DNA: Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie intentat Monicai Macovei, in care europarlamentarul a fost obligat sa ii plateasca daune de 10 mii de lei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 septembrie 2015, 19:50 Dosare Anticoruptie


Monica Macovei si Dan Sova
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Senatorul Dan Sova ar fi folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie deschis impotriva Monicai Macovei in anul 2009, sustin procurorii DNA in rechizitoriul prin care Dan Sova si Victor Ponta au fost trimisi in judecata, potrivit Agerpres. Monica Macovei, actual europarlamentar si fost ministru al Justitiei,  l-a acuzat in mai multe randuri pe Dan Sova ca a primit, prin casa sa de avocatura, contracte de asistenta juridica de la companii de stat din judetul Gorj, cu sprijinul lui Victor Ponta.

In perioada aprilie 2010 - 2011, in conditiile in care in mass-media au aparut o serie de articole cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexurile energetice Rovinari si Turceni, Sova a conceput si semnat 11 inscrisuri denumite procese-verbale ale Adunarii Generale a Asociatilor SCA 'Sova si Asociatii', inscrisuri antedatate si care prezinta in cuprinsul lor o stare de fapt inexistenta. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca dosarul respectiv este cel in care Dan Sova a actionat-o in judecata pe Monica Macovei, informatie confirmata si de datele postate pe portalul acestei instante.

Tribunalul Bucuresti a respins in octombrie 2010 actiunea lui Dan Sova, care a acuzat-o de calomnie pe Monica Macovei, insa, la judecarea apelului, Curtea de Apel Bucuresti a obligat-o pe Monica Macovei sa-i plateasca 10.000 de lei daune lui Sova, decizia fiind mentinuta in anul 2013 de Curtea Suprema.

"Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizeaza hotararea adunarii generale a SCA 'Sova si Asociatii', in sensul ca datorita plecarilor dese in strainatate ale inculpatului Sova Dan-Coman a fost imputernicit (...), a fost folosit in data de 27.04.2010, cand inculpatul l-a depus la dosarul nr. (...)/3/2009 al Tribunalului Bucuresti, avand ca obiect actiune in raspundere delictuala, in care la data de 06.10.2009 reclamantul Sova Dan-Coman a chemat-o in judecata pe parata (...)", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Monica Macovei declara, in anul 2011, dupa ce a pierdut procesul cu Dan Sova, ca "In anii 2007-2008, 'Sova si asociatii' a obtinut circa 5,6 milioane lei de la companii din judetul Gorj, in perioada anterioara si, mai ales, pe parcursul relatiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj si avocatul Victor Ponta (...). Am sustinut constant - si sustin in continuare - introducerea incompatibilitatii intre calitatea de avocat si cea de parlamentar, fiind si initiatoarea, pe vremea cand eram ministru al Justitiei, a unui proiect de lege in acest sens. Ceea ce a scris presa despre parteneriatul Ponta-Sova nu a facut decat sa-mi intareasca aceasta convingere: parlamentarii nu trebuie sa profeseze ca avocati."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5274 vizualizari

  • +8 (8 voturi)    
    Sova. (Joi, 17 septembrie 2015, 20:01)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Ce gasca de penali! Nu asta am vrut in '89. Ilici, intreaba Vadim de tine, curaj, si du-te la Intalnire!
  • +9 (9 voturi)    
    Era de asteptat (Joi, 17 septembrie 2015, 20:23)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    De la un penal, colegul plagiatorului VVP si membru intr-un partid de mafioti pusi pe jaf, era de asteptat ca sa recurga la falsuri, marturii mincionoase, induceri in eroare si orice alt mijloc MIRSAV. Un om cinstit, nu poate fi pesedist, adica un complice al acestor HOTI ODIOSI
  • +6 (6 voturi)    
    și cum, adică (Joi, 17 septembrie 2015, 20:34)

    Radu_Luci [utilizator]

    brava justiție română nu a remarcat matrapazlâcul, în trei instanțe, și a făcut dreptate până la capăt pe baza unui act fals?? nașpa speță! nu că ar fi ceva inedit, dar hmmm... dacă se va dovedi că actul ăla e într-adevăr fals, atunci să zică domnii în robe bogdaproste pentru inamovibilitate.
    • +3 (3 voturi)    
      In stiuatia data (Vineri, 18 septembrie 2015, 9:26)

      AK-47 [utilizator] i-a raspuns lui Radu_Luci

      Pai bun, iar acum dupa ce se dovedeste faptul ca un proces s-a castigat in baza unui act fals, nu ii da dreptul Monicai Macovei sa il dea in judecata pe Sova ptr recuperarea sumei initiale plus daune morale si de imagine ?

      Ar fi o ocazie buna ptr Monica Macovei sa-l bubuie pe Sova definitiv, mai ales ca vorbim de falsuri folosite intr-un act de justitie, ceea ce inseamna proces penal cu risc de parnaie, nu ? (corectati-ma daca gresesc)
  • +7 (7 voturi)    
    /// (Joi, 17 septembrie 2015, 20:35)

    hmara [utilizator]

    Doi trepadusi: Pinochio si Sova.
    Doua otrepe, ce pocnesc de minciuna, aroganta si grotesc.
    Si cand ma gandesc ca mai au admiratori....
    Jalnic.
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 septembrie 2015, 21:06)

    [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
    .... deci ...... (Joi, 17 septembrie 2015, 22:38)

    cbogdan [utilizator]

    Deci la baietii acestia (sova si ponta) falsul este un instrument perfect acceptabil si avand utilizari multiple. Daca ai probleme sau vrei sa obtii ceva - "pac'' falsul si totul se rezolva. Sper sa va vad in "pijamale'' cu dungi verticale pe amandoi foarte curand.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by