Alina Bica a fost suspendata de Consiliul Superior al Magistraturii din functia de procuror

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2015, 16:28 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat marti suspendarea Alinei Bica din functia de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce fosta sefa DIICOT a fost trimisa in judecata, saptamana trecuta, de procurorii DNA, intr-un al doilea dosar, pentru luare de mita, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CSM, hotararea Sectiei a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Alina Bica si Serban Pop, fost directr al ANAF, au fost trimisi in judecata de DNA, saptamana trecuta, intr-un nou dosar, in care sunt acuzati ca au luat mita pentru clasarea dosarului in care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Alina Bica este acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, iar Serban Pop - de complicitate la dare de mita.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si omul de afaceri Horia Simu, pentru dare de mita, arestat preventiv in alta cauza.

Serban Pop este acuzat ca a primit de la Horia Simu suma totala de 230.000 euro (cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT in scopul solutionarii unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma. "La 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al DIICOT, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014, inculpatului Pop, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat mai sus", sustin procurorii DNA.

In schimbul banilor, Alina Bica a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau, in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in dosarul in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de Simu, lucru care s-a si intamplat ulterior.

Alina Bica a mai fost trimisa anterior in judecata si in dosarul ANRP.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























790 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by