UPDATE VIDEO Trei capi ai Politiei Prahova, adusi la DNA. Seful directiei anticoruptie ar fi primit sume mari bani, carburant si decontarea unei vacante pe litoralul bulgaresc / Un ofiter de la Crima Organizata ar fi amenintat un jurnalist cu dosare penale

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 17 august 2015, 11:23 Dosare Anticoruptie


Seful directiei Prahova a Directiei Generale Anticoruptie (serviciu secret al Ministerului de Interne) a fost adus luni dimineata la DNA Ploiesti, anunta Agerpres. Constantin Ispas a fost escortat de trupe speciale. Alaturi de Ispas a mai fost adus si adjunctul Politiei Prahova, Adrian Radulescu, transmite Digi 24.

Potrivit Digi 24, cei doi sunt suspectati ca au dat informatii secrete unor interlopi din judet. Observatorul de Prahova scrie ca Ispas ar fi furnizat informatii secrete din dosarele instrumentate de politisti unor afaceristi cu probleme penale, asigurandu-i ca va face tot ce depinde de el ca acestea sa fie solutionate favorabil.

Emanuel Saghel, ofiter in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Ploiesti, a fost adus si el  luni dimineata, la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat in aceasta cauza, informeaza Agerpres.

La intrarea in sediul DNA, Saghel a spus ca a fost ridicat de la serviciu. Intrebat daca s-au scurs informatii din anumite dosare sau daca a ajutat infractori sa scape de dosarele deschise pe numele lor, Saghel a raspuns 'niciodata'. 

Constantin Ispas, ar fi primit bani in mod repetat pentru initierea unor anchete impotriva unor lucratori din Politie implicati in solutionarea unui dosar de evaziune fiscala, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, din anul 2011 si pana in prezent Ispas a efectuat, in mod repetat, operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o indeplineste si in prezent, constand in administrarea si coordonarea efectiva a activitatilor derulate de o firma la care actionar unic si administrator figureaza fiul sau, Mihai Constantin Ispas. 

Astfel, Constantin Ispas ar fi primit, in mod repetat, de la doua persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atributiilor de serviciu, sa initieze si sa deruleze anchete penale impotriva lucratorilor de Politie implicati in solutionarea unui dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea de catre cei doi a infractiunii de evaziune fiscala. 

De asemenea, in vara anului 2012, in calitate de sef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate ca urmeaza sa aiba o perchezitie domiciliara dispusa intr-un dosar al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti. 

Totodata, in perioada 2010-2014, Ispas, folosindu-si influenta asupra unor functionari cu atributii de control din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova si Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova, a intervenit pentru protejarea activitatii comerciale prezumtiv ilicite derulate de administratorul unor firme, incasand periodic diverse sume de bani, prin intermediul unor societati controlate de fratele sau, Ion Ispas, si fiul sau, Mihai Constantin Ispas, mentioneaza sursele citate. 

De asemenea, seful SJA Prahova este acuzat ca, in calitate de sef al SJA Prahova, ar fi pretins si primit cate 10.000 euro, in doua transe, de la un denuntator, caruia i-a cerut si sa dea un ajutor financiar unei societati controlata de un apropiat al sau, constand in acordarea unui imprumut de 200.000 lei si incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil proprietatea denuntatorului, pentru care pretul de 400.000 euro nu a fost achitat in realitate de apropiatul sau. 

Conform surselor citate, in schimbul acestor pretentii Ispas s-a angajat sa il determine pe ofiterul coordonator din cadrul BCCO Ploiesti, comisarul sef Saghel Emanuel, sa instrumenteze dosarul penal inregistrat la DIICOT Ploiesti, avand ca obiect activitatea desfasurata de societatea denuntatorului, astfel incat sa se creeze o situatie favorabila celui cercetat in cauza penala respectiva. 

Totodata, in perioada anilor 2010 - 2013, Constantin Ispas l-ar fi determinat, in mod repetat, pe administratorul unei firme sa creeze avantaje materiale societatii comerciale administrata de o persoana din cercul sau relational, iar in schimbul acestor interventii, seful SJA Prahova a primit diverse foloase materiale, intre care sume de bani, libertatea de alimentare a autoturismului sau cu motorina din parcul auto al firmei controlate de apropiatul sau, sau achitarea costurilor unui concediu pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, sustin sursele citate de Agerpres.

