Ambasadorul Frantei: Prezumtia de nevinovatie si o actiune neobstructionata a justitiei sunt principii esentiale

de RFI     RFI Romania
Miercuri, 10 iunie 2015, 17:15 Dosare Anticoruptie


Ambasada Frantei a reactionat in scandalul prilejuit de votul Parlamentului in cazul Victor Ponta. Ambasada subliniaza in contextul politic de la Bucuresti importanta respectarii principiilor statului de drept in Romania. Intr-o declaratie la RFI, ambasadorul Francois Saint-Paul spune ca Bucurestiul trebuie sa respecte valorile Uniunii Europene in acest domeniu.

"Ambasada Frantei isi reafirma atasamentul pentru respectarea statului de drept in Romania. Acesta se inscrie in cadrul valorilor fondatoare ale Uniunii Europene. Prezumtia de nevinovatie, egalitatea in fata legii si o actiune neobstructionata a justitiei sunt astfel principii esentiale", a declarat la RFI ambasadorul Frantei.

Reamintim ca in zilele trecute au mai reactionat ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei si Germaniei.

Continuarea pe www.rfi.ro






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4937 vizualizari

  • +20 (26 voturi)    
    o sa incerc sa traduc pt ponta: (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:27)

    liviu_ [utilizator]

    "momentan esti considerat legal nevinovat, DAR trebuie sa lasi justitia sa isi faca treaba si trebuie sa demisionezi pentru a putea fi cercetat ca orice cetatean"
    • -1 (1 vot)    
      Oare ce fel de justitie vrem? (Joi, 11 iunie 2015, 8:25)

      Mircea Popescu [anonim] i-a raspuns lui liviu_

      Pai daca esti nevinovat, de ce sa-ti dai demisia? Ce are desfasurarea "meseriei" cu anchetele procurorilor?
      Ca justitia, domnilor, se face la tribunal. Justitia NU o aplica procurorii. Intr-un proces sunt doi actori care joaca soarta unui om: procurorul si avocatul. Si astia sunt arbitrati de judecator singurul care APLICA justitia.
      Pana atunci esti nevinovat si ai toate, dar absolut toate drepturile unui cetatean nevinovat (Art. 16,par 1 din Constitutie - egalitatea in fata legii).
      Asta daca vorbim de un stat de drept. Ah, sigur, intr-un altfel de stat se considera "justitie" orice ne convine ca sa-l ardem p'alalalt.
      • 0 (0 voturi)    
        Prim-ministrul nu e un cetatean oarecare (Joi, 11 iunie 2015, 14:00)

        LianaSerbanescu1 [utilizator] i-a raspuns lui Mircea Popescu

        Teoretic, aveti dreptate. Insa Ponta e un actor politic, iar politica se face cu vorbe si lupte: atat vreme cat asupra lui sunt dubii, adversarii politici nu vor inceta sa acuze, cu, sau fara temei.
        Cel mai cinstit si mai linistit e sa-si dea demisia, ca ceilalti sa nu mai aiba ce contesta.
        Nu se pune problema ca ii ingradeste cineva drepturile, se pune problema de a inlatura tot scandalul si toata nebunia care foieste in juru-i.
        Asa e, oricine e nevinovat pana la proba contrarie, dar nu oricine e prim-ministru si nu oricine are functie de reprezentare s.a.m.d., riscand daune de imagine la adresa unei tari.
        • 0 (0 voturi)    
          Cetateanul este cetatean (Vineri, 12 iunie 2015, 10:33)

          Mircea Popescu [anonim] i-a raspuns lui LianaSerbanescu1

          Eu am zis ca am dreptate constitutional, nu teoretic. Dar, m-am gandit ca poate am gresit si am verificat din nou Constitutia. Poate nu stiu sa citesc, dar n-am gasit niciun paragraf sau aliniat care sa faca distinctie intre cetateni, decat cea care acorda drepturi publice suplimentare celor cu domiciliul in tara. Lucru oarecum normal, dar uneori prejudiciind tara de aducerea unor cetateni romani de valoare, dar cu domiciliu aiurea, in functii publice.
          Daca politicienilor le place sa se urce pe piedestal, este foarte grav daca societatea civila face acelasi lucru, de genul primul ministru este mai cetatean, seful institituie cutare este si el mai cetatean la fel ca si senatorul sau deputatul Icsulescu.
          Practic, societatea civila, prin aceasta atitudine indeamna la ocolirea drpturilor prevazute de Constitutie.
          Deci, ajungem la ce spusesem anterior, Constitutia o interpretam asa cum ne convine noua in dauna celorlalti.
          Desigur si inaltatul asta pe piedestal are niste dezavantaje.
          Afara de inchinarea celor cu gandire putina la acest idol inchipuit, pasarile (mass-media) se asaza pe capul respectivului unde isi lasa gainatul, iar altii (opozitia sau mai stiu eu cine) il considera tinta predilecta pentru aruncatul cu pietre.
  • +1 (11 voturi)    
    Resetarea clasei politice ! (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:32)

