Dosarul Apa Nova: Fostul director al Politiei Locale din Ploiesti, audiat ca martor la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2015, 13:37 Dosare Anticoruptie


Fostul director al Politiei Locale din Ploiesti, Cristinel Toader, arestat intr-un dosar de santaj si alte fapte de coruptie, este audiat, marti, la sediul DNA Ploiesti, in dosarul Apa Nova, in care sunt efectuate cercetari pentru cumparare de influenta si trafic de influenta, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Toader a fost scos din arestul preventiv si adus la DNA cu duba politiei, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul Apa Nova.

Firme de publicitate controlate de Toader ar fi beneficiat de o serie de contracte cu aceasta companie, potrivit surselor citate.

Cristinel Toader a fost retinut pe data de 4 august si ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de santaj (4 fapte), folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (3 fapte) si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale).

Procurorii DNA il acuza ca, in perioada 2013 - 2014, in calitate de director general al Politiei Locale Ploiesti, a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante in cadrul acestei institutii, in sensul ca i-a constrans pe membrii comisiilor de examinare sa-i puna la dispozitie subiectele pe care le-a furnizat ulterior mai multor candidati, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 200 si 1.000 euro.

Procurorii arata ca Toader i-a constrans pe subordonatii sai sa ii furnizeze subiectele, amenintandu-i cu pierderea locului de munca.

De asemenea, procurorii spun ca, in perioada 2012 - 2014, Toader a desfasurat activitati incompatibile cu functia publica de director general al Politiei Locale Ploiesti, constand in aceea ca, in mod repetat, a coordonat prin persoane interpuse intreaga activitate a unor societati comerciale, respectiv SC Esrom Advertising SRL Ploiesti (in care a detinut anterior calitatea de asociat/administrator) si SC Zedeka Advertising SRL Ploiesti (la care mama sa a avut calitatea de asociat), desfasurand in numele acestora activitati producatoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constand in inchirierea de panouri publicitare.

Cristinel Toader a fost director al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova, dar si al Garzii de Mediu Prahova, iar in august 2012 a fost numit director la Politia Locala Ploiesti prin transfer de la OPC Prahova. Din ianuarie 2015, el a ocupat functia de director adjunct al Politiei Locale Ploiesti pana la data de 21 mai, cand s-a autosuspendat din functie pentru o perioada de un an si jumatate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























786 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by