Sorin Oprescu i-a invocat in fata instantei pe Rares Bogdan si pe Cozmin Gusa

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 21 septembrie 2015, 17:38 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu, in catuse
Foto: Mediafax
Sorin Oprescu le-a spus judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca a trait sapte ani intre "agonie si extaz" la Primaria Capitalei, deoarece mereu venea cate o persoana sa-l anunte ca va fi arestat a doua zi, iar printre cei care ii dadeau in acest sens "informatii pe surse" de la DNA se aflau Rares Bogdan si Cozmin Gusa, transmite Agerpres.

In motivarea deciziei din 14 septembrie, prin care judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut masura arestarii preventive fata de Oprescu, se afla si pasaje din declaratia data de primar in sala de judecata.

"Contestatorul-inculpat, avand ultimul cuvant, arata ca achieseaza la concluziile aparatorului sau. Arata ca instanta judeca o cauza a unei persoane in apropiere de sfarsitul vietii profesionale. Considera ca a gresit de-a lungul timpului pentru ca a facut atat bine. Nu poate sa accepte sa ramana cu eticheta pe care domnii procurori doresc sa i-o aseze pe frunte, in sensul ca este un om neonorabil. Precizeaza ca a trait 7 ani la Primaria Capitalei intre agonie si extaz, aproape in fiecare zi venea cate o persoana sa-l anunte ca va fi arestat a doua zi. Mai mult de vreo doi ani de zile ii dadea afara pe cei care incepeau cu aceste probleme si veneau cu asemenea zvonuri. La interpelarea instantei, arata ca in principal Rares Bogdan venea cu "informatii pe surse" de la DNA si chiar si domnul Gusa ii aducea asemenea zvonuri", le-a spus Oprescu judecatorilor.

Oprescu a adaugat ca, in cei 40 de ani de viata profesionala, nu a luat mita si a continuat sa sustina ca a fost mereu atentionat de diverse persoane ca "i se pregateste ceva".

"Arata ca a auzit zeci de legende urbane cum ca ar fi proprietarul a jumatate din Bucuresti. De asemenea, arata ca a fost intrebat de ce si-a luat avocat si a raspuns ca nu si-a luat avocat acum 2 luni, ci in urma cu un 1 an de zile. Precizeaza ca si-a angajat avocat deoarece i-a fost frica sa nu fie provocat, ii era teama de delatiuni. In ceea ce priveste persoanele cu care lucreaza, precizeaza ca este o persoana apropiata de subalterni, dar nu a acceptat niciodata sa fie folosit de oameni care sunt hoti. De 7 ani vede cu proprii ochi ca niciunei puteri politice nu i-a convenit ca era independent, ca nu avea stapan, ca nu i se dadeau ordine. In urma cu 2 saptamani, Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, i-a spus ca 'i se pregateste ceva', dar ca nu marseaza la asemenea chestiuni, dupa care a plecat: precizeaza ca nu l-a crezut. Arata ca zilnic citeste peste 700 de acte, pleaca cel mai devreme de la primarie la orele 21,30-23,00. Accentueaza ca nu a cerut niciodata bani, mita, nu a conditionat, are peste 26.000 de angajati de care raspunde, mai mult a facut controale si i-a dat afara pe cei care nu au respectat legea", a mai spus Oprescu.

Primarul a mai declarat in sala de judecata ca nu a stiut ca Bogdan Popa (directorul Centrului Cultural Palatele Brancovenesti) ia mita, iar daca ar fi stiut l-ar fi dat afara.

In ceea ce o priveste pe Oana Grigore, Oprescu a precizat ca o cunoaste de la Directia de Mediu din PMB, unde aceasta din urma este director, iar in aceasta calitate a participat la desfasurarea de evenimente legate de mediu la Palatele Brancovenesti.

Primarul a mai aratat ca pe numele sau au fost formulate sute de plangeri penale, dintre care 110 pentru situatia cainilor fara stapan, insa a primit neinceperea urmaririi penale.

De asemenea, niciunul din controalele Curtii de Conturi nu a sesizat nimic, nici auditul intern care la randul sau a fost controlat de Curtea de Conturi.

