Directorul Salii Polivalente din Bucuresti, trimis in judecata de DNA pentru santaj si luare de mita

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 23 septembrie 2015, 13:54 Dosare Anticoruptie


Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerul Tineretului si Sportului, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de santaj si luare de mita, anunta Agerpres. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea ca Octavian Bitu sa ramana in arest preventiv.

Potrivit DNA, in perioada aprilie - august, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 10.000 euro si foloase materiale constand in cedarea unei constructii detinute de firma acestuia catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata a directorului sportiv al Salii Polivalente, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

"Despre valoarea constructiei, din care inculpatul Bitu a solicitat practic jumatate in scopul derularii de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma acestuia din urma si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia respectiva. In acelasi context, in schimbul banilor si foloaselor pretinse, el s-a angajat fata de acelasi denuntator ca, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu sa fie asociati", arata procurorii DNA.

DNA precizeaza ca, pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant.

"In aceste conditii, in aprilie 2013, Bitu a amenintat un alt om de afaceri, denuntator in cauza, ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat aceasta sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat. In saptamana ulterioara primei amenintari si in mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenintarile si l-a instiintat pe denuntator ca, daca nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea", se mai spune in comunicat.

Pe 1 septembrie, in acelasi scop, arata DNA, Octavian Bitu a primit de la unul dintre denuntatori suma de 10.000 lei, procurorii organizand atunci un flagrant.

DNA precizeaza ca procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii in acest caz.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























944 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Pam-pam! (Miercuri, 23 septembrie 2015, 14:00)

    Marian G. [utilizator]

    La puscarie! Next!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by