Radulescu, acuzat de cercetare abuziva, ar fi obtinut denunturi prin amenintari

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca Adrian Radulescu, seful adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, este acuzat de cercetare abuziva dupa ce acesta ar fi obtinut o serie de denunturi sub presiunea unor amenintari. 

Conform surselor citate, Adrian Radulescu, in calitate de ofiter in cadrul Directiei Generale Anticoruptie Ploiesti, in prezent adjunct al IJP Prahova, si Constantin Ispas au folosit amenintari si promisiuni, pentru a determina trei persoane sa formuleze denunturi la adresa unor ofiteri de politie de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova. 

Denunturile obtinute prin amenintarile celor doi s-au materializat in constituirea a doua dosare penale inregistrate la DNA - Structura Centrala, in cadrul carora ofiterii DGA Ploiesti au fost delegati sa efectueze cercetari. 

Un ofiter de la Crima Organizata a primit bilete la meciurile Petrolului pentru a deconspirat interceptari si a dezvaluit cand vor avea perchezitii

Emanuel Saghel, ofiter in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Ploiesti, este suspectat ca ar fi amenintat un jurnalist cu deschiderea unor dosare penale pe numele sau, dar si de furnizarea de informatii dintr-un dosar al DIICOT Ploiesti in schimbul unor bilete la meciurile FC Petrolul Ploiesti.

Conform unor surse citate  de Agerpres, in perioada anilor 2014 - 2015, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul BCCO Ploiesti, lucrand in baza delegarilor de competenta dispuse de DIICOT Ploiesti, Saghel l-a constrans pe un jurnalist prin amenintare, direct sau prin interpusi, cu constituirea de dosare penale si luarea unor masuri preventive fata de acesta, in scopul de a-l determina sa nu mai publice materiale de presa compromitatoare la adresa sa. 

De asemenea, Emanuel Mihail Saghel este suspectat ca, in perioada martie - noiembrie 2014, in calitate de ofiter de politie judiciara cu functia de sef Serviciu de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul BCCO Ploiesti, a furnizat unei persoane cercetata intr-un dosar penal DIICOT Ploiesti informatii la care avea acces in virtutea functiei detinute. 

Astfel, Saghel a instiintat persoana in cauza in legatura cu interceptarea sa in respectivul dosar penal si cu privire la data la care urma sa se efectueze perchezitie la domiciliul acesteia. 

In schimbul demersului sau, acesta a pretins si primit, in perioada martie - noiembrie 2014, bilete de acces (intre 5 si 30 de bilete) avand valoare nominala aferenta tribunelor 0, I si II pentru fiecare meci de fotbal disputat de catre FC Petrolul Ploiesti pe teren propriu si consumatii de bauturi alcoolice si alimente servite la una dintre lojele stadionului din Ploiesti, sustin sursele citate. 

Imagini de la sosirea lui Constantin Ispas la DNA (sursa: Ziarul Incomod din Prahova)








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























10131 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    misto (Luni, 17 august 2015, 11:38)

    goguleana lugojana [utilizator]

    lupul paznic la stana...
  • +11 (11 voturi)    
    niciodata... (Luni, 17 august 2015, 11:52)

    Johanis [utilizator]

    sa nu spui niciodata!
    • +4 (4 voturi)    
      ... (Luni, 17 august 2015, 13:21)

      ... [anonim] i-a raspuns lui Johanis

      Iti dai seama ca acum toti militienii din sistem sunt cu morvocul la ...., fiecare spagar de sus pana sus are cate o promotie de la cineva (gratis) asa de interes national, doar ei sunt mai presus de lege si pot beneficia de gratuitati de orice natura...
  • +13 (13 voturi)    
    Gunoaie (Luni, 17 august 2015, 12:24)

    Trojan.H [utilizator]

    Astia sunt primii vinovati pentru inapoierea Romaniei. Am avut mare noroc ca s-au deschis granitele. Daca nu, inchipuiti-va cum ar fi aratat tara asta cu toti interlopii si violatorii protejati de "politistii" astia cu masini de 50.000 de euro parcate pe la restaurante scumpe iar romanii ascunsi dupa perdea la lasarea serii.
    • +4 (4 voturi)    
      Buna gluma (Luni, 17 august 2015, 17:22)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

