Tribunalul Bucuresti decide vineri daca admite cererea lui Sorin Oprescu de eliberare din arest

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 24 septembrie 2015, 20:18 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti decide vineri daca va admite cererea lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro, informeaza Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, cererea formulata de avocatii lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie, cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care procurorii DNA il acuza de luare de mita. Insa instanta a amanat pentru vineri pronuntarea.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat pentru Mediafax ca pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu, masura arestului preventiv este una severa, care ar trebui aplicata doar in cauzele care vizeaza fapte de violenta.

La Arestul Central al Politiei Capitalei sunt doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, insotiti un medic si un reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale. Acestia urmeaza sa stea de vorba cu Sorin Oprescu si cu conducerea Arestului Central, pentru a verifica daca au fost respectate dreptul la viata, la integritate fizica si psihica si dreptul la ocrotirea sanatatii in cazul primarului suspendat al Capitalei.

"Se va discuta cu domnul Oprescu sa vedem care este situatia si se va face o prima apreciere si de catre medicul care va face parte din componenta acestei echipe. De asemenea, se va discuta cu conducerea arestului prevenit si se vor face, fara indoiala, si verificari in cadrul arestului preventiv", a spus Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Acesta a afirmat ca daca vor fi constatate neregului in urma vizitei pe care a dispus-o, se va putea face, imediat, o recomandare catre conducerea Arestului.

Primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus, luni 21 septembrie, din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde este incarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfantul Ioan", pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in Arestul Capitalei, au declarat pentru Mediafax surse medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, printre care profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat in ultima perioada.

Viorel Mocanu a declarat pentru Mediafax ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci cand a fost dus din arest la Spitalul "Sfantul Ioan" persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute in 21 septembrie, la spital, se pare ca Sorin Oprescu ar fi facut un "pseudo-infarct", iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Miercuri, avocatul Viorel Mocanu a declarat ca cererea a fost aprobata in regim de urgenta, dar desi Sorin Oprescu si apararea ar fi dorit sa se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenta, sunt multumiti de avizarea solicitarii si increzatori in serviciile medicale din Spitalul Militar.

Ulterior, Politia Capitalei a anuntat ca Sorin Oprescu va fi consultat in cabinetul medical din Arestul Central, de medicul specialist pe care primarul suspendat al Capitalei il doreste, iar acesta va decide asupra tratamentului.

Avocatul Viorel Mocanu a spus ca joi dimineata a primit informatia potrivit careia medicii curanti ai lui Sorin Oprescu, mentionati in cererea apararii de a-l supune unor investigatii pentru probleme cardiace, au aratat ca ei nu se vor prezenta la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru controlul medical.

Potrivit avocatului, medicii au spus ca ei nu pot sa vina "in vizita de curtoazie" la Arestul Central. Mocanu a precizat ca, in opinia sa, probabil ca medicii ar dori ca Sorin Oprescu sa fie dus la un spital sau la un cabinet al acestora, unde exista aparatura necesara pentru investigatii medicale de specialiate.

Viorel Mocanu a mai spus ca spitalul unde lucreaza cei doi medici curanti ai lui Oprescu ar fi raspuns joi dimineata unei adrese transmise de seful Arestului Central al Politiei Capitalei, prin care solicita prezenta acestora la unitatea de arest, iar atunci cand el i-a sunat pe cardiologi sa-i intrebe cand vor sa ii duca la Oprescu, acestia i-ar fi spus ca si apararea isi bate joc de ei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























265 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ce il mai dadaciti (Joi, 24 septembrie 2015, 20:55)

    gopo111 [utilizator]

    atita, cu doua aspirine il puneti pe picioare, porucl nu avea dureri cind lua bani de mita? e bolnav ca e la arest nu real, sa infunde puscaria, ca nu iimai ajungeau bani deloc


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by