Stenograme in dosarul retragerii licentei Giga TV: Viorel Hrebenciuc, catre Gheorghe 'Pinalti' Stefan: Deci suta, suta la suta (se rezolva), stai linistit! Anterior Hrebenciuc stabilise o intalnire cu Laura Georgescu, sefa CNA spunandu-i: Luati-va de o grija, da, da! / Hrebenciuc catre Pinalti, dupa decizie: Laura Georgescu avea controlul la voturi

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2015, 17:51 Dosare Anticoruptie


Viorel Hrebenciuc a discutat telefonic cu fostul primar de Piatra Neamt Gheorghe Stefan, asigurandu-l ca revocarea retragerii licentei postului de televiziune Giga TV, controlat de fostul edil, va fi rezolvata "suta la suta", dupa ce discutase anterior cu sefa CNA Laura Georgescu solicitandu-i o intrevedere, reiese din stenogtamele atasate de procurori referatului de trimitere in judecata.

Procurorii redau discutiile telefonice si prin SMS dintre Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, Gheorghe Stefan si Narcisa Iorga, din perioada septembrie-octombrie 2013 din care rezulta "implicarea parlamentarului in actul decizional al CNA pentru favorizarea intereselor lui Gheorghe Stefan si obtinerea de foloase necuvenite de catre firma controlata de acesta, care emite postul GIGA TV."

Laura Georgescu, presedinta Consiliului National al Audiovizualului, a fost trimisa in judecata vineri, sub acuzatia de abuz in serviciu si instigare la fals, alaturi de fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc si de Gheorghe Stefan 'Pinalti', dar si la Narcisa Iorga (fost membru CNA).

Stenogramele procurorilor:
  • 28.09.2013, ora 17.43 - Hrebenciuc Viorel - Gheorghe Stefan stabilesc intalnirea la care primarul ii va solicita sprijinul pentru admiterea contestatiei depusa de postul GIGA TV impotriva deciziei din 17.09.2013, prin care CNA a retras licenta postului TV amintit:
G.Stefan: Sa traiesti, nea Viorel! Stai linistit! Vreau sa te vad si eu trei minute, eu-s in Bucuresti, nu-i nici o problema!
V.Hrebenciuc: Unde esti acum?
G.Stefan: Eu-s la hotel ... spune-mi unde sa vin...
V.Hrebenciuc: Hai si vino repede la Clubul Francez! Hai vino incoace!
  • In ziua de 28.09.2013, ora 18.16 (imediat dupa intalnirea cu inc.Gheorghe Stefan sau chiar in timpul intalnirii), inc.Hrebenciuc Viorel o contacteaza pe inc.Laura Georgescu.   Concret, parlamentarul, dupa ce afla situatia postului GIGA TV descrisa de primarul Gheorghe Stefan si faptul ca peste 3 zile urmeaza sa se voteze asupra contestatiei de retragere a licentei, ii cere presedintei CNA sa il contacteze: "Laura te rog suna-ma!"
  • Intre timp cei doi, Viorel Hrebenciuc si Laura Georgescu stabilesc o intalnire pentru data de 30.09.2013, la Parlament, cu o zi inainte votului pentru contestatia postului GIGA TV.
  • 30.09.2013, ora 07.56 viorel Hrebenciuc ii cere presedintei CNA Laura Georgescu ca intalnirea de la Parlament sa aiba loc la ora 12.30:"Laura te rog sa avem intalnirea de la Parlament la ora 12.30. Multumesc"
  • 30.09.2013, ora 08.01, Laura Georgescu, presedinta CNA, raspunde si se conformeaza solicitarii parlamentarului: "Sigur, voi fi acolo, o zi buna!"
  • Mai tarziu, la ora 10.39, Viorel Hrebenciuc ii da asigurari lui Gheorghe Stefan. Parlamentarul ii transmite primarului ca va avea intalnirea cu presedinta CNA careia ii va solicita sprijinul pentru admiterea contestatiei postului GIGA TV: "Ma vad la 12.30"
  • La ora 11.59 are loc un dialog telefonic Hrebenciuc Viorel - Laura Georgescu. Deputatul ii solicita presedintei CNA ca intalnirea sa fie amanata in jurul orei 14.00: 
V.Hrebenciuc: Te pup si eu, Laura! Ma, n-am terminat inca aici! Mai poti sa ma astepti? Ne mai vedem spre doua incolo?
L.Georgescu: Doamne ajuta! Fac ce spuneti dumneavoastra! Luati-va de o grija, da, da!
  • 30.09.2013, ora 13.31 - Hrebenciuc Viorel - Gheorghe Stefan   (parlamentarul ii transmite primarului ca va avea intalnirea cu presedinta CNA abia la ora 14.00, si ii promite ca problema contestatiei postului GIGA TV este rezolvata "suta la suta":
V.Hrebenciuc: De abia la doua ma vad cu ea! Vroiam sa-ti dau sms ca n-am mai apucat, ca-s cu toate nebuniile pe aici!
G.Stefan: Ihi.
V.Hrebenciuc: Te sun, nicio problema!
G.Stefan: Cand va vedeti?
V.Hrebenciuc: Deci e suta la suta. Pe la doua.
G.Stefan: Aha
V.Hrebenciuc: Da?
G.Stefan: Hai sunati-ma si pe mine, da, da!
V.Hrebenciuc: O chem acum! Deci suta, suta la suta, stai linistit!
G.Stefan: Mersi tare mult!
  • 30.09.2013, ora 13.31 - Hrebenciuc Viorel - Laura Georgescu (imediat ce termina convorbirea cu primarul G. Stefan, parlamentarul o suna pe presedinta CNA si ii solicita sa vina la ora 14.00 la sediul Parlamentului):
V.Hrebenciuc: Alo, Laura?
L.Georgescu: Da.
V.Hrebenciuc: Cand poti sa vii incoace!
L.Georgescu: Pai, ma urc in masina si intr-un sfert de ora ar trebui sa fiu la dumneavoastra in birou.
V.Hrebenciuc: Bun. Vii ... nu, la doua, vii .... la doua sa fii in birou la domnu Zgonea.
L.Georgescu: A... la doua ?  Gata, am inteles.
V.Hrebenciuc: La Vali Zgonea. Si eu vin aici, da ?
L.Georgescu: Da, da, da.  Va multumesc frumos !  Multumesc mult!

