DNA cere redeschiderea unui dosar pe numele fostilor ministri Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2015, 15:51 Dosare Anticoruptie


Ecaterina Andronescu
Foto: Agerpres
Procurorii DNA au solicitat judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa confirme redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care sunt vizati Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, pentru abuz in serviciu si achizitii publice facute in timpul mandatelor de ministru al Educatiei, informeaza Agerpres. Potrivit site-ului ICCJ, cererea DNA a fost depusa pe 22 iunie, are ca obiect "confirmare redeschidere urmarire penala (art.335. alin.4 NCPP)", iar urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 august.

Surse judiciare au declarat pentru agentia de presa citata ca faptele din acest dosar sunt similiare cu cele retinute in dosarul "Microsoft", in care Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu au fost deja pusi sub acuzare.

Ancheta in acest dosar ar fi fost inchisa in urma cu cativa ani, insa, intre timp, au aparut noi date.

In dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei in perioada 2003 - 2005, a fost pus sub acuzare in septembrie 2014, pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, constand in aceea ca ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului SIE si, respectiv, pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft si ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Compaq si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. Faptele sale au avut drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 - 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata.

De asemenea, Ecaterina Andronescu este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce, in perioada 2001 - 2009, ar fi pretins si primit de la firma Siveco si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educatiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2810 vizualizari

  • +14 (16 voturi)    
    Androneasca (Joi, 25 iunie 2015, 16:22)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Groparul invatamintului romanesc si complicea la furtul lui Pontac. O incompetenta politruca, tzatza pesedista si o demagoaga de clasa. OMUL ZILELOR NOASTRE PERTFECT
    • +7 (7 voturi)    
      Totusi, (Joi, 25 iunie 2015, 17:45)

      Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      vorbim despre cineva garantat Vanghelie!
  • +11 (13 voturi)    
    AbramburiCO "draga ", mata cand te "operezi "? (Joi, 25 iunie 2015, 17:06)

    Plagarus [utilizator]

    Este nevinovata ca doar este in PSD ? Nu ?
  • +10 (10 voturi)    
    Abramburica sa nu ne mai dea lectii... (Joi, 25 iunie 2015, 17:09)

    Susana [anonim]

    Lucrez de 30 de ani in invatamant...
    Dezamagirea mea e tot mai mare...
    Consider ca asta a fost menirea mea, dar ma simt tot mai umilita...
    Iar daca Abramburica va continua sa se amestece in treburile invatamantului, e si mai trist...
    Femeia asta nu a facut decat rau invatamantului...
    Exemple: 3 lucruri foarte concrete:
    1. A desfiintat scoala profesionala!!! Sa faca toti analfabetii functionali liceul...Stiti ce inseamna asta? Crima si pedeapsa!...Interesul era sa aiba studenti cat mai multi, dar din pacate, slab pregatiti...
    2. A marit efectivul elevilor la clasa, de la 25, la 28, de unde se poate ajunge chiar la 35...Credeti ca exista eficienta in astfel de conditii?...Va spun eu, nu exista, dar a facut economii la plata salariilor, caci au disparut o gramada de posturi.
    3. A desfiintat efectuarea pe grupe a laboratoarelor, atelierelor, practicilor, orelor de informatica, etc. Cum a putut un inginer chimist ca si ea sa adopte o asemenea masura?...Chiar nu-si poate imagina cum poti face experiente chimice, de exemplu, la un laborator de chimie, cu 30 de elevi intr-o clasa?...Si cu aceasta masura a facut economii substantiale, caci s-a injumatatit nr. de ore si de profesori platiti...
    Probabil ca toate aceste masuri au dus la mai multi bani care au putut fi fraudati...
    Si tocmai ea, care a contribuit la semnarea unor contracte oneroase sa mai aiba ceva de spus in invatamant???...Este strigator la cer!!!...
    Ma doare cand vad ca e invitata la diverse emisiuni Tv, unde da lectii la toata lumea si mai mult, e foarte "respectata" de moderatori...Ar trebui ca acestia sa fie mai bine informati si sa nu mai invite asemenea persoane fara moralitate si care sunt implicate in diverse anchete penale...Sunt destui oameni valorosi in tara asta care sa apara la Tv si care chiar pot da lectii de valoare!
    In sfarsit s-a vazut adevaratul nivel la care este invatamantul, iar daca isi va baga Abramburica nasul din nou, se va duce totul de rapa...
    Un profesor indurerat...
  • +8 (8 voturi)    
    Hai Abramburica (Joi, 25 iunie 2015, 17:16)

    andreitr [utilizator]

    ca-ti vine si tie randul. Sa-l mai aperi pe primul penal-plagiator al tarii. Va intalniti la beci si puneti de-un guvern acolo.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by