Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 12 septembrie 2015, 2:26 Dosare Anticoruptie


Alina Bica si Serban Pop
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop raman in arest, in dosarul in care sunt acuzati de luare de mita, respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu, a decis definitiv instanta suprema, potrivit Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatiile formulate de Bica si Pop si a mentinut decizia din 2 septembrie pronuntata de aceeasi instanta.

Decizia luata, vineri, este definitiva.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita pentru solutionarea favorabila a unui dosar al lui Horia Simu, au fost arestati, pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistratii instantei supreme.

DNA arata ca, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, a primit, in mod indirect, printr-un intermediar, martor denuntator in cauza (fostul ei consilier Ionut Mihailescu, n.r.), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la fostul sef al ANAF Serban Pop. Pop ar fi primit 230.000 de euro de la Horia Simu pentru a interveni la conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ca sa solutioneaze, intr-o maniera favorabila un dosar in care omul de afaceri era urmarit penal.

Pe 1 septembrie, dupa retinerea Alinei Bica de procurorii DNA, avocata Laura Vicol a declarat ca noul dosar a fost intocmit in urma denuntului formulat de Ionut Mihailescu, fostul consilier al Alinei Bica si inculpat in dosarul ANRP al acesteia, care "si-a reamintit, dupa foarte multi ani de zile, ca ar fi primit ceva". "Este vorba despre fabuloasa si exorbitanta suma de 17.000 de euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte", a mai spus Vicol.

Potrivit avocatei, denuntul este unul mincinos si a fost facut de Mihailescu pentru a scapa de acuzatiile ce ii sunt aduse de procurorii DNA in dosarul ANRP.

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv si in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.

Alina Bica este judecata in prezent in doua dosare de coruptie, in care a fost arestata timp de cinci luni.

In dosarul "Bica 1", fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Aceasta cauza a fost disjunsa din prima. In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie.Bica este acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo-Carom si pe Adriean Videanu in dosarul Romgaz-Interagro.

In urma unei decizii a instantei supreme, doar ultimele doua acuzatii la adresa sefei DIICOT vor face obiectul dosarului "Bica 2".

Alina Bica a fost procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din mai 2013 pana in noiembrie 2014, cand a demisionat din functie.

Serban Pop este judecat in dosarul de santaj al directorului general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu. Acesta a fost acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, respectiv ca va face public contractul pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I, daca RCS&RDS nu va incheia un contract cu Antena Group.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























594 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by