteapta cu drag. Cred ca mai vine una, cand va fi sesizat atacul ei la justitie. Si poate se va sesiza cineva si de faptul ca in partide exista gupuri infractionale care beneficiaza de furturile astea de milioane de euro, ca asa declara si udrea, ca recenta mita pentru care e cercetata, s-a dus la partid(legea zice ca grupul infractional este de cel putin trei, udrea ar fi una, mai trebuie identificati doar inca doi)!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by