Instanta ridica sechestrul pus de DNA pe conturile a sase firme controlate de Sebastian Ghita

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 iulie 2015, 19:45 Dosare Anticoruptie


Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ridicarea sechestrului asigurator pus de procurorii DNA pe conturile a sase firme controlate de deputatul Sebastian Ghita, anunta Agerpres.

Este vorba de SC 360 Revolution SRL, SC Asesoft International SA, SC Ridzone Computers SRL, SC Q Net International SRL, SC Studio Harry SRL si SC A&S World Travel SRL.

Instanta a admis contestatiile formulate de aceste firme impotriva ordonantei din 24 iunie 2015 emisa de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Ploiesti.

Judecatorii au desfiintat, in parte, ordonanta procurorilor si au inlaturat luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea sumelor existente in conturile bancare, precum si a popririi sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile firmelor.

Tot in dosarul deschis de procurori lui Sebastian Ghita, magistratii au ridicat sechestrul pus pe conturile bancare si actiunile detinute de Radu Bogdan Nedelcu si Bogdan Padiu

Decizia este definitiva.   

Pe 24 iunie, procurorii DNA Ploiesti au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum si poprirea celor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 51 de societati comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghita.

Sechestrul a fost aplicat pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice.

Tot atunci, procurorii DNA au dispus sechestru asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand lui Sebastian Ghita si altor 24 de persoane, fara limita de suma, in vederea asigurarii confiscarii speciale si confiscarii extinse.

Procurorii DNA Ploiesti il acuza pe deputatul Sebastian Ghita de savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3101 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    ciudat (Marţi, 7 iulie 2015, 20:00)

    un domn [utilizator]

    au platit iemag si megamall pantelimon cautiunea ?
  • +12 (12 voturi)    
    Probabil ca urmeaza.... (Marţi, 7 iulie 2015, 20:01)

    gica 43 [anonim]

    ...sa i se ceara si scuze acestui enorm escroc !!!
    • +5 (5 voturi)    
      Nu e doar escroc, este un raufacator (Marţi, 7 iulie 2015, 21:38)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui gica 43

      si un distrugator de tara
    • +5 (5 voturi)    
      curind il si premiaza pentru suma tepuita.... (Marţi, 7 iulie 2015, 21:43)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui gica 43

      .
  • +3 (3 voturi)    
    da... (Marţi, 7 iulie 2015, 20:32)

    ion [anonim]

    Corect.
  • -2 (4 voturi)    
    oare de ce? (Marţi, 7 iulie 2015, 22:36)

    corect [anonim]

    pentru ca procurorii n-au fost in stare sa sustina cu nici o proba presupusa controlare de catre Ghita a acestor firme. Pur si simplu nu s-au pregatit pentru sedinta de la ICCJ! Halal!
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 iulie 2015, 23:13)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Va tot spun... (Marţi, 7 iulie 2015, 23:53)

    MyGame [utilizator]

    Va tot spun, DNA Ploiesti si Constanta ii iau, ii dau prin faina, ii spala si ii scot curati. Sau au un dosar beton dar cand il trimit la judecator scot filele "care trebuie scoase". Pe Mazare nu-l arestau in veci daca nu intervenea DNA centru (Bucuresti). La Ploiesti sunt intre ei, pentru cine are ochi sa vada. Acolo ii salveaza, nu-I aresteaza. Teatru. Pai pe cine au arestat acolo si i-au trimis un dosar beton in instanta? Raspuns, pe toti, iar la judecator au fost toti liberi si cu averile scoase de sub sechestru, pentru ca nu existau probe, erau "uitate" prin sertar. Si judecatorul cu un dosar de 3 pagini fara dovezi, ce sa faca?
  • 0 (0 voturi)    
    6 din 49 (Miercuri, 8 iulie 2015, 13:01)

    Gobelin [anonim]

    au fost pe-aproape sa castige la loterie.
    nu 6 din 49 ci 6 din 51.
    restul raman, deci nu e motiv de ingrijorare prea mare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by