Decizia Curtii de Apel Brasov privind cercetarea sub control judiciar a primarului George Scripcaru, contestata de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 1 iulie 2015, 13:20 Dosare Anticoruptie


Decizia Curtii de Apel Brasov de marti seara privind cercetarea sub control judiciar a primarului George Scripcaru a fost contestata de DNA, contestatia urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres. "Decizia a fost contestata chiar in timpul sedintei de marti seara. Urmeaza ca aceasta (decizia -n.r.) sa fie motivata in termen de 48 de ore, dupa care dosarul se va trimite la Instanta Suprema. Cel mai devreme, dosarul s-ar putea judeca vineri, dar mai sigur acest lucru se va intampla saptamana viitoare", a declarat miercuri, pentru Agerpres, avocatului lui George Scripcaru, Vladimir Ciolac.

Masura controlului judiciar nu-i interzice primarului sa-si exercite functia.

"Prin decizia magistratilor de a fi cercetat sub control judiciar nu i s-a interzis sa-si exercite functia de primar, dar i-am recomandat domnului George Scripcaru sa nu se duca la primarie pentru a evita sa se intalneasca intamplator cu suspecti sau martori in dosar, care majoritatea sunt angajati ai primariei sau ai altor institutii care au legatura cu institutia. Ca sa evite acest lucru, este preferabil sa nu mearga la primarie si nu va merge", a mai precizat aparatorul lui Scripcaru.

Masura controlului judiciar a fost dispusa pe o perioada de 30 de zile, pana in 29 iulie, timp in care George Scripcaru si alti doi oameni de afaceri cercetati in dosar, Mihai David, fost director la Hidroelectrica S.A., si Simina Costan, care controleaza S.C BEBCO S.A din Ghimbav, acuzati de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public abtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, trebuie sa respecte mai multe obligatii: sa se prezinte la organul judiciar care instrumenteaza cauza sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati, sa informeze de indata organul judiciar in fata caruia se afla dosarul cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la Biroul supravegheri judiciare din cadrul serviciului investigatii criminale a Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Brasov, organ desemnat cu supravegherea-respectiv cel in raza caruia domiciliaza.

Pe durata controlului judiciar, cei trei inculpati trebuie sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar unde se afla dosarul, sa nu se apropie de coinculpati si suspectii din cauza si sa nu comunice intre ei sau cu aceste persoane direct sau indirect si sa nu se apropie de martori.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost retinut luni, fiind acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, daca functionarul public ar fi obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit-patru infractiuni.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























382 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by