"Este obisnuit cu lupta politica si dupa peste 40 de ani de munca nu concepe ca plece cu eticheta de om necinstit. Considera ca trebuia sa fie nebun, ca in conditiile in care doi din directorii sai au fost retinuti, sa se gandeasca cineva sa ia mita. Inca o data accentueaza ca nu a primit mita, doreste sa repuna adevarul in drepturile istorice, sa se afle adevarul. Un ultim aspect privind sondajele de opinie arata ca, imediat ce a fost clasat al doilea dupa presedinte, s-a prezentat la domnul avocat pentru ca stia ce inseamna asta", a mai declarat Oprescu.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, decizie mentinuta pe 14 septembrie de Curtea de Apel Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12716 vizualizari

  • +11 (23 voturi)    
    Flagrant (Luni, 21 septembrie 2015, 17:48)

    HP [utilizator]

    Pai daca a fost prins in flagrant, mai exista vreun dubiu, cat de mic ?
    • -14 (20 voturi)    
      Du-te inapoi la haznaua 3 (Luni, 21 septembrie 2015, 18:06)

      ucraina este invincibila [utilizator] i-a raspuns lui HP

      Nu te mai informa numai de la haznaua 3! Nu a fost niciun flagrant, a declarat procuratura! Informeaza-te in continuare de la sclavii lui Voiculescu: Badea si gadea!
      • +11 (15 voturi)    
        flagrant... (Luni, 21 septembrie 2015, 19:50)

        UnulDeDeparte [anonim] i-a raspuns lui ucraina este invincibila

        n-a fost flagrant, dar banii erau marcati! Daca ar fi fost imprumut, asa cum sustine el un om in pozitia lui nu trebuia sa primeasca banii in cash... in cel mai rau caz ar fi cerut sa-i fie virati prin intermediul bancar. Chiar si asa cel mai sigur ar fi fost sa se imprumute de la banca si nu de la un subordonat.

        numai bine
        • +11 (11 voturi)    
          Imprumut fara contract ? Si taranii scriu (Luni, 21 septembrie 2015, 22:23)

          deval [utilizator] i-a raspuns lui UnulDeDeparte

          pe un colt de hartie 3 propozitii cand dau/iau un avans, cand imprumuta ! La primirea banilor electronic/prin banca i s-ar fi cerut contractul sau -daca era electronic banca raporta la spalarea banilor suma de peste 18000 euro ! Trebuie sa mai stiti ca cel care l-a "imprumutat" era fostul lui sofer care pe care l-a pus sef la administratia cimitirelor !!
          Deasemenea procurorii nu pot intra cu mandat in casa cuiva dupa 22 si el stia asta...
    • +9 (15 voturi)    
      Dimineata (Luni, 21 septembrie 2015, 18:15)

      CatalinPetrica1 [utilizator] i-a raspuns lui HP

      Pai dimineata s-a dus sa se roage la sfantul Mita Ponta sa-i dea si lui niste bani sa-si poata plati si el abonamentul la cablu, iar sfantul i-a ascultat rugaciunile si seara cand a bagat mana in buzunar a observat ca in buzunar au crescut cateva teancuri de euroi, alta daca i-a gasit pe canapea, in frigider, pe presul de la usa, pe unde mai trecea sfantul ala cu fapte bune.

      Daca tu esti ateu, nu ai credinta si nu te rogi la sfantul Mita PONTA normal ca nu iti lasa nimeni teancul de eroi sub perna
    • -1 (11 voturi)    
      de ce sustineti de-a-mboulea flagrantul? (Luni, 21 septembrie 2015, 20:03)

      anaerobik [anonim] i-a raspuns lui HP

      Chiovesi insasi, mareata, a afirmat ca nu i s-a facut "flangrant" doctorului Oprescu. Sau poate nu stiti definitia flagrantului, cum nici DNA n-o stie pe cea a spalarii de bani.
      • +1 (3 voturi)    
        Pai (Luni, 21 septembrie 2015, 21:39)

        HP [utilizator] i-a raspuns lui anaerobik

        Asa au scris ziarele, inclusiv HotNews.

