Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, arestat preventiv pentru 30 de zile

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 24 iulie 2015, 14:46 Dosare Anticoruptie


Gabriel Berca
Foto: Agerpres
Magistratii Curtii de Apel (CA) Bacau au admis, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru de interne, Gabriel Berca, informeaza Agerpres.

Avocatul lui Berca, Alexandru Pruteanu, a declarat ca va depune recurs la decizia CA Bacau, care se va judeca saptamana viitoare la ICCJ. 

La ora 12,55 expirase ordonanta de retinere a lui Berca. 

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca (actual UNPR, fost PDL si PMP, fost consilier prezidential in al doilea mandat al lui Traian Basescu) este acuzat de DNA de trafic de influenta, 2010 -2012, potrivit unor surse judiciare. 

DNA il acuza pe Berca (la acel moment senator) de faptul ca ar fi primit 180.000 de euro pentru el si pentru PDL pentru a influenta membri ai Guvernului sa aloce bani primariei comunei bacauane Ardeoani.  

E vorba de alocarea unei sume de circa 5,6 milioane de lei, bani necesari pentru plata unor lucrari publice realizate in comuna respectiva.  

DNA sustine ca Gabriel Berca ar fi cerut si primit banii prin intermediul lui Mihai Banu (deputat in acel moment), care are si el calitatea de inculpat in acest dosar.

Conform referatului DNA, Gabriel Berca i-a reprosat in 2012 lui Mihai Banu, la acea vreme deputat PDL, ca nu a depus la partid toti banii luati de la un om de afaceri din Bacau in schimbul interventiei pentru alocarea unor sume de bani pentru investitiile dintr-o comuna.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2214 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Pentru basisti, (Vineri, 24 iulie 2015, 15:27)

    xrogo [utilizator]

    inca un proces in care procurorul spune despre bani catre PDL,pe cand un proces cu sa vedem cine a beneficiat de acesti bani?
  • -1 (3 voturi)    
    procurorii lui basescu....hi hi hi (Vineri, 24 iulie 2015, 15:44)

    Bokila [utilizator]

    parca astea erau comentariile standard la stirile cu DNA
  • +2 (4 voturi)    
    ridicol "hi-hi" mai Bokila, (Vineri, 24 iulie 2015, 16:17)

    Lexis [utilizator]

    nu mai jubilati pe subiectul asta!
    pai, da, "procurorii lui Basescu", pentru ca nu i-au ridicat pe pedelisti cand faceau furturile, asa cum au facut aceiasi procurori cu ministrii, oamenii lui Ponta.De ce abia acum, dupa ce a plecat Basescu? De ce nu atunci, cand se intamplau grozaveniile astea de care vorbea lumea, dar procurorii nu aveau curaj sa intervina, de ce abia acum au divulgat jaful pe timp de criza financiara de la ANRP cu Bica, Georgescu, Teodorescu??????
    Faptul ca ii vedem abia acum ridicati pe cei din tagma lui Basescu demonstreaza odata in plus, daca mai era nevoie, ca justitia cladita de Basescu nu era independenta si din pacate nu este nici acum , se face justitie selectiva, asa a inteles Basescu sa reformeze justitia....
  • 0 (2 voturi)    
    pt Lexis (Vineri, 24 iulie 2015, 17:53)

    gabriel [anonim]

    mai Lexis tu ai impresia ca odata cu savarsirea faptei aceasta este automat stiuta de un procuror care tace si asteapta momentul favorabil? In toate aceste fapte de dare si luare de mita exista 2-3 persoane care stiu ce se petrece. Cand unul denunta, se declanseaza ancheta. Mai devreme sau mai tarziu. Sa iasa cineva sa spuna ca a dat informatia din 2010 dar procurorii nu au vrut sa cerceteze de frica lui Basescu.
    • +2 (2 voturi)    
      Da,cazul Mirciulica Basescu, (Sâmbătă, 25 iulie 2015, 9:20)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui gabriel

      faptele se stiau dar dosarul a fost musamalizat pana ce A3 n-a dat filmarile!!!
  • +1 (1 vot)    
    tovarasu' Berca penalul.. (Sâmbătă, 25 iulie 2015, 8:24)

    lili [anonim]

    Traseistul cel mai cel... nu a ratat nici un partid, care partid ajungea la guvernare hop si Berca acolo!
    Sila!
    Un incompetent si un traseist ca toti cei din politica romaneasca!
    Succes DNA, la puscarie cu ei!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by