Lukoil: Andrey Bogdanov, directorul general al Petrotel, are drept de libera circulatie pe intreg teritoriul tarii, in urma unei decizii a Tribunalului Prahova

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:11 Dosare Anticoruptie


Lukoil a anuntat miercuri ca Tribunalul Prahova a admis, in data de 29 septembrie, cererea de modificare a obligatiilor impuse prin masura preventiva pentru Andrey Bogdanov, general manager al Petrotel Lukoil Ploiesti. Potrivit deciziei instantei, Andrey Bogdanov are drept de libera circulatie pe intreg teritoriul tarii. Inainte, acesta era obligat sa nu depaseasca limita teritoriala a doua judete: Prahova si Ilfov. Reamintim ca societatea Petrotel Lukoil este cercetata intr-un dosar pentru evaziune fiscala.

In iulie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti tocmai a pus sechestru de 2 miliarde euro pe active ale Lukoil.  Insa in luna septembrie, Tribunalul Prahova a redus cu peste 800 de milioane de euro valoarea sechestrului instituit in dosarul Lukoil, dupa ce a admis contestatiile formulate de SC Petrotel Lukoil Ploiesti si SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, decizia fiind definitiva.

Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata de procurorii PCA Ploiesti la data de 3 august, in acest dosar fiind deferite justitiei SC Petrotel Lukoil Ploiesti, acuzata de spalare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzata de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si sase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncti din cadrul societatii de la Ploiesti- Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, un membru al Consiliului de Administratie al Petrotel Lukoil, Andrei Rata, si contabilul sef Dorel Dutu.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

507 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by