Avocatul lui Sorin Oprescu l-a vizitat pe primar in arest: Nu cred ca putem vorbi despre un flagrant. / Este o persoana echilibrata, nu este un om invins

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 7 septembrie 2015, 18:34 Dosare Anticoruptie


Sorin Oprescu, in catuse
Foto: Mediafax
Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului Capitalei, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a declarat, luni dupa-amiaza, inainte de a-l vizita pe acesta in arest, ca Sorin Oprescu "nu este un om invins", ci un om care trece printr-o situatie dificila. Alexandru Chiciu mai spune ca Sorin Oprescu nu a pretins niciodata mita si ca, in opinia sa, nu se poate vorbi despre un flagrant, deoarece a trecut o perioada semnificativa de timp intre discutiile despre bani si actiunea procurorilor.

"Nu cred ca putem vorbi despre un flagrant. A existat o perioada semnificativa de timp de la momentul la care s-au purtat discutiile despre anumite sume de bani; domnul Oprescu (...) niciodata nu a pretins direct, indirect, prin intermediari, de la vreo persoana, sume de bani cu titlu de mita. De asemenea, niciodata Sorin Oprescu nu a cunoscut provenienta unor sume de bani pe care le-a primit cu titlu de imprumut", a spus Alexandru Chiciu, la intrarea in sediul arestului Politiei Capitalei, potrivit Agerpres.

''Este o persoana echilibrata, este o persoana care a infruntat o astfel de situatie. Mai este un lucru pe care doresc sa il subliniez. Foarte multe persoane s-au gandit ca Sorin Oprescu este la pamant. Da, Sorin Oprescu trece printr-o perioada dificila, dar nu cred ca este cazul sa vorbim de Sorin Oprescu ca despre o persoana stearsa definitiv din constiinta publica. Este o persoana cu foarte multa credibilitate, are o priza extraordinara la oameni. (...) Trece printr-o perioada dificila, dansul o constientizeaza. Cred ca Sorin Oprescu nu a terminat de spus ultimul cuvant. Mai este o chestiune pe care i-am transmis-o: trebuie sa se adune, sa ne adunam cu totii si sa incercam sa luptam. (...) Toata lumea trebuie sa fie adunata in jurul lui, Sorin Oprescu nu este un om invins, este un om care trece printr-o perioada dificila", a subliniat avocatul.

Intrebat despre problemele de sanatate ale primarului si daca acestuia i s-a facut rau la Tribunalul Bucuresti, Chiciu a spus ca primarul este dependent de insulina si are probleme medicale care sunt deja de notorietate, insa apararea nu doreste sa invoce problemele medicale, aceasta fiind "dorinta lui Sorin Oprescu": "Nu suntem noi genul de avocati care sa invocam starea medicala, ceea ce ne intereseaza fundamental este sa demonstram netemeinicia acuzatiilor si sa aratam ca, dincolo de toate chestiunile colaterale, (...) fondul cauzei reprezinta stia sau nu stia Sorin Oprescu de provenienta banilor. Sustinem ca niciodata acest om nu a pretins, direct sau indirect, sume de bani cu titlu de mita", a aratat Alexandru Chiciu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele sau, pentru luare de mita, dupa care edilul a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2590 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    marea intrebare (Luni, 7 septembrie 2015, 18:39)

    gogu [anonim]

    stia sau nu stia oprescu de banii marcati cu MITA din buzunarul lui? si eu m-am trezit intr-o zi cu 10 lei in buzunar, se intampla! si el s-o fi trezit cu 5 mii euro fara sa stie cum au ajuns acolo.

    Hai bre las-o ca macane... ar trebui sa le dea pedeapsa maxima astora care nu recunosc cand au fost prinsi cu mata-n sac.
  • +11 (11 voturi)    
    De cand este Oprescu om? (Luni, 7 septembrie 2015, 18:40)

    CititorulComentator [utilizator]

    Acum o dati ca e om si ca are familie etc, asa s-a dat si Nastase cu capul dă case...
  • +6 (6 voturi)    
    sa-i fi zburat tiglele de la furtuna (Luni, 7 septembrie 2015, 18:48)

    mnicku [anonim]

    sau vorbeste gura fara el .
    Ceva de genul" flagrantul asta nu se pune ca a fost inscenare" , o facatura extraordinara, mafiotii de DNA ce i-au facut , tz,tz
    dar alt denuntator declara " i-am dat 1 mil euro intr-un an " se pune sau nu ?
    " i-am transmis-o: trebuie sa se adune, sa ne adunam cu totii si sa incercam sa luptam."

    no ... adunati-va la beci si luptati nene, si dai si lupta ca la pas'opt
  • +6 (6 voturi)    
    Să fie clar. (Luni, 7 septembrie 2015, 18:51)

    vali47 [utilizator]

    Avocatul lui Oprescu transmite mesaje pentru eventualii denunțători.Să nu o facă.Greșește,pentru-că orice denunțător își reduce substanțial pedeapsa și procurorii au lista tuturor celor care au colaborat cu Oprescu.Dacă nu se duc ei la DNA vor fi chemați pe măsură ce ancheta evoluează.
  • +8 (8 voturi)    
    mi-a scapat (Luni, 7 septembrie 2015, 19:00)

