Avocata lui Victor Ponta, la sediul DNA pentru a studia dosarul primului ministru

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 9 iunie 2015, 15:14 Dosare Anticoruptie


Avocata premierului Victor Ponta, Loredana Radu, s-a prezentat marti la DNA pentru a studia dosarul in care acesta este urmarit penal de procurori, anunta Agerpres. Ea a venit sa depuna si documente la acest dosar. Potrivit DNA, Victor Ponta este urmarit penal in dosarul Turceni - Rovinari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, in calitate de avocat, (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Faptele retinute de anchetatori ar avea legatura cu faptul ca Ponta ar fi beneficiat de o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA 'Sova si Asociatii' de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, desi nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare dintre cele doua case de avocatura.

In acelasi dosar, procurorii sustin ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale). Faptele ar avea legatura cu functia de prim-ministru.

Potrivit DNA, el este acuzat ca l-a desemnat pe Dan Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine si ministru al Transporturilor, in conditiile in care premierul ar fi beneficiat in trecut de foloase din partea acestuia si de dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism.

Pentru aceste din urma trei acuzatii de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata Victor Ponta. Marti, plenul Camerei Deputatilor a respins inceperea urmaririi penale a premierului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7325 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Hmm (Marţi, 9 iunie 2015, 15:27)

    Kimi [utilizator]

    Avocata Loredana Radu a reprezentat cumva si firma Dalli Exim ( a dl-ului Cocos )? Mica e lumea asta...
  • +6 (6 voturi)    
    dosar penal (Marţi, 9 iunie 2015, 15:42)

    Inuka [utilizator]

    Si cam ce cauta avocata lui Victor-Viorel la DNA ca sa studieze dosarul daca urmarirea penala a fost blocata de Parlament?
    Cauta sa vada ce acte mai are de distrus avortonul de Sova pana la urmatorul termen?
    ///
    • +6 (6 voturi)    
      Cred ca informatia a ajuns rasuflat deja. (Marţi, 9 iunie 2015, 16:21)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Inuka

      Cred ca cele 22 de proiecte de Modificari ale Codului Penal cuprind deja portitele lui Ponta-Sova de a scapa.

      Numai ca nu s-a ajuns inca la Ponta prin turnarea de catre Sova (solutia ar fi fost ideala), dar Ponta intuind ca are subiecte commune cu Sova a inaintat soparlele pe repede inainte la votare!

      Procurorul avea doua alternative: a) ezita iar ponta castiga timp sa isi construeasca alibi chiar sa modifice legi in favoarea lui
      b) solicita urmarirea penala chiar daca risca atat integritatea personala cat si evolutia urmaririi penale fata de capul mafiei psd.
    • +4 (4 voturi)    
      nu (Marţi, 9 iunie 2015, 16:37)

      Lol Lolovici [utilizator] i-a raspuns lui Inuka

      Parlamentul a blocat dosarul pentru conflict de interese, celalalt proces (pentru fals in acte si restul) ramane valabil si poate merge inainte pentru ca faptele sunt facute inainte de a avea imunitate parlamentara tovarasul.
    • 0 (0 voturi)    
      Mai baiete,esti cam sucit (Marţi, 9 iunie 2015, 23:29)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Inuka

      si la fel ca tine alti 6 care ti-au dat plus!!!
      Una-i una,alta-i alta,daca ai inteles bine,daca nu,mai studiaza!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by