Europarlamentarul Dan Nica, la DNA

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 21 septembrie 2015, 11:25 Dosare Anticoruptie


Dan Nica
Foto: AGERPRES
Europarlamentarul Dan Nica s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), informeaza Agerpres. La iesire, Nica le-a precizat jurnalistilor ca a venit la sediul DNA in legatura cu un dosar in care a facut o sesizare in 2013.

In septembrie 2014, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut ridicarea imunitatii pentru inceperea urmaririi penale pe numele a noua fosti ministri, in dosarul privind presupuse fapte de coruptie in cazul mai multor contracte referitoare la licente IT de sute de milioane de euro.

Kovesi a transmis procurorului general referatul in vederea sesizarii Senatului, respectiv a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuarea urmaririi penale fata de Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, in vederea sesizarii Parlamentului European pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Dan Nica, in vederea sesizarii presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu.

In cazul lui Dan Nica, ministru al MCTI in perioada 2000 - iulie 2004 si in prezent membru al Parlamentului European, DNA a cerut anchetarea pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, constand in aceea ca ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului ''Sistem Educational Informatizat'' si respectiv pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft; ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, ar fi stabilit printr-un Memorandum firmele care sa participe la realizarea proiectului atestand in mod nereal ca acestea fac parte dintr-un consortiu; ar fi stabilit procente de participare la proiect in favoarea anumitor firme; ar fi acceptat cesiunea contractului de catre Siveco, desi invocase necesitatea achizitiei de la aceeasi sursa; ar fi inlesnit firmei Siveco si colaboratorilor sai incheierea contractului in conditiile lipsei de competitie, incheind contractul in conditii oneroase pentru ministerul pe care il conducea, faptele sale avand drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata.

In perioada aprilie - noiembrie 2004, ar fi pretins si primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virata de  Fujitsu Siemens Computers in contul unor societati de tip off -shore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica aferenta contractului incheiat cu Guvernul Romaniei pentru ca, in baza influentei pe care o avea, sa asigure incheierea contractului in conditiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2501 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Deductie (Luni, 21 septembrie 2015, 12:01)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Parlamentul Romaniei e plin de hoti si complici de-ai lor. De ce nu ar fi fel si romanii de PE?
  • +5 (5 voturi)    
    prea multe acte coruptie la Dan Nica (Luni, 21 septembrie 2015, 12:05)

    virgil [anonim]

    o fi afacerea microsoft ultima, dar presa a vuit si de comisioanele de la Erricson si altele,
    Presupun ca asta a si fost motivatia sa abandoneze postul de ministru MCSI ca sa se faca europarlamentar si sa scape de dosarele de coruptie din urma
  • +7 (7 voturi)    
    mai e vreun PSDist fara probleme penale?! (Luni, 21 septembrie 2015, 12:08)

    lili [anonim]

    Nu cred, toti penalii PSDisti sunt acum in diferite faze de urmarire penala, in frunte cu Prim ministrul Romaniei, V Ponta!
    Rusine, o adunatura de penali in fruntea Romaniei, ati furat cat ati vrut voi in astia 25 de ani, macar acum sa dati socoteala!
    Succes DNA, la puscarie cu penalii din politica romaneasca
    • +2 (2 voturi)    
      E unul in Teleorman (Luni, 21 septembrie 2015, 13:28)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Dar nu se stie sigur daca mai traieste sau este un "zombie" a lui Dragnea.
  • +2 (2 voturi)    
    Echipa lui Nastase (Luni, 21 septembrie 2015, 14:37)

    Justin Puscasu [anonim]

    Nenea asta e unul din fruntasii din echipa Bombo.
    Asteptam cu interes vesti de la DNA si despre Abramburica, Manivelo si DIP.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by