Stenograme din dosarul lui Sorin Oprescu: Primarul suspendat al Capitalei ar fi platit taxe de protectie la Curtea de Conturi

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 septembrie 2015, 13:22 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu
Foto: HotNews / DP
Procurorii DNA care ancheteaza dosarul de coruptie al lui Sorin Oprescu, in care primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv 30 de zile pentru luare de mita, verifica posibilitatea ca acesta sa fi avut un complice la Curtea de Conturi, pe care l-ar fi platit pentru a nu ii verifica contractele publice, potrivit Digi 24. Sorin Oprescu a fost adus joi din arest la DNA, pentru a fi prezent la perchezitia informatica a calculatoarelor si stick-urilor de memorie ridicate in timpul perchezitiilor facute in 6 septembrie.

Potrivit stenogramelor din dosarul lui Sorin Oprescu, dintr-o mita de 12 milioane de lei, o suma cuprinsa intre 50.000 - 70.000 de mii de euro urma sa ajunga la primarul Sorin Oprescu, dar si la o persoana nenominalizata de la Curtea de Conturi, institutie care ar fi trebuit sa urmareasca modul in care era cheltuit bugetul Primariei si sa faca rapoarte.

Stenograme din dosarul lui Sorin Oprescu (sursa: Digi24.ro):


"le-am dat la fete", (fiind de acord ca acestea sunt "doamna Simon cu astea, cu astea...", angajate ale A.C.C.U), "3 sau 4 miliarde" (suma este in ROL), fiind de acord ca echivalentul in lei (RON) este "400 de mii. Ok, asa se mai scade. Ce-ai mai ...?"

"50 sau 70 de mii am dat lui Sorin si la Curte", "Pai nu stiu, i-am dat 30 de mii, 20 de mii, de euro vorbesc" (n.proc. este vorba de Curtea de Conturi a Romaniei, unde isi desfasoara activitatea "Sorin", aspect ce rezulta din convorbirea inregistrata in mediu ambiental de Gogonea Teodor la data de 30.03.2015, anterior denuntului si pusa la dispozitia organului de urmarire penala)

Madalin a vorbit cu Mircea... si Mircea mi-a spus: "Ba, asta a zis "Dom'le, si eu am tacut din gura!", "Pai si ce (expresie obscena), ai avut tu vreo treaba cu mine?", "Dom'le, imi dai si mie 10.000 pe luna!"...".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7758 vizualizari

  • +14 (14 voturi)    
    Pai socrul Sarbu de ce vrea acolo? (Joi, 17 septembrie 2015, 13:33)

    ouyang [utilizator]

    Nu era previzibil?
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 septembrie 2015, 13:41)

    [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
    asta-i deja metastaza (Joi, 17 septembrie 2015, 13:45)

    linarel [utilizator]

    DNA, ia luatii pe toti cu duba !!! acum aveti si dovezi
  • +9 (9 voturi)    
    Pai de aia vor sa il puna acolo si pe tataia Sarbu (Joi, 17 septembrie 2015, 13:59)

    liviul2006 [utilizator]

    lui nu mai trebuie sa ii dea mita ca sa ascunda activitatile infractorilor din PSD, actuali sau fosti !
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 septembrie 2015, 14:20)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    cine e doamna Simon (Joi, 17 septembrie 2015, 17:20)

    paranoid_android [utilizator]

    ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by