Managerul Spitalului de Urgenta Ploiesti, retinut de DNA pentru luare de mita. Acesta ar fi fost prins in flagrant cu 3.000 de lei, primiti de la denuntator

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 27 august 2015, 9:23 Dosare Anticoruptie


DNA l-a retinut azi noapte, la ora 01.30, pe managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Ion Alexandru Baloi, acuzat de luare de mita in forma continuata, informeaza un comunicat al Directiei.

Potrivit procurorilor, acesta a primit in perioada aprilie 2014-iulie 2015, de la un om de afaceri, o cota de 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia in cadrul contractului incheiat cu spitalul.

Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea platilor respective pentru a-i determina pe reprezentantii firmei sa-i remita comisionul convenit din valoarea facturilor, arata sursa citata.

"Din continutul probatoriului a rezultat faptul ca, foloasele necuvenite, remise inculpatului Baloi Ion Alexandru in perioada respectiva, se ridica la suma totala de circa 6.500 lei si au fost remise in trei transe, ce se coroboreaza cu retragerile de numerar din contul societatii atat din punct de vedere al datei cat si al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate", transmite DNA.

Miercuri, spun procurorii, Ion Alexandru Baloi a primit de la martorul denuntator 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea platii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri si pentru a incheia cu acesta din urma fie un act aditional la un contract de mentenanta deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale. 

Procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 3.000 lei. 

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3355 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    si tu brutus? (Joi, 27 august 2015, 9:29)

    zot [utilizator]

    chiar trebue sa raspunda in solidar cu el seful lui, cel care l-a desemnat in functie!
    • 0 (0 voturi)    
      Nu mai scapam odata de praduitorii astia! (Joi, 27 august 2015, 12:10)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui zot

      La puscarie!

      La puscarie!

      La puscarie!
  • +7 (7 voturi)    
    Saracul ! (Joi, 27 august 2015, 10:07)

    math_2 [utilizator]

    Cu siguranta era prima oara cand incerca asa ceva....
    Acesti oameni nu au nici o vina. Ei iau spaga si fura cu milioanele de Euro din cauza salariilor mici. Din pacate daca se dubleaza salariile vor face la fel.
  • 0 (0 voturi)    
    cate halatul ? (Joi, 27 august 2015, 12:14)

    dan [anonim]

    Hotarati-va .este vorba de 3000 (trei mii)
    sau de 30.000 de mii (treizeci de mii) cum a anuntat toata presa


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by