Fostul sef al vamilor din Constanta trimis in judecata de DNA pentru ca a ajutat o firma sa evite plata taxelor pentru 75 tone de motorina

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 20 august 2015, 16:07 Dosare Anticoruptie


DNA constanta l-a trimis in judecata, in stare de libertate, pe Bogdan Vilsan, fost director executiv in cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale pentru abuz in serviciu, informeaza un comunicat de presa al Directiei.

Au mai fost trimisi in judecata Silviu Albescu, administrator al SC Mad Expert Intl SRL si aceasta firma, pentru folosirer de acte falsificate si evaziune fiscala

Potrivit procurorilor, la datele de 23 respectiv 29 decembrie 2011, cu ocazia si sub aparenta falsa a efectuarii a doua operatiuni de aprovizionare a doua nave cu cantitatea totala de 74,866 tone motorina, in valoare totala de 80.480,95 USD, Albescu Ioan Silviu si SC Mad Expert Intl SRL au derulat operatiuni comerciale fara a le inregistra in contabilitatea societatii si fara a calcula si declara la termen impozitele si taxele aferente acestor operatiuni, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit, a taxei pe valoarea adaugata si accizelor pentru produse energetice.

Acest lucru a fost posibil prin schimbarea destinatiei initiale a produselor energetice sustrase de sub supraveghere vamala din antrepozitul vamal de depozitare si comercializarea acestora pe piata interna fara plata obligatiilor fiscale, fara a detine atestatul de inregistrare pentru comercializarea produselor energetice, afirma DNA.

In acelasi context, la aceleasi date, cei doi inculpati au folosit in relatia cu Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Constanta documente vamale de transport si comerciale falsificate, cu scopul de a sustrage de sub supravegherea vamala cantitatea respectiva de motorina.

Procurorii sustin ca, in aceeasi perioada, Valsan Bogdan, in calitate de director executiv in cadrul Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Constanta, dupa ce a fost sesizat cu referatul intocmit de unul dintre subordonatii sai si inregistrat la 12.01.2012, din care rezulta ca SC Mad Expert Intl SRL folosise in relatia cu institutia respectiva mai multe inscrisuri falsificate si sustrasese de sub supravegherea vamala o cantitate de motorina, nu a indeplinit niciunul din actele la care era obligat intr-o asemenea situatie, producand astfel vatamari drepturilor si intereselor legitime ale statului roman, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru cei doi coinculpati.

Potrivit rechizitoriului, inculpatii Albescu Ioan Silviu si SC Mad Expert Intl SRL au prejudiciat bugetul statului cu suma totala de 265.356 lei, reprezentand taxa pe valoare adaugata - 90.619 lei, accize la produse energetice datorate in vama - 114.324 lei si impozit pe profit - 60.413 lei.

Pana in prezent, desi i s-a solicitat acest lucru, Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu a comunicat daca se constituie sau nu parte civila in prezenta cauza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1219 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  doar la 75 de tone? (Joi, 20 august 2015, 16:24)

  musul ion [anonim]

  pai in port se face lunar bunkeraj cu zeci de mii de tone trecute prin "zona libera" sau import temporar.
 • 0 (0 voturi)    
  Client mafiot (Joi, 20 august 2015, 16:47)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  De-al lui Mazare si partidul lui de hoti


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by