    Petre [anonim]

    Actuala clasa politica trebuie resetata ! Este compromisa iremediabil ! Este evident ca trebuie o resetare a sistemului politic din Romania. Solutia este in mana lui Iohannis. Daca inca nu l-a cuprins “betia puterii”, poate face cel mai eroic gest al tuturor timpurilor, declarand un referendum, pentru adoptarea Constitutiei din 1923, asa cum a fost. Orice incercare de adaptare va declansa un proces de manipulare kominternist-bolsevica, care va compromite actiunea si deci si posibilitatea resetarii sistemului politic, profund corupt si compromis, atat in tara cat si in strainatate. Asta trebuie facut cu grabire, atata vreme cat D-zeu il tine in viata pe Majestatea Sa Regele Mihai I. Romani ! meditati cu profunzime la acest aspect fundamental pentru soarta natiei romane. "Stupid people" pus in fata unei explicatii corecte si rationale, care i-ar putea developa, asigurarea alinarii suferintelor indurate dupa abdicarea fortata din 30 decembrie 1947, chiar, cu toate manipularile A3, RTV, si Realitatea TV, inclusiv Televiziunea Publica, are acum sansa sa discearna. “Stupid people”, are acum o sansa nesperata sa inteleaga, in ce prapastie i-a impins, Iliescu si camarila sa, kominternist-ceausista, dupa decembrie 1989, si “trezidu-se” asa cum imnul Romaniei ne indeamna, sa voteze favorabil la un viitor referendum ! Prea s-a umplut paharul ! Numai asa va putea inflori din nou, "Gradina Maicii Domnului" ! "
  • +6 (14 voturi)    
    Dl Francois (Miercuri, 10 iunie 2015, 17:39)

    MPop [utilizator]

    Inchide dom'le granita pentru romani si problema se rezolva in mai putin de o saptamana! La cati imigranti sunt in Franta e de ajuns la rasturnarea guvernului pentru ca vedem ca la ora actuala nu avem numai un partid in Parlament...Partidul Penalilor (format din mai multe grupari...PSD, PNL, UNPR...etc).

    Ti se face sila! :(
  • 0 (8 voturi)    
    Clop de paie, dupa ploaie ! (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:13)

    solar [utilizator]

    Dupa ce lucrurile au fost lasate rau de tot sa se incurce in aceasta tara a tuturor posibilitatilor e simplu, foarte simlu sa mai vii si... cu constatari.
    Dupa ce o alta OPOZITIE conceputa si incipient organizata de ex -Basescu -singura posibila in esenta la ora actuala sa reziste si sa se dezvolte,a fost anihilata si decredibliizata , vreau sa vad cum se vor reface ...baricadele
    .Ce a sustinut Basescu pana in ultimele clipe? NU ACELEASI DEZIDERATE?Cei ce au preferat(?) ALTCEVA si n-au intrevazut FUNDATURA , sa se spele pe cap acum cu ea cu tot! Realitatea este ca am ajuns inapoi , in 2010,pe putin.Cu TOTII.De-a valma!
  • +10 (12 voturi)    
    i se falfaie lui Ponta! (Miercuri, 10 iunie 2015, 18:23)

    lili [anonim]

    El are nevoie sa scape de ghearele DNA, restul nu mai conteaza, penalii lui Ponta vor calca in picioare tot, numai sa scape Ponta!
    Asta-i "democratia" din Romania lui Ponta!
  • +3 (3 voturi)    
    Félcitations, votre Excellence (Joi, 11 iunie 2015, 1:31)

    lucky luck [utilizator]

    Iliescu a cedat dupa 13-15 iunie. Daca Ponta nu o va face, soarta lui se va apropia de cea a lui Milosevici, si nu de pacea bunicutei.
    Prostia, suficienta, aronganta si iresponsabilitatea nu fac menaj bun in aceeasi persoana. V. Ponta o va sfarsi prost. Foarte prost.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by