Alina Bica scapa de arestul la domiciliu si va fi cercetata sub control judiciar in dosarul privind despagubirile de la ANRP

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 15 iunie 2015, 18:47 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Fostul procuror sef al DIICOT, Alina Bica, scapa de masura arestului la domiciliu si va fi cercetata sub control judiciar in dosarul privind despagubirile ilegale de la ANRP, asa-numitul dosar "Bica 1", a decis luni instanta suprema. Hotararea este definitiva, potrivit Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, luni, contestatia procurorilor DNA fata de controlul judiciar dispus in cazul Alinei Bica pe 10 iunie. Decizia este definitiva.

Insa, pe numele Alinei Bica mai este emis un mandat de arestare la domiciliu, motiv pentru care fostul procuror sef va ramane in continuare acasa.

Judecatorii de la instanta suprema au inlocuit, pe 10 iunie, arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar in cazul fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, in dosarul cunoscut sub numele de "Bica 1".

ICCJ a decis cercetarea sub control judiciar a tuturor inculpatilor din dosarul "Bica 1". Este vorba despre George Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Emil Nutiu, Crinuta Dumitrean, Remus Virgil Baciu, Sergiu Ionut Diacomatu, Catalin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu si Stelian Gheorrghe.

In dosarul "Bica 1", fosta sefa a structurii din Ministerul Public a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Aceasta cauza a fost disjunsa din prima, ea fiind acuzata ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si ca ar fi comis infractiunea de abuz in serviciu in cazul lui Videanu.

Fostul sef al DIICOT a fost arestata in perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1597 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    ciudat... (Luni, 15 iunie 2015, 19:12)

    lili [anonim]

    A stat femeia asta in arest preventiv luni de zile, apoi la Targsor luni de zile, a stat apoi in arest la domiciliu iar acum va fi sub control judiciar... maine poimaine va fi judecata in libertate... iar la final nu m-ar mira sa o vedem achitata, adica LIBERA!
    Sunt sau nu sunt intemeiate acuzatiile aduse Alinei Bica?!
    • -4 (4 voturi)    
      alta e ideea (Luni, 15 iunie 2015, 20:09)

      coloneze [utilizator] i-a raspuns lui lili

      daca nu erau probe ii ridicau tot. e mai bine ca i a ridicat arestul la domiciliul. in cazul unei condamnari cu executare arestul la vila, adica la domiciliu s ar fi dedus din pedeapsa, ceea ce nu ar fi foarte corect. acum cateva zile, judecatoarele corupte de la cab si tb se rugau de instanta sa le laase in arest la domiciliu ci nu in control judiciar.
    • +3 (3 voturi)    
      imi amintesti de ordonanta lui ponta cu migratia (Luni, 15 iunie 2015, 22:26)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui lili

      primarilor - ordonanta a fost declarata neconstitutionala dar si-a produs efectele scontate.
  • +1 (1 vot)    
    ea (Luni, 15 iunie 2015, 21:18)

    gososan [utilizator]

    Scapa??? este doar preludiu unei mari aventuri.... doar abia acuma se judeca , asta a fost etapa de strangere de probe, va urma si sentinta!
  • 0 (2 voturi)    
    S-a-nceput cu bruneta, urmeaza blonda! (Marţi, 16 iunie 2015, 7:12)

    hotnewsfil [utilizator]

    'Pas-cu-pas', se ajunge si la Elena Udrea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by