Fosta procuroare Angela Nicolae, condamnata definitiv la 4 ani inchisoare cu executare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 15 iunie 2015, 19:49 Dosare Anticoruptie


Angela Nicolae, fost procuror-sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din Parchetul General, a fost condamnata definitiv luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, anunta Agerpres. Un complet de cinci judecatori a respins apelul Angelei Nicolae si a mentinut decizia de condamnare data de instanta de fond pe 17 martie.

Prin respingerea apelului, magistrati au mentinut decizia de confiscare de la Angela Nicolae a sumei de 87.715 lei si au confirmat impunerea sechestrului pe un apartament al acesteia.

In acelasi dosar, Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa primind si Ghaziri Rami.

Potrivit DNA, Angela Nicolae a pretins de la liderul unei retele de evaziune fiscala, Ghaziri Rami, direct si prin intermediul fiului sau, Daniel Nicolae, sume de bani totalizand 111.715 lei si 1.500 euro.

In schimbul banilor, Angela Nicolae a promis ca va interveni pe langa judecatori si procurori, astfel incat sa ii determine sa pronunte hotarari favorabile lui Ghaziri Rami si firmei sale.

Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae si in raporturile cu o alta persoana, administrator si asociat in mai multe societati cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectiva a apelat la Angela Nicolae, care i-a promis ca va interveni pe langa un prim-procuror al unui Parchet de pe langa Judecatorie, pentru a-i facilita unui prieten obtinerea unei solutii favorabile in dosarul penal in care era cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si vatamare corporala din culpa.

Ancheta penala a fost finalizata, dar nu in sensul promisiunii facute de Angela Nicolae, ci in sensul trimiterii in judecata a persoanei cercetate.

Pe 28 octombrie 2013, la propunerea DNA, Angela Nicolae a fost arestata preventiv, fiind apoi trimisa in judecata in decembrie 2013.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3563 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    pai si (Luni, 15 iunie 2015, 21:25)

    dum_i [utilizator]

    pai si rarinca, dna, felix, csm, ponta, nimic?

    nimic? ca parca era abonata mafioata la antena 3...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by