UPDATE Seful Directiei Generale Antifrauda Fiscala, Romeo Florin Nicolae,Vicepresedipus sub control judiciar cu interdictia de a-si exercita functia/ Seful ANAF cere suspendarea lui Nicolae

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 septembrie 2015, 14:47 Dosare Anticoruptie


Romeo Florin Nicolae, sosind la DNA Ploiesti in septembrie
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva vicepresedintelui ANAF Romeo Florin Nicolae, director general al Directiei Generale Antifrauda Fiscala, care este suspectat de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit in 2010 echivalentul a 5.000 de euro pentru a reduce penalitatile impuse de ANAF unei societati comerciale.

UPDAPTE 23:15 Florin Nicolae a fost pus sub control judiciar cu interdictia de a-si exercita functia, el parasind sediul DNA Ploiesti dupa noua ore de audieri si perchezitii si spunand ca nu este vinovat. (Mediafax)

Romeo Nicolae a parasit sediul DNA Ploiesti, miercuri noapte, insotit de avocatul sau, dupa ce in cursul zilei a fost audiat de procurori, a asistat la perchezitia uneia dintre locuintele sale din judetul Prahova, apoi a dat din nou declaratii la DNA.

"Ma consider nevinovat", a afirmat directorul din ANAF, la iesirea din sediul DNA.

Intrebat daca isi va da demisia din institutia in care detine functia de sef al Directiei Antifrauda, el a raspuns: "Maine voi lua cu siguranta deciziile care se impun".


Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, acesta este cercetat pentru o fapta care ar fi fost comisa in perioada in care era consilier superior in cadrul A.N.A.F., Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala.

Astfel, in vare anului 2010, Nicolae Romeo-Florin ar fi pretins si primit echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale, de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de A.N.A.F.- Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Acesta a fost audiat miercuri la sediul DNA Ploiesti, unde a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu a facut 'niciodata' ceva ce sa i se poata reprosa, potrivit corespondentului Agerpres.

UPDAPTE Presedintele ANAF, Gelu Diaconu, i-a propus premierului Victor Ponta sa-l suspende pe Romeo Florin Nicolae din functie.

"Avand in vedere comunicatul DNA, prin care a fost anuntata dispunerea efectuarii urmaririi penale fata de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepresedinte ANAF, pentru suspiciune rezonabila privind activitatea acestuia din vara anului 2010, cand detinea functia de consilier superior in cadrul ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala si nu coordona activitatea Directiei Generale Antifrauda Fiscala, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, pana la clarificarea situatiei", a afirmat Gelu Diaconu, citat intr-un comunicat ANAF.

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova.

Potrivit declaratiei de avere, sotia lui Romeo Florin Nicolae lucreaza la Directia Finantelor Publice din judetul Prahova. Tot potrivit declaratiei de avere, Romeo Florin Nicolae a fost in 2014 membru in conducerea Companiei Nationale Loteria Romana.

Romeo-Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit in august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor, potrivit Mediafax.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9944 vizualizari

  • -10 (12 voturi)    
    intelegeti o data (Miercuri, 9 septembrie 2015, 15:35)

    cristi [anonim]

    oricine are ceva mai mult decat vecinii va fi cautat si in gunoi pentru 2.15
    cantatorii noi mai tari decat cantatorii vechi
    deh, capra (frank)...
    ascunde-ti-v-ati mai bine simpaticilor!
    • +8 (8 voturi)    
      Ai vrut sa ne impresionezi, dar... (Miercuri, 9 septembrie 2015, 15:42)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui cristi

      Corect este: ascundeți-v-ați
      • -2 (2 voturi)    
        Bine punctat (Miercuri, 9 septembrie 2015, 21:10)

        asd [anonim] i-a raspuns lui Gustav666

        Acum nu vreau să fac pe Gică contra, dar nu suna mai neaoș: ascudeați-v-ați?
    • +8 (10 voturi)    
      Frauda la Antifrauda (Miercuri, 9 septembrie 2015, 15:54)

      relu [anonim] i-a raspuns lui cristi

      Cei de la Directia Antifrauda au fost recrutati in proportie de 50% cu punctaje la scris intre 50-57,5 la sesiunile de examene din martie , mai şi octombrie 2014.La ce ne putem astepta de la astfel de specimene ?
      • +2 (2 voturi)    
        stai lin (Miercuri, 9 septembrie 2015, 19:33)

        beeeeeenar [utilizator] i-a raspuns lui relu

        romeo n-a dat concurs a fost numit direct
  • +9 (11 voturi)    
    Chestii. (Miercuri, 9 septembrie 2015, 16:55)