Dialogurile din 01.10.2013 dintre Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Stefan, Narcisa Iorga si Laura Georgescu, dupa votul in favoarea postului GIGA TV
  • 01.10.2013, ora 13.22 - Hrebenciuc Viorel - Gheorghe Stefan   (dupa votul din CNA si admiterea contestatiei postului GIGA TV care reprimeste licenta, parlamentarul discuta cu primarului, acesta din urma fiind nemultumit ca au fost voturi impotriva si doreste sa afle care a fost motivul, mai ales ca stia ca deputatul stabilise modalitatea de votare in favoarea intereselor sale):
G.Stefan: Nea Vio! A ... doamna aia nu prea, dar ne intalnim, nu prea a fost fair play dar s-a rezolvat, dar o sa ...
V.Hrebenciuc: Cum adica n-a fost? In ce sens ? Spune-mi exact!
G.Stefan: A votat impotriva!
V.Hrebenciuc: Dar ceilalti au votat cum trebuie?
G.Stefan: Nu. Doi de la PNL si Cristina de la PSD au fost. Da.
V.Hrebenciuc: Si astia au votat impotriva si n-a iesit, cum adica?
G.Stefan: A iesit, dar calcul ....
V.Hrebenciuc: Inseamna ca au manevrat asta ... Uite, o sun sa-mi cer iertare!
G.Stefan: Asta vreau sa vad! Care e ... treaba, intelegi?
V.Hrebenciuc: Da, da, da. O sun acum si-ti spun inapoi imediat!
  • 01.10.2013, ora 13.28 - Hrebenciuc Viorel - Laura Georgescu   (imediat ce termina convorbirea cu primarul G.Stefan, parlamentarul o suna pe presedinta CNA si ii cere explicatii cu privire la votul dat, context in care aceasta ii explica ca ea si Gubernat s-au abtinut din considerente pe care le va explica, insa transmite ca si-a indeplinit sarcina trasata de parlamentar iar "omul are licenta" , dar ea a votat impotriva deoarece tot ea a fost cea care cu doua saptamani inainte initiase retragerea licentei.  Acest dialog este important pentru ca inc.Georgescu Laura, confirma ca a "rezolvat altfel", facand referire la faptul ca a influentat votul membrilor CNA prin blocarea accesului la documentul - punct de vedere al compartimentului juridic ori ca nu a cerut punctele de vedere ale celorlalte doua compartimente - monitorizare si licentiere):
V.Hrebenciuc: Ia zi, Laura! Cum a fost?
L.Georgescu: I-am dat sase (voturi - n.a.), eu cu Gubernat ... ne-am abtinut, din considerente pe care o sa vi le explic!
V.Hrebenciuc: Am inteles! Am inteles! Perfect!
L.Georgescu:  OMUL ARE LICENTA!
V.Hrebenciuc: Vreau sa-ti dea Dumnezeu sanatate cat imi doresc si mie! Da.
L.Georgescu: A ... stiti ce se intampla?  O sa am nevoie de ajutor!  Dar nu pot acum sa va spun.
V.Hrebenciuc: Fara problema!
L.Georgescu:  S-au precipitat niste lucruri, ca de aia am si rezolvat altfel...
V.Hrebenciuc: Oricand!  Oricand! Oricand! 
L.Georgescu: O sa-ndraznesc luni, va suparati pe mine?
V.Hrebenciuc: Nu, ma... ai inebunit la cap ? Ce....
  • 01.10.2013, ora 13.29 - Viorel Hrebenciuc - Gheorghe Stefan (dupa discutia telefonica cu presedinta CNA, parlamentarul ii explica primarului ca nu a fost nicio problema cu modul in care s-a votat deoarece L.Georgescu "avea controlul la voturi"):
V.Hrebenciuc:  A ... da, e bine, ma! Nu e ... mi-a, o sa, mi-a explicat, e perfect! Stai linistit!
G.Stefan: Da?  Bun!
V.Hrebenciuc: Da, da, da...
G.Stefan:  Da ea a fost contra, stii, la vot.
V.Hrebenciuc: Nu, nu, da mi-a explicat! Si avea dreptate, ca avea controlul la voturi! Ne e "intelegi? Nu, nu".
G.Stefan: Bun. Gata, daca e asa e foarte bine! Am zis sa nu fii ... da.
V.Hrebenciuc: Nu, nu, nu, nu! Nu, nu, nu m-a mintit deloc! Nu, nu ...








