Sechestrul pus pe casa din Zambaccian a lui Adrian Nastase, dar si pe un cont de 118.000 de dolari, ridicat

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 6 iulie 2015, 18:03 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: HotNews / DP
Tribunalul Bucuresti a decis, luni, sa ridice sechestrul instituit de procurorii DNA in cazul imobilului detinut de Adrian si Dana Nastase din strada Muzeul Zambaccian, judecatorii dispunand totodata si deblocarea sumei de 118.650 de dolari, ce apartine fostului premier, informeaza Mediafax. Hotararea a fost luata de magistratii Tribunalului Capitalei dupa ce Adrian si Dana Nastase au cerut instantei ridicarea sechestrului pus pe imobil si pe contul bancar, in dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian".

"Dispune radierea din cartea funciara numarul 2975/7 a localitatii Bucuresti, sector 1, deschisa cu privire la imobilul situat in Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian numarul 16, etaj 3, apartament 4, sector 1, apartinand reclamantilor Nastase Adrian si Nastase Daniela, a sechestrului asigurator. Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra sumei de 118.650 USD, consemnata la Banca Comerciala Romana Sucursala Unirea, apartinand reclamantului Nastase Adrian", a decis, luni, Tribunalul Capitalei.

Decizia nu este irevocabila, motiv pentru care aceasta poate fi contestata in termen de cinci zile.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In 18 martie 2013, Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

In 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost condamnat, in dosarul "Zambaccian", la patru ani de inchisoare cu executare. Nastase a stat in penitenciar pana in 21 august 2014, cand a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Alaturi de fostul premier au fost condamnate, de instanta suprema, tot in dosarul "Zambaccian, si sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani de inchisoare cu suspendare, si Irina Jianu, la patru ani de inchisoare cu executare.

Fostul premier a fost acuzat in dosarul "Zambaccian" ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro, valoare calculata la cursul de schimb 2002/2004, dar si pentru ca l-a santajat pe Ioan Paun, fost consul al Romaniei la Beijing. Foloasele primite de familia Nastase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea prahoveana Cornu si din Bucuresti.

Adrian Nastase a mai fost judecat intr-un dosar de coruptie, cunoscut ca "Matusa Tamara", insa in acesta a fost achitat definitiv, in septembrie 2012, de Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In acelasi dosar au fost achitati si Ioan Melinescu si Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de coruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4238 vizualizari

  • +25 (29 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 6 iulie 2015, 18:09)

    [anonim]

  • +19 (21 voturi)    
    Ce mult imi place... (Luni, 6 iulie 2015, 18:11)

    midufi [utilizator]

    Deci, sa zicem Merci daca ii prinde DNA, ce mai conteaza ca nu putem recupera banii...
    Pai de ce ne mira atitudinea grecilor? Nici la ei nu au fost pusi la zid escrocii si uite cum au ajuns... La 50 euro/zi, mi se pare...
    • +4 (4 voturi)    
      nu e chiar asa.. (Marţi, 7 iulie 2015, 5:59)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui midufi

      Sechestrul se instituie pentru ca justitia sa poata recupera pagubele. Nastase a fost condamnat pentru fapte de acum 10-12 ani si a platit tot ce i-a cerut instanta. De unde?... La vremea respectiva nu exista nici o legislatie privind confiscarea extinsa a averii si legea intrata in vigoare in 2012 nu se poate aplica decat pentru averi dobandite dupa 2012. Daca procurorii nu pot dovedi cu acte ca a mai furat si cu alte ocazii, nu-i pot face nimic.
  • +20 (22 voturi)    
    Reteta succesului ! (Luni, 6 iulie 2015, 18:13)

    obvious [utilizator]

    Si uite-asa a meritat "efortul" lu' Bombo!
    Reteta clasica: furi cat poti, daca te prinde bagi 1 an maxim 2 de bulau, daca nu, cu atat mai bine.
  • +19 (21 voturi)    
    moai (Luni, 6 iulie 2015, 18:14)

    goguleana lugojana [utilizator]

    s-a recuperat prejudiciul?
  • +20 (22 voturi)    
    Ciorditorul (Luni, 6 iulie 2015, 18:19)

    ion popescu [utilizator]

