DNA, veste proasta pentru coruptii care si-au ascuns banii in conturi din strainatate: Peste 60 de comisii rogatorii in 2015

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 30 septembrie 2015, 11:25 Dosare Anticoruptie


Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat miercuri ca procurorii au facut peste 60 de solicitari de comisii rogatorii in acest an, numar in crestere fata de anii anteriori. "Din investigaţiile noastre, de foarte multe ori rezultă că anumite părţi ale activităţii infracţionale s-ar fi desfăşurat în străinătate, dar de foarte multe ori prin aceste comisii rogatorii încercăm să identificăm bunuri şi valori care pot fi supuse sechestrului", a spus Kovesi pentru Agerpres.

"Numărul comisiilor rogatorii a crescut în acest an. Sunt peste 60 de solicitări pe care le-am transmis în general colegilor din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi din afara UE", a mai spus Kovesi in interviul pentru Agerpres.

Comisiile rogatorii sunt folosite de procurori pentru a colabora cu autoritatile judiciare din alte tari in dosare de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1305 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by