        Daca nu, de ce l-au arestat, si ce sens aveau banii marcati ?
      • +5 (5 voturi)    
        1Redactiile au preluat prosteste stirea denumind (Luni, 21 septembrie 2015, 22:43)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui anaerobik

        flagrant o actiune in care se vorbea de bani marcati
        In stiri s-a vorbit de flagrant nu in comunicatul DNA.
        2 Dupa mine Kovesi este mareata prin ce "patroneaza": o acumulare de profesionalism concretizata in procuorii DNA.
        3 O sa vedeti ca e de manual spalarea banilor (lg.656/2002) la care va referiti...
  • +6 (6 voturi)    
    Oprescu. (Luni, 21 septembrie 2015, 18:03)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Trebuia sa-l aminteasca si pe marele impostor Alexandru Cumpanasu!
  • +15 (17 voturi)    
    In cel mai rau caz (Luni, 21 septembrie 2015, 18:06)

    math_2 [utilizator]

    Acest ticalos sinistru va sta vreo doi ani la puscarie apoi se va intoarce la sutele de milioane bine parcate in strainatate sau prin interpusi. Este un risc asumat. Sistemul isi vede de treaba. Deocamdata DNA-ul provoaca numai ceva veselie populara, inca nu poate clinti "sistemul". Isi vad de treaba in continuare, poate cu mai multa atentie. Acesti oameni nu vor putea trai din munca cinstita, platind impozite...inca vreo 2 generatii. Copiii lor sunt plini de diplome, la fel de semidocti insa bine infipti prin administratie, interne, diplomatie, justitie.....Parerea mea.
  • +9 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 21 septembrie 2015, 18:22)

    [anonim]

    • +3 (3 voturi)    
      Oprescu are mita în sânge. (Marţi, 22 septembrie 2015, 9:51)

      vali47 [utilizator] i-a raspuns lui

      Oprescu toată viața a trăit luând mită,nu știe să trăiască fără să primească mită.Un asemenea individ nu trebuie lăsat în funcții publice și arestul este singura modalitate de a feri societatea de influența lui.
  • +12 (12 voturi)    
    Otreapa (Luni, 21 septembrie 2015, 18:22)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Acest fiu de securist, incompetent, dupa ce ca ia mita si nu a facut nimic pentru Bucuresti, mai are tupeul sa trancaneasca. MAre e NESIMTIREA acestei lichele fara de dumnezeu
  • +10 (10 voturi)    
    Nu ma dumiresc ! (Luni, 21 septembrie 2015, 18:33)

    burebista [anonim]

    Cum au putut bucuresteni sa-l voteze pe acest zeflemist .mai spagar ca si Vanghelie .Rusine pt meseria care o are .
  • +3 (11 voturi)    
    echilibru (Luni, 21 septembrie 2015, 18:52)

    Dedalus [anonim]

    Nu inteleg apararea sa. Nu era acuzat ca nu isi indeplineste sarcinile de servici sau mandatul de primar. O fi vreun pasaj din apararea sa care explica totul si care e lasat sub tacere? Sper ca nu.
    -----

    Ma ingrozeste insa violenta postarilor. Daca e vinovat, va primi pedeapsa. Daca nu e - nu va fi pedepsit.

    Dreptul nu include ura, violenta. Fiecare are dreptul la o opinie, sigur - dar a scoate flacari pe gura in asemenea porniri e nedemn si nu foloseste nimanui.
    • +8 (10 voturi)    
      @echilibru (Luni, 21 septembrie 2015, 19:32)

      robinet4x4 [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

      E cam greu sa nu urasti niste lichele care dupa ce-ti fura si ultimul ban din buzunar te mai si sfideaza prin atitudine si declaratii in fiecare zi. Nu mi se pare deloc nedemn sa tragi in teapa astfel de personaje, dimporiva, mi se pare nedemn sa stai ca un caine batut in fiecare zi si sa mai lingi si mana nenorocitilor care dupa ce ti-au furat tie viitorul, il fura si pe al copiilor tai. Cat despre vinovatie, sa fim seriosi: nu exista politician roman (cel putin la varf) caruia sa-i faci o nedreptate daca il condamni fara nici o dovada la 10 ani cu executare, si ii confisti toata averea pe care nu o poate justifica. Doar nu suntem atat de naivi incat sa credem ca ar putea beneficia vreunul de sprijinul celorlalte lichele fara sa fie la fel de manjit ca ele.
      • -4 (6 voturi)    
        echilibru (Luni, 21 septembrie 2015, 21:05)

