UPDATE Procurorii au ridicat documente de la Apa Nova, de la Primaria Capitalei si de la cea a Sectorului 1 / Ar fi vizat un fost consilier personal al lui Oprescu / Costin Berevoianu a ajuns la DNA Ploiesti

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 24 septembrie 2015, 9:22 Dosare Anticoruptie


UPDATE 14.03: Apa Nova anunta intr-un comunicat ca documentele solicitate de procurori sunt pentru perioada 2008 - 2015 si sunt contracte comerciale cu subantreprenori Apa Nova Bucuresti. Compania mai spune ca procurorii DNA nu au facut perchezitii "sau alte tipuri de verificari in birourile sediului".

Comunicatul integral al Apa Nova:

Joi, 24 septembrie, in cursul diminetii, la sediul Apa Nova Bucuresti s-au prezentat doi reprezentanti ai DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, solicitand o serie de documente. Reprezentantii DNA nu au fost insotiti de reprezentanti ai altor institutii, nu au fost efectuate perchezitii sau alte tipuri de verificari in birourile sediului.
Conducerea institutiei a pus si va pune la dispozitie cu toata transparenta cele solicitate. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 - 2015 si sunt contracte comerciale cu subantreprenori Apa Nova Bucuresti.


UPDATE 13.24
Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, a ajuns la DNA Ploiesti unde va fi audiat intr-un dosar de trafic de influenta si cumparare de influenta in legatura cu derularea unor contracte ale Apa Nova Bucuresti. 

La intrarea in sediul DNA, Berevoianu a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu cunoaste motivul pentru care a fost adus aici si ca urmeaza sa fie informat asupra acestui lucru. 

UPDATE 10.53 Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, este vizat de ancheta procurorilor DNA Ploiesti, care ridica, joi, mai multe documente de la o serie de institutii din Bucuresti, au declarat surse judiciare pentru Agerpres

Berevoianu a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe functii, intre care cea de consilier personal al lui Oprescu si cea de presedinte al Consiliului de Administratie al RADET.  

De asemenea, el a fost implicat in renegocierea contractului semnat intre Primaria Bucuresti si Apa Nova, fiind delegat de Sorin Oprescu sa pregateasca negocierile cu conducerea societatii de furnizare de apa si servicii de canalizare. 

PMB precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca nu se fac perchezitii in sediul institutiei: "In acest moment nu se efectueaza perchezitii la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, reprezentantii municipalitatii au pus si pun in continuare la dispozitia organelor abilitate toate documentele referitoare la Apa Nova."

UPDATE 9.57 Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsica Chiru, a precizat ca procurorii anticoruptie din Ploiesti au solicitat, joi, conducerii institutiei o serie de contracte comerciale din perioada 2008-2015, informeaza Agerpres.

"In cursul diminetii, la sediul Apa Nova Bucuresti s-au prezentat doi domni procurori de la DNA - Serviciul Ploiesti, solicitand o serie de documente contractuale, pe care conducerea institutiei le va pune la dispozitie in toata transparenta posibila. Nu cunoastem motivul pentru care s-au interesat de aceste documente. Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 - 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai nostri", a afirmat Epsica Chiru la sediul Apa Nova. 

El a subliniat ca reprezentantii Apa Nova nu au fost anuntati in legatura cu vreo audiere si nu au fac verificari in birouri. 

"Apa Nova Bucuresti are contract cu Primaria Municipiului Bucuresti pentru serviciile de apa si canalizare, contract care este publicat inclusiv pe site-ul primariei si este accesibil pentru oricine doreste sa cunoasca continutul acestuia", a adaugat Epsica Chiru. 

Procurorii DNA Ploiesti ridica, joi, documente de la Apa Nova, Primaria Sectorului 1 si Primaria Capitalei, intr-un dosar care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societatii, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. 

Sursele citate au precizat ca procurorii de la DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti se afla la sediul societatii de furnizare apa si servicii de canalizare Apa Nova din Bucuresti, de unde ridica documente.  

In acelasi dosar, care vizeaza fapte de coruptie ce ar fi fost comise de catre persoane din conducerea Apa Nova, anchetatorii au solicitat si ridica, joi, documente si de la Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1, au mai aratat sursele citate.  

Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia si furnizeaza servicii de alimentare cu apa si canalizare in Bucuresti si in alte orase mari din tara.  

Apa Nova a incheiat, in anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apa si canalizare in municipiul Bucuresti, contract valabil pe o perioada de 25 de ani. 

Potrivit site-ului companiei, actionarii societatii Apa Nova Bucuresti sunt Municipiul Bucuresti, care detine 16,31% din capitalul societatii, Veolia Eau-Compagnie Generale Des Eaux, cu 73,69%, si salariatii societatii, prin Asociatia ESOP, cu 10%.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























6227 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    sectorul 3 a scapat? (Joi, 24 septembrie 2015, 9:33)

    pehash [utilizator]

    la cum uda Negoita gazonul de pe linia de tramvai, m-as mira sa nu fie si el in solda alora de la ApaNova
  • 0 (6 voturi)    
    E mult de lucru aici (Joi, 24 septembrie 2015, 9:58)

    mcris [utilizator]

    Din cauza lipsei investitiilor, apa de la robinet, potabila inainte de 1990, a devenit infectata cu tot felul de agenti patogeni iar populatia cumpara apa plata sau carbogazoasa pentru nevoia personala. Problema este ca te imbolnavesti nu numai band apa de la robinet, dar si spalandu-te cu ea pe fata si corp.
  • -4 (4 voturi)    
    hmmm (Joi, 24 septembrie 2015, 10:34)

    adyQ [utilizator]

    asta ineresant, se muta centrul puterii la Ploiesti? mai intai a venit de acolo treaba cu sechestrul ala de 2 miliarde de oiro, acuma astia dau atac frontal la capitala, interesant
  • -3 (5 voturi)    
    Apa Nova e Veolia (Joi, 24 septembrie 2015, 11:03)

    demaGOGU [anonim]

    ma indoiesc ca stapanii internationali ai DNA-ul au dat dezlegare la investigat gigantii multinationali!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by