UPDATE Victor Ponta a fost audiat de procurorii DNA aproape doua ore: Am facut o cerere ca situatia mea sa fie disjunsa din dosarul Turceni-Rovinari, sa se rezolve mai repede

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 3 septembrie 2015, 14:03 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta, la DNA
Foto: captura Digi24
Premierul Victor Ponta a parasit sediul DNA dupa o ora si 40 de minute, declarand ca a cerut ca situatia sa sa fie disjunsa din dosarul Turceni - Rovinari, in care este acuzat de de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, pentru a fi "rezolvata" mai repede.

"Am venit ca orice cetatean, mi-am spus punctul de vedere, dl procuror a intrebat, am raspuns la absolut toate intrebarile, asa e normal", le-a declarat Ponta ziaristilor care il asteptau in fata DNA.

"Am facut o cerere ca situatia mea sa fie disjunsa, nu are legatura cu dosarul mare, sa se rezolve mai repede, interesul este sa nu stea bucatica mea in dosarul mare", a precizat primul ministru.

La intrarea in sediul DNA, in jurul orei 14.00, primul ministru nu a dorit sa faca prea multe comentarii si a intrat zambitor in cladire.

"Dacă am adoptat Codul Fiscal, acuma pot să vin să dau şi o declaraţie", s-a marginit el sa comenteze.

Potrivit procurorilor "exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA 'Sova si Asociatii' de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala".

In 6 mai 2015, in contextul documentarii, de catre procurori, a aspectelor privind relatiile contractuale ale societatii de avocatura SCA "Sova si Asociatii, s-a dispus predarea, de catre autoritatea fiscala competenta, a tuturor inscrisurilor existente privind actele de inspectie fiscala efectuate la Cabinetul de Avocat "Ponta Victor Viorel", se arata in comunicatul DNA.

In urma analizarii inscrisurilor, in raport de probele ce fusesera deja administrate in cauza, a rezultat urmatoarea stare de fapt (sursa - comunicat DNA):

La data de 30.08.2007, intre SCA "Sova si Asociatii" reprezentata de Sova Dan-Coman si Cabinetul Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel" reprezentat de Ponta Victor-Viorel, s-a incheiat o conventie de conlucrare profesionala, avand ca obiect conlucrarea celor doua parti in dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor, precum si in alte cauze in care se va ivi necesitatea. Conventia s-a incheiat pe o perioada nedeterminata. In conventie s-a prevazut ca pentru lucrarile profesionale efectuate in conlucrare, onorariile sa fie incasate de societatea de avocati, iar avocatul Victor Ponta sa primeasca o suma fixa de 2.000 euro, pentru care va emite o factura lunara.

Prin act aditional, incepand cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/luna onorariul avocatului Ponta.

Conventia de conlucrare s-a incheiat in luna decembrie 2008, moment in care Ponta a devenit ministru.

Pentru presupusele activitati efectuate in conlucrare, Victor Ponta a emis in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008 un numar de 17 facturi fiscale in valoare de 181.439,98 lei.

Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societatii de avocati SCA "Sova si Asociatii" care a efectuat plata contravalorii lor dupa care le-a inregistrat in contabilitate. Sumele aferente celor 17 facturi reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale, avand in vedere ca, in realitate, Victor Ponta nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare. Dan Sova a fost singura persoana cu drept de dispozitie in privinta oricaror actiuni de orice natura care implicau societatea de avocati.

Ulterior, pe fondul unor controale fiscale, desfasurate in perioada mai-octombrie 2011, Victor Ponta s-a inteles cu Dan Sova ca acesta sa intocmeasca in cadrul societatii de avocati rapoarte de activitate juridica, pretins a fi prestata de Victor Ponta, corespunzatoare celor 16 luni cat a durat conventia.

Intrucat specializarea juridica lui Victor Ponta este dreptul penal s-a stabilit ca activitatile sa vizeze asistenta juridica in dosare de natura penala in legatura cu clientii societatii de avocati.

Astfel, in cursul lunii august 2011, s-au intocmit in fals, 16 inscrisuri corespunzatoare cate unei luni din intervalul septembrie 2007 - decembrie 2008.

Cele 16 inscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda "copy paste" dupa modelul inscrisurilor privind activitatea juridica desfasurata de mai multi avocati din cadrul SCA "Sova si Asociatii", avocati care au declarat ca nu au conlucrat niciodata cu Victor Ponta. In realitate, Victor Ponta nu a efectuat nici una din activitatile respective, nici macar in parte.

Victor Ponta a folosit o parte din sumele obtinute de la SCA "Sova si Asociatii" pentru cumpararea a doua apartamente de lux intr-un complex rezidential situat in Bucuresti.

