Primarul Tulcei, Constantin Hogea, sotia si fiica acestuia au fost trimisi in judecata de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 24 august 2015, 14:41 Dosare Anticoruptie


Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea
Foto: Agerpres
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, pe sotia si pe fiica acestuia. Primarul este acuzat, intre altele, ca a acordat ilegal o autorizatie de construire a unui bloc de locuinte, primind in schimb un apartament de trei camere.

Cine sunt persoanele trimise in judecata:
 • Constantin Hogea, acuzat de luare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, in forma continuata,
 • Valeria Hogea, sotia primului, administrator al unei societati comerciale, acuzata de complicitate la luare de mita, complicitate la efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, in forma continuata,
 • Sorina Ioana Hogea, fiica celor doi, administrator al unei societati comerciale, acuzata de complicitate la luare de mita
 • Constantin Cornel Georgescu, administrator al unei societati comerciale, acuzat de dare de mita
 • Constantin Valer Pop si Maria Brudiu, arhitect - sef respectiv secretar in cadrul Primariei Tulcea, la data faptelor, acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Care sunt acuzatiile procurorilor, potrivit unui comunicat al DNA:

In data de 26 octombrie 2007, Hogea Constantin, Pop Valer Constantin si Brudiu Maria au semnat si eliberat pentru firma administrata de Georgescu Cornel Constantin o autorizatie de construire a unui bloc de locuinte situat in imediata apropiere a unor obiective cu regim special (penitenciar si unitate miliara), fara a se fi obtinut avizele prealabile de la Ministerul Justitiei si Ministerul Aparii Nationale.

In urma intelegerii avute cu Georgescu Constantin Cornel, dar si in scopul protejarii intereselor financiare ale acestuia (a carui societate avea incheiate mai multe contracte de prestari servicii si executie lucrari cu Primaria municipiului Tulcea), la finalizarea lucrarilor, respectiv la data de 21 ianuarie 2009, inculpatul Hogea Constantin a primit, cu titlu de mita, un apartament cu trei camere situat in acel imobil, ocupat in prezent de fiica acestuia din urma, Hogea Sorina Ioana.

Pentru a disimula primirea apartamentului respectiv si pentru a crea aparenta ca respectivul imobil intra in mod legal in proprietatea lui Hogea Constantin, la aceeasi data, fiica si sotia sa au incheiat cu omul de afaceri un contract de vanzare cumparare, in care au atestat in mod mincinos faptul ca anterior fusese achitata contravaloarea locuintei.

Incepand cu ianuarie 2015, Hogea Constantin, beneficiind de sprijinul sotiei sale, a desfasurat operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia de primar, in sensul ca, uzand de functia pe care o detinea, s-a comportat ca administrator de fapt al unei societati comerciale ce apartinea acesteia din urma.

Concret, in scopul obtinerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite reprezentand sume de bani provenite din inchirierea unor spatii pentru clipuri publicitare, Hogea Constantin s-a interesat despre situatia juridica a unui imobil din municipiul Tulcea pe care se afla amplasat un panou publicitar electronic, despre pretul practicat pe piata pentru prestarea unor asemenea servicii, despre obtinerea unor modele de contracte de inchiriere spatiu publicitar, a depus diligente pentru realizarea spoturilor publicitare, asigurarea asistentei tehnice de specialitate pentru punerea in functiune a panoului si asigurarea intretinerii functionarii acestuia.

Toate aceste actiuni au avut ca rezultat incheierea unor contracte de inchiriere spatiu publicitar cu un numar de sase persoane.

In cauza, a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil, proprietate a inculpatilor Hogea Constantin, Hogea Valeria si Hogea Sorina - Ioana.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2845 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  frumos... (Luni, 24 august 2015, 14:44)

  liviu_ [utilizator]

  in familie...
 • +2 (2 voturi)    
  Lucruri bune (Luni, 24 august 2015, 19:20)

  Cris07 [utilizator]

  Omul asta a făcut multe lucruri bune pentru Tulcea!
  Un lucru bun este și faptul că se face curățenie!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by