        Dedalus [anonim] i-a raspuns lui robinet4x4

        Eu am spus "echilibru", nu "caine batut". Sigur ca oamenii au dreptul sa fie indignati si sa se exprime. Dar;
        a) pana cand sentinta nu e definitive, omul e nevinovat- asa functioneaza justitia in toate tarile si asa trebuie sa fie
        b) de la comentartorii HN am pretentii in ce priveste exprimarea, vocablarul; cum de fapt am pretentii ca nu suntem un popor de salbatici care musca din nasul si urechile celor acuzati.
        • +6 (6 voturi)    
          Bravo tie ca poti fi atat de politically correct! (Marţi, 22 septembrie 2015, 0:06)

          robinet4x4 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

          a) la noi se abuzeaza de prezumtia de nevinovatie, toti inteleg democratia in sensul ca isi cunosc doar drepturile, dar nu si obligatiile. Cu astfel de oameni trebuie jucat dupa regulile lor, nu vad de ce as fi fair-play cu niste primitivi care actioneaza dupa legea junglei, ca in evul mediu.
          b) sa nu ai niciodata pretentii de la un om pe care nu il cunosti si care nu are nici o datorie fata de tine. Pretentii poti sa ai de la copiii tai si de la cea care ti-a jurat credinta pe viata ;) Vocabularul meu uzual este mult mai colorat, aici chiar tin cont de faptul ca ma exprim intr-un spatiu public. Consider conduita oamenilor mult mai importanta decat vocabularul, falfaitul din gene la cuvinte "nepotrivite" e pentru dameze snoabe.
          PS: Dupa ce va fi condamnat si nevinovatul asta, putem sa-l legam de un stalp in Piata Universitatii, sa proiectam declaratiile lui de acum pe un ecran mare si sa mergem 2 milioane de cetateni (sau cati or vrea) sa-i tragem cate o flegma in dinti? Ca banii pe care ni i-a furat oricum nu ii mai recuperam. Politically correct, zic
    • +5 (5 voturi)    
      asta este, suntem un popor de ingroziti (Marţi, 22 septembrie 2015, 0:49)

      math_2 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

      si pe mine ma ingrozeste cata lume voteaza in continuu....... cu Mazare, Ghita, Ponta, Sova, Vanghelie, Oprea, Oprescu. Ce sa facem, sa plecam si sa ramana numai audienta lui Gadea ?
  • +4 (4 voturi)    
    "Intre agonie si extaz" (Luni, 21 septembrie 2015, 20:02)

    coco04 [anonim]

    EXTAZ.ul din primarie;ar fi interesant de cunoscut.
    Sunt sigur ca are multe zerouri.
  • +10 (10 voturi)    
    OPRESCU la fel ca PONTA nu este zdravan la cap! (Luni, 21 septembrie 2015, 20:43)

    bizonul_nou [utilizator]

    Fie nu este normal la cap, fie a pus in functiune minciuna la fel ca borfasul ponta.

    Este incredibil ce a putut sa spuna; nu are pic de rusine. Sper ca Justitia sa-si faca treaba asa cum si-a facut-o in cazul adrian nastase, sorin ovidiu vintu, catalin voicu, miron mitrea, fratii fenechiu, aaa, si dan voiculescu si multi altii.

    Dupa gratii, mon cher primar tupeist si borfas!
  • -2 (4 voturi)    
    Pentru se termina cu tot felul de zvonuri si (Luni, 21 septembrie 2015, 21:12)

    Hehe [anonim]

    Presupuneri ar fi cazul ca toate actele de urmarire penala care se prezinta instantei sa fie PUBLICE si disponibile usor (online). Oricine constata ca are ceva in plus care il poate ajuta pe procuror sau dimpotriva sa il conteste pe procuror sa poata actiona.
    Nu este DELOC OK sa se acunda astfel de detalii pentru ca distrug cateodata mediatic un caz real ... o televiziune "bine intentionata" poate face praf un dosar lucrat exemplar de procuror dar nici nu puteti sa imi pretindeti sa am incredere oarba in procuror si justitie, chiar daca e vb de DNA sau alt parchet.
    Acest caz mie mi-a adus multe semne de intrebare considerand postarea dlui Turcescu, cu 5 zile anterior care prevestea clar ! Nu ma intereseaza DELOC ce vor comenta sustinatorii online ai DNA .. NU ESTE NORMAL si consider ca trebuie lamurit ca sa imi recastig increderea in DNA !
  • +9 (9 voturi)    
    Inaltpreacinstitul primarele cu mitele suspendate? (Luni, 21 septembrie 2015, 21:26)

    Plagarus [utilizator]

    Sorine,lasa lamentarile si amintirile de prunc cinstit,ca esti harsit in manarii penale !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by