      Primii vinovati sunt haitele de securisti si progeniturile lor, cei care au devalizat Bonacorex si au ramas nepedepsiti, si mai ales haita FSN condusa de criminalul ILiescu
  • +8 (8 voturi)    
    poltia. (Luni, 17 august 2015, 12:43)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    N-au facut nimic! Doar au tacut!
  • +6 (12 voturi)    
    pak-pak! (Luni, 17 august 2015, 13:04)

    Kpriciu [utilizator]

    Vindecarea țării, tratament doar cu zidul de la Târgoviște!
    Deunăzi, urmărita penal Udrea, hoață la drumul mare, era printr-un studiou de televiziune. Poporul este luat la mișto de politicienii hoți+justitie. În media, doar circ.
    Iohannis, unde ti-e punct-si-de-la-capat-ul? Nu Te-am votat să nu faci nimic.
    Lehamite! Țara nu se va curați prin democratul vot, din pacate!!!!
    • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 17 august 2015, 14:07)

      [anonim] i-a raspuns lui Kpriciu

  • +13 (13 voturi)    
    Sistem administrativ mafiot. (Luni, 17 august 2015, 13:09)

    vali47 [utilizator]

    În Prahova,imediat după 1989,sa dovedit că există un sistem administrativ mafiot,unde sunt cooptate toate instituțiile statului.
  • +9 (9 voturi)    
    sa fim sinceri... (Luni, 17 august 2015, 13:26)

    lili [anonim]

    Asa-i peste tot in institutiile statului roman!
    Cei aflati in varful ierarhiei fac ce vor!
    Fura toti, fura cat pot, daca pot de ce sa nu fure pentru ca de 25 de ani asa au facut si nu li s-a i8ntamplat nimic!
    Asta-i Romania reala, cu peste jumatate din populatie la limita supravietuirii si cu hoti de milioane toti cei aflati la butoane!
    E bine, e foarte bine, ia zi-ne tu, Ponta!!
  • +7 (7 voturi)    
    La ei nu merge Oprea ? (Luni, 17 august 2015, 14:04)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Sa-i sustina si sa-i incurajeze, ca pe vremea cand era ministru au fost avansati. La un politist cinstit sunt 10 hoti.
  • +8 (8 voturi)    
    exact! (Luni, 17 august 2015, 14:36)

    aspida [anonim]

    PH= patria hotilor!
  • +7 (7 voturi)    
    Statul mafiot (Luni, 17 august 2015, 15:43)

    floriniulian [utilizator]

    Acesta este statul mafiot.
    In fiecare judet este la fel ca in Prahova.
    Sunt gasti de mafioti formate din procurori/politisti/judecatori/interlopi care fac ce vor in judetele respective.
    Se acopera unii pe altii iar singurul scop este sa faca bani fara nici un fel de scrupule.
    Acest cancer din institutiile de siguranta ale statului a distrus Romania si viitorul ei.
    Deocamdata lupta anticoruptie nu a ajuns la Parchete/Politie/Tribunale.
    Daca nu se face curatenie in aceste institutii conduse si polulate de lichele lupta anti-coruptie e doar praf in ochi.
  • +2 (2 voturi)    
    pentru uz intern :) (Luni, 17 august 2015, 15:48)

    Natasa [utilizator]

    "Constantin Ispas, ar fi primit bani in mod repetat pentru initierea unor anchete impotriva unor lucratori din Politie implicati in solutionarea unui dosar de evaziune fiscala, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. "
    Redactia Stiri a hotnews e rugata sa nu mai puna virgula intre subiect si predicat pentru ca devine de-a dreptul penibil! Majoritatea articolelor sunt scrise intr-un limbaj neingrijit, virgulele sunt puse aiurea si amatorismul e prezent mai peste tot pe site! Inteleg ca ati crescut si nu puteti lucra numai cu varfuri, dar nu o fi asa greu sa gasiti niste oameni care sa stie limba romana, nu?
  • +3 (3 voturi)    
    Starea de fapte (Luni, 17 august 2015, 17:21)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Cand premierul e plagiator si inconjurat de penali psd, cind parlamentul e un cuib de hoti si complici la jaf, politia de ce are trebui sa fie cinstita lacrima? ROMANIA= tara de hoti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by