    Wildschwein_007 [utilizator]

    o lacrima baieti. Ce sa-ti spun, saracu, nu se lasa invins de greutatile vietii...
  • +4 (4 voturi)    
    Buletin de sanatate (Luni, 7 septembrie 2015, 19:28)

    aniod [utilizator]

    Cei ce candideaza la o functie de aceasta importanta, primar al Bucurestiului, sa prezinte analizele medicale inainte de a lua spaga.
  • +4 (4 voturi)    
    Gasca hotilor din PMB si singurul "cinstit"Opres (Luni, 7 septembrie 2015, 19:53)

    Plagarus [utilizator]

    Caz pierdut si bani aruncati, pe logorea fara substanta juridica, a trepadusilor avocati
  • +2 (2 voturi)    
    Oprescu, un om cinstit. (Luni, 7 septembrie 2015, 20:21)

    Martinezu [anonim]

    Este incenare!.Cum zice si Mazeta, mereu pertinent.
    De fapt s-au testat unii pe altii!
    Oprescu a primit niste bani in ciuda opozitiei sale. Ce vreti? A venit omu si i-a last un teanc de bani. Om pus bineinteles de DNA care nu avea somn.
    Oprescu a luat o mostra din bani, sa zicem asa vreo 5000 euro sa mearga cu ei sa intrebe autoritatile treze la ora aia sa ii intrebe daca este legal sau nu sa ii pastreze. In fond daca unu iti da 50000 de euro inseamna automat ca este spaga?
    DNA, hot cum il stim, a scris pe bani cu cerneala invizibila MITA. Asadar , nu puteau sa scrie si ei cu cerneala vizibila ?
    Oprescu e fraier. I-ar putea da in judecata ca nu au folosit cerneala conform normelor europene.
    Cine dracu sa stie daca cerneala nu e cumva contaminata? Are certificat de calitate? Era in termenul de valabilitate?
  • 0 (0 voturi)    
    si-asta ne crede prosti!! (Luni, 7 septembrie 2015, 20:29)

    lili [anonim]

    "fondul cauzei reprezinta stia sau nu stia Sorin Oprescu de provenienta banilor. Sustinem ca niciodata acest om nu a pretins, direct sau indirect, sume de bani cu titlu de mita", a aratat Alexandru Chiciu."

    Ca un politician ca Oprescu ne poate vorbi asa crezandu-ne prosti pe toti(vedem asta zi de zi la Ponta si la toata clasa politica romaneasca!!) pot sa inteleg, dar avocatul asta nu este politician, si el ne crede prosti?!
    Cum adica: S Oprescu nu a pretins bani"?!
    NU o fii cerut direct sau indirect dar A PRIMIT fara ca macar sa intrebe de la cine sunt, STIA ca va primi MITA de la fiecare om de afaceri care are contracte cu Primaria capitalei!
    STIA si primea banii, nici nu-si batea capul cu evidenta banilor, el isi primea cei 10% regulat, mai mult nu-si batea capul SISTEMUL functriona mai ceva ca Primaria capitalei!!
    NU conteaza ca nu a cerut, conteaza ca A PRIMIT banii marcati ca MITA, asa cum a primit ani de zile!
    Chiar acea gafa de proportii cand a intrebat daca banii sunt marcati l-a dat de gol!
    Lasati vrajeala avocateasca, Oprescu este un smecher ordinar, cu nimic altfel decat coruptii din politica roamneasca!
    la puscarie cu el, ani grei la Rahova!
  • 0 (0 voturi)    
    Constatari . (Luni, 7 septembrie 2015, 21:09)

    Marx [anonim]

    Evident ca doctorul este o persoana echilibrata. Spagar de zeci de ani , de pe la spitale , se astepta mereu sa fie inhatat si de aici si echilibrul . Sa vedem cum va dansa pe sarma , data asta .
  • 0 (0 voturi)    
    Reinventarea definiției flagrantului (Luni, 7 septembrie 2015, 21:43)

    Dorian [anonim]

    Nu e flagrant...doar a fost prin cu mâța-n sac. Să fim serioși!
  • 0 (0 voturi)    
    Caragiale ... (Luni, 7 septembrie 2015, 22:10)

    Leeview [anonim]

    ... nu mai e actual. Viata bate teatrul dar nu si poezia :)

    Catelus cu parul cret, Fura rata din cotet.
    El se jura ca nu fura
    Si l-am prins cu rata-n gura
    Si cu ou-n buzunar,
    Hai la Sfatul Popular
  • 0 (0 voturi)    
    Văleu... (Marţi, 8 septembrie 2015, 0:18)

    Captain Obvious [utilizator]

    Cine mai face autostrada aia suspendată? Mai potrivită ar fi una care pleacă din Băneasa, trece pe la Victoriei, apoi pe la parlament si ajunge direct în rahova. Escala de la primărie văd ca s-au grăbit să o facă prima


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by