Directorul Salii Polivalente din Bucuresti a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita / Octavian Bitu este vicepresedinte PSD sector 4

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 1 septembrie 2015, 21:22 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut pentru 24 de ore pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerul Tineretului si Sportului, pentru comiterea infractiunilor de santaj si luare de mita.

UPDATE Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a confirmat, pentru Realitatea TV, ca a botezat unul dintre copiii lui Octavian Bitu.

"Justitia sa isi faca datoria, daca e vinovat sa plateasca. Sunt socat. Am fost colegi de partid, i-am botezat un copil dar nu am fost nasul sau de casatorie", potrivit unui SMS care a fost transmis de Nicolae Banicioiu realizatorului Rares Bogdan.


Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu detine functia de vicepresedinte al acestei filiale, condusa de Nicolae Banicioiu.

Potrivit procurorilor, in perioada aprilie - august 2015, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denuntator, 10.000 euro si foloase materiale constand in cedarea constructiei detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu Octavian, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

Despre valoarea constructiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma denuntatorului si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei.

Bitu Octavian s-a angajat ca, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu Octavian sa fie asociati.

Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National - Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant.

In aceste conditii, in luna aprilie 2013, Bitu Octavian a amenintat o denuntatoare ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat. In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui de renuntare la chiriasul de atunci al cladirii si pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate el, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea.

La data de 1 septembrie 2015, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in momentul in care Bitu Octavian a primit de la denuntator suma de 10.000 lei.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4109 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Pentru cat s-a vandut si asta... (Marţi, 1 septembrie 2015, 22:07)

    Hoasca batrana [anonim]

    10.000 RON?! e foame mare-n pesedeu', nu mai e tartoru' Hrebe sa-i impace pe toti, Sova cam sovaie daca sa-l dea sau nu in gat pe Tonttore si de Dragnea ce sa mai zicem... el nu misca-n front ca-i baga imediat Codruta inca o nefacuta cu alegerile. Stai sa vezi acu ce-o incepe sa ciripeasca mai ceva ca o soprana cand l-or strange Laura de K-ove-si...
  • +4 (4 voturi)    
    la multi ani!!! (Miercuri, 2 septembrie 2015, 1:34)

    Dr.Mythnick [utilizator]

    la multi ani!!!
    • +2 (2 voturi)    
      LMA (Miercuri, 2 septembrie 2015, 8:44)

      Primul [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

      si foarte foarte putina sanatate! :)
  • +2 (2 voturi)    
    Nu prea inteleg de ce este (Miercuri, 2 septembrie 2015, 1:37)

    mihai [anonim]

    atat de socat domnul ministru.
  • +1 (1 vot)    
    il cunosc pe individ...pacat de cei doi copii (Miercuri, 2 septembrie 2015, 12:27)

    Eu [anonim]

    Da, a ''muncit'' mult sa ajunga la nivelul asta in PSD. Chiar se mutase intr-o casa mai mare, ca cea detinuta anterior devenise brusc neancapatoare (CASA, nu apartament, da?). Nasol de unii care ajung la un anumit nivel prin compromisuri, pupincurism, fripturisme, spagi si alte cele....!

    E totusi grea trecerea de la lucrator in carciuma la dir al unei institutii de stat, asta desi a trebuit sa se casatoreasca cu fata carciumarului sef.

    Cheers si la mai mare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by