Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, trimisi in judecata de DNA in dosarul finantarii echipei de baschet Asesoft

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 29 iulie 2015, 13:25 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti
Foto: Agerpres
Deputatul Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, in dosarul privind finantarea Asociatiei Basket Club Asesoft cu bani de la bugetul local, se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Procurorii anticoruptie precizaza ca dosarul a fost trimis catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii (sechestre asupra unor bunuri mobile apartinand celor doi inculpati) dispuse in cauza.

Sebastian Ghita se afla sub control judiciar, masura urmand sa expire la data de 11.09.2015, iar Iulian Badescu este in arest preventiv in alt dosar. DNA precizeaza ca fostul edil a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar penal pentru fapte similare savarsite in calitate de primar al municipiului.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
  • In cursul anului 2013, inculpatul Badescu Iulian, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva.
  • Aceasta finantare a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul,"Promovarea sportului de performanta", organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti (institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti).
  • Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.
  • Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati.
  • In perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a disimulat adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati (reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, catre o societate administrata in fapt de inculpatul Badescu Iulian.
  • Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de inculpatul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5150 vizualizari

  • +20 (20 voturi)    
    Bravo DNA! (Miercuri, 29 iulie 2015, 13:31)

    andreitr [utilizator]

    La mulți ani cu executare!
  • +22 (22 voturi)    
    Când? (Miercuri, 29 iulie 2015, 13:44)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Când il vom vedea pe acest ESCROC la pârnaie pentru jaful facut? O suta de ani si tot u ar fi de-ajuns. Licheaua neo-securista trebuie incatusata pe viata
    • +8 (10 voturi)    
      Intrebari (Miercuri, 29 iulie 2015, 14:10)

      qwertyuiop [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Intrebari care se pun (singure):
      1. Cand intra la zdup, ca trimiteri in judecata sunt zeci.
      2. Ce se mai aude cu echipa de la Prahova (fma. Cosma).
    • 0 (0 voturi)    
      Intrebari, (Joi, 30 iulie 2015, 9:36)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      daca sponsorizarea a fost de 1,5 milioane lei si casa de 1,04 milioane de lei credeti ca s-a facuta atata tam-tam pentru un castig de sub 50000 lei?
      E asa de trasa de par ca rad si curcile de asemenea acuzatii!!!
  • +9 (13 voturi)    
    mingea e în curtea FRB acum (Miercuri, 29 iulie 2015, 13:56)

    VW_Bora [utilizator]

    Federaţia de Baschet ar trebui să retragă nesfârşitele titluri de campion câştigate de Asesoft. Cunoscătorii ştiau dintotdeauna cât de "cinstit" au fost obţinute. Altfel Federaţia rămâne complice la această fraudă în formă continuată timp de peste un deceniu.
  • +7 (9 voturi)    
    Nimic? (Miercuri, 29 iulie 2015, 14:17)

    eljiji [anonim]

    Nimic despre Dan Andronic audiat la DNA? Sau e un articol ingropat pe undeva?!
    • +2 (2 voturi)    
      Media valaha (Miercuri, 29 iulie 2015, 15:08)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui eljiji

      Cum asa? EVZ e curat lacrima si nici nu a manipulat vreodata. A facut o propaganda electorala discreta, aproape ca nici nu ne-am dat seama. Profi, ca toata media romaneasca...
  • +6 (8 voturi)    
    DNA DNA DNA !!! (Miercuri, 29 iulie 2015, 14:26)

    justitiarul_politic [utilizator]

    My favorit team !
    Ai suportul nostru !

    Asta este first strike!
    Sa ii dea multi ani ca e tanar are timp sa ii faca pe toti!
  • +4 (6 voturi)    
    Cam prostalani astia tinerii (Miercuri, 29 iulie 2015, 15:17)

    Kaladin [utilizator]

    Sova, Phonta, Ghita si altii is pe faras deja, la DNA. Nu prea ii duce capul...adica i-a dus la furaciuni dar au fost prinsi repede. Haretisti.
    • +3 (5 voturi)    
      nu e chiar asa (Miercuri, 29 iulie 2015, 16:17)

      andrei [anonim] i-a raspuns lui Kaladin

      ideea e ca oamenii au venit la putere pe un val puternic anti-pdl si anti-base combinat cu o puternica hotie la vot (dragnea!, se aude?) si s-au crezut atotputernici.
      si in fond, de ce nu? aveau tot mai putin presedintia (oricum, de forma) si DNA. dar uite ca s-au impleticit la DNA si nu au reusit sa opreasca valul de arestari.

      asa ca si-au asumat mari riscuri la furat. in plus, sunt si cam prosti, cum bine ai zis si tu. si cand combini astea doua rezulta de ce i-au prins asa repede. oricum, inca nu i-au prins pentru tot!
  • 0 (0 voturi)    
    "Astia" sunt in stare de orice (Miercuri, 29 iulie 2015, 18:00)

    Wiki [anonim]

    Cica Ponta a spus, dupa sedinta de guvern de iei, in pivat, mai in gluma, mai in serios: "mi-e frica sa nu dea o masina peste mine.... Astia, in disperarea lor pentru ciolan sunt in stare de orice"!
    Brrr.....ne transforma "astia" intr-o Nicaragua a anilor '80 !
    Din Wikipedia: "The first challenge to the governent(of Nicaragua) came from the Contras, groups of Somoza's Guard organized, trained and funded by CIA elements" !
    adica , pe scurt, "amenintarea pentru guvern a venit de la grupari organizate, antrenate si finantate de CIA"
  • -1 (1 vot)    
    Da Doamne (Miercuri, 29 iulie 2015, 20:06)

    burebista [utilizator]

    sa mergi vreo 10 ani la puscarie si sa fi coleg cu pretinul tau ponta sa jucati bambilici .Si sa fit scosi la munca la sapat in agricultura ca sunteti tineri si ave-ti putere de munca nu putere numai la furat .Derbedeilor de voi si hoti notori ce sunteti ,nu va esit calculul cu ponta presedinte ,acum gata .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by