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2400 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    acesta scursura sociala, (Vineri, 3 iulie 2015, 19:01)

    anonim [anonim]

    made infractorul ponta, via nevasta lui melescanu , era zero barat fara traficul de influienta exercitat de vajnicul infractor, dupa accederea in frutea guvernului prin lovitura de stat data in fata tuturor organelor represive ale statului,nu era mai usor de prevenit decit de combatut?
  • +4 (4 voturi)    
    Linsati in strada? (Vineri, 3 iulie 2015, 19:07)

    Lucian P. [utilizator]

    Nu, ar fi prea putin, astia merita inchisoare pe viata ca altfel devin si ei scriitori peste noapte.
  • +5 (5 voturi)    
    Borfași transpartinici. (Vineri, 3 iulie 2015, 19:44)

    vali47 [utilizator]

    M-am săturat de acești borfași transpartinici,care,orice am vota noi,tot ei sunt.Cred-că este timpul ca întreaga clasă politică (tânăr sau bătrân),sa iasă din politică,să lase locul altor oameni.Trebuie limitat mandatul la maxim doua mandate de maxim patru ani mandatul la parlamentari,consilieri locali,generali,județeni,președinți CJ și toate instituțiile statului,inclusiv CCR și Avocatul Poporului,miniștri,secretari de stat,etc.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by