    Marx [anonim]

    Lumea pricepe mai greu ca lupta cu spagarii nu este doar o lupta cu codul penal . Este si o lupta cu obiceiul de a duce acasa la nevasta , seara , cate ceva din prada . Mai inainte de Revolutie , un surub , un cutit facut pe sest , o halca de carne , o conserva etc . Dupa 89 , , cota a crescut . S-a ajuns la milioane de euro in zilele noastre si la un standard de viata potrivit la banii astia . Cel mai greu este sa dai inapoi . Sa treci de la icre negre la salam pe ziar . De la concedii in Bahamas la concedii la Sovata . Aici este greul si cred ca intarcarea asta va mai dura .
  • +6 (8 voturi)    
    Numai unul si unul oamenii "doctorului'' Ponta (Miercuri, 9 septembrie 2015, 17:01)

    Plagarus [utilizator]

    Cam prea multi " cinstiti " a strans langa el Ponta Viorel
  • +7 (7 voturi)    
    cel mai cinstit guvern (Miercuri, 9 septembrie 2015, 17:40)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    Cum este sacul "Darius Vâlcov" tot așa și petecul "Romeo Florin Nicolae".

    Se plâng tot mai mult unii oameni de afaceri că îi calcă antifrauda, le găsește nod în papură că în amonte nu-ș ce furnizor la a 5-a mână li se pare lor că ar avea un comportament fiscal inadecvat și degeaba arată omul contract, facturi, avize de expediție, ordine de plată, ei spun "da de unde să știm noi dacă tu nu ești mână în mână cu ăla". Ca urmare îți punem sechestru pe absolut tot și așteaptă tu un an până vine AFP cutare în control de fond și lămurești atunci.

    Urmarea?

    1. Dacă ești fraier sau cinstit băieții te închid și concurența îți hăpăie cota de piața cît ai zice pește!

    2. Dacă ești un tip orientat și ai ceva cash pentru zile negre te duci la partid "că partidul e în toate cele ce sunt" și cotizezi cît mai consistent. Atunci ca prin minune băieții de la Antifraudă își recunosc "greșeala" și-ți ridică sechestrul.

    Acum înțelegeți de ce machiavelul de Dîmbovița
    (VVP) nu i-a transferat în bloc la antifraudă pe cei din fosta GF?

    Pentru că unii erau de-ai PDL-ului iar alții își vedeau de treabă. Așa că au păstrat loazele, incompetenții și pilele USL.

    Ia uitați aici crema antifraudei lui VeVe:

    http://www.mediafax.ro/social/inspector-antifrauda-din-capitala-retinut-de-dna-pentru-luare-de-mita-14698525

    http://www.romaniatv.net/inspector-antifrauda-din-constanta-retinut-de-dna-pentru-luare-de-mita_242655.html

    http://www.revista22.ro/seful-antifrauda-suceava-trimis-in-judecata-dna-il-acuza-pe-ionut-vartic-ca-vindea-informatii-privind-controale-fiscale-catre-firme-54668.html
  • +9 (11 voturi)    
    baga mare, DNA! (Miercuri, 9 septembrie 2015, 17:49)

    Kpriciu [utilizator]

    La ăștia anti-fraudisti, un 1 de inchisoare să se facă 2!!!
    • +6 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 9 septembrie 2015, 18:25)

      [anonim] i-a raspuns lui Kpriciu

  • +1 (1 vot)    
    ... (Miercuri, 9 septembrie 2015, 23:29)

    Sarmis [utilizator]

    Viitorii parnaiasi, Ponta si Diaconu s-au decis sa-l suspende pe al treilea.

    Ce mai conteaza bah? Oricum va intalniti inauntru.
  • +1 (1 vot)    
    vama veche (Joi, 10 septembrie 2015, 14:42)

    meandmyfriends [utilizator]

    Boli profesionale din vama!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by