    La cat a furat nesimtitul asta, suta aia de mii erau bani de tigari....
  • +13 (15 voturi)    
    familia infractoare, (Luni, 6 iulie 2015, 19:14)

    anonim [anonim]

    să mulțumească, infractorilor din parlamet care n-au permis arestarea și percheziția în acest dosar,
    dar furturile și abuzurile sunt evidente pentru orice judecător celebral, dar dacă nu ești lăsat să-ți faci treaba!
  • +12 (14 voturi)    
    Da fularu? (Luni, 6 iulie 2015, 19:17)

    Randale [anonim]

    bolsevicii cand au navalit in Ro, primu lucru au decapitat justitia si au pus tractoristii (zgonea) in locul lor. Asta e rezultatul
  • +2 (4 voturi)    
    Bravo! (Luni, 6 iulie 2015, 20:42)

    ic.ram1945 [anonim]

    A furat cat nu i-a fost rusine, pentru unele infractiuni a stat la zdup, dar in astfel de conditii, ca i s-a permis
    sa scrie carti necitite de nimeni. Pentru acest "merit" a scapat de la parnaie mai repede iar azi, se pare ca va avea o batranete fara griji, in detrimentul a mii de oameni corecti, care au muncit in mod corect la locul lor de munca, iar de batranete pensia lor se duce pe medicamente si pe alimente scumpe si de slaba calitate
    • +2 (2 voturi)    
      Nastase este putred de bogat si dupa puscarie (Marţi, 7 iulie 2015, 3:28)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui ic.ram1945

      Cel mai grav este ca i se permit aparitii publice in chestiuinile de politica ale Statului Roman, de pilda, via MAE.

      Mie asta mi se pare siderant de la A la Z.

      1.

      Nastase a beneficiat de lanasare de carte la Viena via ICR. Asta nu trebuie sa se mai repete.

      http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16133855-adrian-nastase-isi-lanseaza-sambata-viena-cartea-lumea-americanii-noi.htm

      si 2.

      http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/primele-imagini-video-cu-adrian-nastase-dupa-arestare-fostul-premier-adus-la-curtea-de-apel.html

      Daca va uitati cronologic, sa-mi spuneti care sunteti de acord cu butaforia celor aflati la putere, in chestiunea Nastase.

      *Ah, Ponta e pe Marte deja, e amicul lui Curiosity, si daca vine in tara, o sa fuga de la turcaleti la unguri etc., daca nu-si da demisia sau daca nu-l ia DNA cu botnita cu tot.
  • +1 (3 voturi)    
    Cand urmeaza si ridicarea Adelului ? (Luni, 6 iulie 2015, 21:42)

    Plagarus [utilizator]

    Operatia va avea loc la Viena ?
  • +3 (5 voturi)    
    intr-o societate normala (Luni, 6 iulie 2015, 22:04)

    Adrian_. [utilizator]

    cu o Justitie care functionala, acest infractor ar putrezi in inchisoare.
  • +5 (7 voturi)    
    Execrabil! (Luni, 6 iulie 2015, 23:08)

    I.Puscas [anonim]

    Rusinos pentru A.Nastase. Daca i s-ar aduna toate salariile si veniturile legale din 1990 pana in 2005 banii rezultati nu ar acoperi nici pe departe valoarea casoiului din Zambaccian si a sumelor de bani pe care i s-a pus sechestru. Ar trebui macar sa nu mai faca valuri si sa nu mai fie din nou lacom la bani.
  • -1 (5 voturi)    
    rivolutie (Marţi, 7 iulie 2015, 0:00)

    itanhanga [anonim]

    sa iesim in strada acum ! sa facem ! sa dregem ! /// ! ?? - cine ???
  • +1 (1 vot)    
    Dulaii sunt protejati, cateii sunt condamnati! (Marţi, 7 iulie 2015, 6:44)

    hotnewsfil [utilizator]

    Judecatorii mai au mult, enorm de mult, pana sa aiba curajul si priceperea de a-i inhata pe marii borfasi.
    In compensatie, judecatorii condamna rapid si 'la gramada' , hotii de gaini. Acolo se pricep ei bine si nu le este frica de represaliile celor pe care i-ar condamna.
  • +1 (1 vot)    
    Pentru detinere de arme -NUP,ieri alt cadou ! (Marţi, 7 iulie 2015, 12:23)

    andreesanu [utilizator]

    Sa crezi in minuni trebuie sa fii timpit .Sa crezi ca s-au terminat aranjamentele si influienta in justitie trebuie sa fii idiot.
    Pentru sabotarea economica a tarii,pentru privatizarile dubioase acest excroc trebuia executat ca si Ceausescu ,dar nu in ziua de Craciun.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by