Ioan Niculae ramane in penitenciar dupa ce instanta i-a respins cererea de eliberare conditionata

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 22 septembrie 2015, 15:59 Dosare Anticoruptie


Ioan Niculae
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat in 2 aprilie la doi ani si jumatate de inchisoare in doarul "mita la PSD", ramane in penitenciar, dupa ce Tribunalul Dambovita i-a respins definitiv, marti, solicitarea de eliberare conditionata, informeaza Mediafax.

Magistratii Tribunalului Dambovita au respins, marti, ca nefondata, contestatia formulata de Ioan Niculae la decizia din 31 august a Judecatoriei Gaesti. Atunci, Judecatoria i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare conditionata.

Decizia Tribunalului Dambovita este definitiva.

In motivarea deciziei din 31 august, magistratii Judecatoriei Gaesti arata ca omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost eliberat conditionat deoarece perioada scurta petrecuta in inchisoare nu a convins instanta ca s-a indreptat.

Magistratii au motivat ca Ioan Niculae indeplineste doar una dintre conditiile eliberarii conditionate, astfel ca nu poate fi admisa solicitarea sa de eliberare conditionata.

"Concluzionand, potrivit articolului 59 si urmatoarele Cod penal (1969), pentru a putea beneficia de liberare conditionata condamnatul trebuie sa indeplineasca doua conditii: (1) sa execute o perioada minima din durata pedepsei si (2) sa dea dovezi ca s-a indreptat si se poate integra in societate", se arata in motivare.

Pedeapsa lui Niculae este de 914 zile, iar pentru a putea cere eliberarea conditionata, acesta trebuia sa execute o treime, respectiv 304 zile.

Ioan Niculae isi va executa in continuare pedeapsa in Penitenciarul Gaesti si mai poate introduce o cerere de eliberare conditionata la 60 de zile de la momentul in care comisia din penitenciar i-a examinat-o pe cea de fata. Cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae a fost analizata de comisia de specialitate din Penitenciarul Gaesti si inregistrata la Judecatoria Gaesti in 18 august.

Avocatul omului de afaceri declara ca acesta merita sa fie eliberat dupa ce, in cele cinci luni de detentie, a scris cinci carti. Cartile semnate de Ioan Niculae sunt in domenii precum agricultura si chimia, in care de altfel omul de afaceri are investitii. Doua dintre volume se intituleaza "Bioetanolul, combustibilul viitorului" si "Valorificarea energetica a biomasei".

In 2 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe patronul grupului S.C. Interagro S.A. Ioan Niculae, la doi ani si sase luni de inchisoare in doarul "mita la PSD". In acelasi dosar au fost condamnati Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac, la doi ani si sase luni cu executare.

Initial, Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Gheorghe Bunea, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti de procurori.

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca in cursul anului 2009 Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1046 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Propunere (Marţi, 22 septembrie 2015, 16:24)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Trebuia sa scrie si un volume de memorii "Cum am turnat eu la Securitate" in care se prezinte toate mirsaviile de dinainte de 89 pe care le-a facut si toate golanelile de dupa infaptuite cu colegii lui securisti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by