DNA: Sapte persoane retinute in dosarul privind eliberarea membrilor unor clanuri

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 12 iunie 2015, 15:34 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus retinerea a sapte persoane in dosarul privind trafic de influenta pentru eliberarea unor membri din clanurile Camatarilor si Udila, acestea urmand sa fie prezentate vineri la Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri si citat de Agerpres, au fost retinuti inculpatii: Veronica Slavila - trafic de influenta (patru infractiuni) si complicitate la trafic de influenta (doua infractiuni), Claudia Ciobanica - trafic de influenta, Licuta Udila si Tudorita Udila - cumparare de influenta, Marina Nita si Constantin Valentin Zaharia - complicitate la trafic si cumparare de influenta, Petrica Bogdan Bagoli - complicitate la trafic de influenta.

DNA precizeaza ca, in perioada martie 2013 - august 2014, Veronica Slavila, direct sau indirect, beneficiind si de complicitatea celorlalti inculpati, a pretins mai multe sume de bani de la mai multe persoane, creandu-le acestora impresia ca ar avea influenta, fie personal, fie prin intermediari, asupra unor magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti (TB), respectiv Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

Procurorii sustin ca, in intervalul iulie - august 2014, Slavila a pretins si a primit, in doua transe, in mod indirect, prin intermediul unui avocat, 40.000 de euro (prima transa in cuantum de 30.000 de euro, iar cea de-a doua transa de 10.000 de euro) de la Licuta Udila, promitand in schimb ca va interveni, printr-o alta persoana, pe langa un judecator din CAB, in sensul inlocuirii masurii arestului preventiv, dispusa de TB fata de o ruda a acestuia, cu o alta masura. In acest caz, pretinderea si oferirea banilor au fost inlesnite de catre Marina Nita.

In acelasi scop, in august 2014, Veronica Slavila a inlesnit pretinderea, de catre inculpata Ciobanica, in mod indirect a sumei de 30.000 de euro de la acelasi inculpat, au constatat anchetatorii.

DNA arata ca aceeasi inculpata, in intervalul iunie - iulie 2014, a pretins, in mod indirect, prin Bagoli, 40.000 de euro, de la Licuta Udila, iar, in intervalul martie - august 2013, a pretins 50.000 de euro de la o alta persoana, cercetata in stare de arest preventiv, promitand ca va interveni printr-un intermediar, pe langa judecatorii TB si CAB, pentru a fi pusa in libertate.

Procurorii au mai retinut in sarcina acesteia ca, in iulie 2014, a inlesnit aceluiasi avocat, sa pretinda de la o persoana trimisa in judecata 200.000 de euro asigurandu-l ca, printr-un intermediar, poate interveni la judecatorul investit cu solutionarea fondului din TB pentru o solutie favorabila, iar o luna mai tarziu a pretins 50.000 de euro in acelasi scop.

"In august 2014, inculpatii Udila Licuta si Udila Tudorita au promis acordarea unui imprumut de 10.000 de euro avocatului respectiv, in schimbul finalizarii demersurilor efectuate de catre acesta, prin intermediul inculpatei Slavila, in sensul interventiei pe care aceasta din urma lasase sa se creada ca o are pe langa un judecator din CAB, pentru inlocuirea unei masuri procesuale cu alta mai blanda, fata de o ruda a primilor doi. In iulie 2014, in scopul mai sus-mentionat, inculpatul Zaharia a inlesnit atat promisiunea si oferirea de catre aceeasi persoana de sume de bani catre acelasi avocat, cat si pretinderea si acceptarea promisiunii de catre acesta din urma ca va interveni la judecatorul investit cu solutionarea fondului cauzei pentru pronuntarea unei solutii favorabile", se mai spune in comunicat.

Sursa citata subliniaza ca Valentin Zaharia a facilitat discutiile dintre persoanele respective, context in care il prezenta pe avocat ca avand "relatii" la instantele de judecata.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, dintre care una dintre ele este avocat.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2823 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by