In perioada 11.11.2008 - iunie 2009, Victor Ponta a mai beneficiat de foloase din partea societatii de avocati, constand in transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. In tot acest timp, societatea de avocati a platit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/luna) si alte obligatii catre firma de leasing, in total, 79.641,11 lei.

In luna iunie 2009, Victor Ponta a preluat leasingul autoturismului fara sa mai achite vreo suma de bani societatii de avocati. Autoturismul a fost achizitionat de societatea de avocati SCA "Sova si Asociatii", la solicitarea expresa a lui Victor Ponta.

In cauza, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatului Ponta Victor-Viorel.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5258 vizualizari

  • +21 (23 voturi)    
    hai la racoare (Joi, 3 septembrie 2015, 14:04)

    un domn [utilizator]

    e mai bine la racoare Dottore...codul de canicula se prelungeshte...hai noroc !
  • +17 (17 voturi)    
    Viorele ia-ti "doctoratul"si dute unde vezi cu o (Joi, 3 septembrie 2015, 14:28)

    Plagarus [utilizator]

    In mandatul fericit al dlui Sova lord of Turcen, niciun proiect major pentru autostrazi finantate de UE nu a fost aprobat de Bruxelles.
    Domnul sa te ajute sa depui marturie pt. adevar Viorele!
    Du-te si tu sa fi mafiotul unui intreg parcurs, cu initiere, ucenicie, calificare si ascensiune in clasa VIP expirata
  • +15 (17 voturi)    
    Phonta.. (Joi, 3 septembrie 2015, 14:36)

    astronaut [utilizator]

    este un flagel pentru Rom. este un om fara rusine , obraznic , mincinos si in tot ce face ca p.m. demonstreaza un singur lucru ca ''ASA NU'' , ca demnitar si nu mai vorbesc ca prim ministru , sper sa fie trimis in judecata cat mai repede dupa care sa se DUCAAAA...!
  • +10 (12 voturi)    
    Ce om, pardon, ce Pisic (Joi, 3 septembrie 2015, 14:57)

    Kaladin [utilizator]

    Va dati seama cat de nesimtit e asta?
    • +7 (9 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 3 septembrie 2015, 15:33)

      [anonim] i-a raspuns lui Kaladin

    • -1 (3 voturi)    
      Sincer? (Joi, 3 septembrie 2015, 16:13)

      Daniel [anonim] i-a raspuns lui Kaladin

      Eu personal incep sa cred ca Ponta este extraterestru!

      Cum dracq' poate fi un pamantean asa de mincinos?
      Pe bune!
  • +4 (8 voturi)    
    impostorul viorel ponta PSD credea ca nu o sa-l (Joi, 3 septembrie 2015, 15:49)

    Vasile [anonim]

    dovedeasca ca a furat.
  • +5 (9 voturi)    
    tot dela minciună o va păți (Joi, 3 septembrie 2015, 16:00)

    visio [anonim]

    e incredibil de stupid plagiatul acesta!
  • +6 (8 voturi)    
    Eu unul ii urez.... (Joi, 3 septembrie 2015, 16:03)

    gica43 [utilizator]

    ...sa nu mai mearga la DNA,ci,cat mai rapid,la Rahova/Jilava sau in alte..."croaziere"de acest tip !!
    • 0 (4 voturi)    
      Impreuna (Joi, 3 septembrie 2015, 16:24)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui gica43

      Impreuna cu toata haita de mafioti si cu Androneasca, cea care i-a fost complice la furtul de la doctorat.
  • 0 (4 voturi)    
    sa se rezolve mai repede ... (Joi, 3 septembrie 2015, 16:11)

    mihnea2012 [utilizator]

    o minciuna marca Ponta. De fapt e o strategie ca in procesul penal inculpatul sa scoata fapta sa din cadrul in care s-a savarsit si astfel, separat sa se piarda cat mai mult din dovezi si sa para eventual fara sens unele fapte care astfel nu ar mai fi considerate penale. Pe intelesul tuturor, incerca sa piara ca magarul in ceata. Nu ca il intereseaza pe el sa se rezolve ...
  • 0 (4 voturi)    
    Pe cand? (Joi, 3 septembrie 2015, 16:23)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Pe cand si demisia, plagiatorule? Cand te lasi de politica in favoarea mafiei securiste pe care o slujesti?
  • 0 (4 voturi)    
    Normal ca vrea mai repede (Joi, 3 septembrie 2015, 17:25)

    B.Dan [utilizator]

    Sa se rezolve cat e premier, ca dup-aia e groasa treaba.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by