Fost primar al Botosaniului, cercetat de DNA pentru concesionarea unei alei de 130 de metri patrati ce lega un bulevard de un cartier

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 28 septembrie 2015, 14:48 Dosare Anticoruptie


DNA Suceava efectueaza cercetari fata de Mugurel Catalin Flutur, fost primar al municipiului Botosani, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu avand ca rezultat obtinerea unui folos necuvenit, arata un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, la data de 23.09.2009, in calitate de reprezentant al Consiliului Local Botosani, acesta a concesionat unei societati comerciale, pana la data de 31.10.2011, o suprafata de 130,01 m.p., teren amplasat in municipiul Botosani, avand destinatia de alee pietonala, in scopul organizarii santierului aferent proiectului "Imbunatatirea produsului turistic prin extinderea si modernizarea hotelului Belvedere". 

Decizia, spune DNA, este contrara Hotararii Consiliului Local Botosani de aprobare a documentatiei Plan urbanistic de detaliu, in care se conditiona amenajarea parcarii hotelului fara afectarea aleii pietonale limitrofe. 

Prin aceasta fapta ar fi fost vatamate interesele legitime ale cetatenilor municipiului Botosani afectati de desfiintarea unei cai de acces ce lega un bulevard de un cartier.  

De asemenea, la data de 18.04.2012 in calitate de reprezentant ai Consiliului Local Botosani, Flutur Catalin Mugurel, contrar dispozitiilor Hotararii Consiliului locale anterior mentionate, a concesionat aceleiasi societati comerciale, pe durata existentei constructiei, terenul de 130,01 m.p, reprezentand aleea pietonala desfiintata ilegal. 

"Prin activitatile descrise au fost vatamate interesele legitime ale cetatenilor municipiului Botosani afectati de desfiintarea unei cai de acces dintre un bulevard si un cartier, iar ulterior, incepand cu luna mai 2012, au fost vatamate interesele legitime ale unui liceu, al carui spatiu (teren de sport) a fost micsorat cu suprafata de teren aferenta construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii desfiintate ilegal", se scrie in comunicat.

Prejudiciul in dauna Primariei municipiului Botosani este estimat la suma de 8.176,87 lei, reprezentand pretul achitat catre pentru amenajarea noii alei pietonale. 

In cauza se efectueaza cercetari si fata de alte persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1421 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by