Presedintele Romair Consulting si  directorul Hidro Prahova, audiati la DNA in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 10 iunie 2015, 11:16 Dosare Anticoruptie


Presedintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, a fost adus miercuri cu mandat la sediul DNA Ploiesti, acesta urmand a fi audiat de procurori in dosarul in care este inculpat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, informeaza Agerpes.

Surse judiciare au declarat ca aceasta companie condusa de Boeru a oferit servicii de consultanta pentru SC Hidro Prahova, prin care se deruleaza proiectul pe fonduri europene privind reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare din judetul Prahova. 

La sediul DNA Ploiesti a fost adus si actualul director al Hidro Prahova Adrian Semcu, fost vicepresedinte al CJ. 

La intrarea in sediul DNA, Semcu a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu stie de ce se afla aici, el refuzand sa raspunda atunci cand a fost intrebat daca il cunoaste pe Iulian Hertanu. 

Semcu este de cateva saptamani directorul SC Hidro Prahova, societate la care actionar majoritar este Consiliul Judetean (CJ) Prahova si prin care se desfasoara un proiect pe fonduri europene care vizeaza reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare din judet. 

Semcu a mai fost parlamentar, prefect de Prahova dar si vicepresedinte al CJ. 

Iulian Hertanu, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie si plasat ulterior in arest la domiciliu, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si pentru evaziune fiscala. 

Aceleasi acuzatii au fost retinute si in cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman si Vladimir Razvan Ciorba. 

In aceeasi cauza, sunt cercetati sub control judiciar Mircea Cosma, presedinte al CJ Prahova, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita, cei din urma fiind acuzati de sprijinire a unui grup infractional organizat. 

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si impotriva omului de afaceri Liviu Munteanu, a directorului de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, si a directorului SC Grossmann, Ilie Dragan. 

Procurorii le-au mai audiat in aceasta cauza pe mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, si pe sora acestuia, Alexandra Hertanu. 

Cercetarile in acest dosar vizeaza modul in care a fost acordat in ianuarie 2012 un contract avand ca obiect "Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic" de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL. 

DNA sustine ca, in perioada 2011 - 2015, Iulian Hertanu - administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL si angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba - administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana. 

Scopul grupului infractional astfel format si sprijinit de Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma a fost atins, spun anchetatorii, urmarirea penala relevand deturnarea si insusirea in interes propriu, de catre membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei si sustragerea de la plata catre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei (din care 1.509.176 lei reprezentand TVA si 1.006.117 de lei reprezentand impozit pe profit).






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3026 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by