Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, arestat pentru 30 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 4 iunie 2015, 18:51 Dosare Anticoruptie


Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au admis joi propunerea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, anunta Agerpres. Decizia instantei nu este definitiva.

Solomon Wigler este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata (5 acte materiale), dupa ce a primit in mai multe transe 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe langa consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari.

"In perioada mai/ iunie 2012 - mai 2015, inculpatul Wigler Solomon, in calitate de consilier personal al primarului municipiului Bucuresti, a pretins in mai multe randuri suma totala de 230.000 euro si a primit in mai multe transe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari", sustin procurorii DNA.

Aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare construirii de supermarketuri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii catre Primaria Capitalei.

"Concret, inculpatul a primit suma totala de 150.000 euro, in patru transe, respectiv inainte si dupa votarea hotararilor respective. In acelasi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a intalnit cu Solomon Wigler in biroul acestuia din urma aflat in sediul Primariei municipiului Bucuresti, ocazie cu care acesta din urma l-a asigurat pe martorul denuntator ca, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din ziua respectiva, au fost aprobate atat proiectul de hotarare privind acceptarea donatiei aferente unuia dintre proiecte, cat si PUZ-ul pentru unul dintre supermarketuri", sustin procurorii.

Ei precizeaza ca, in acest context, Solomon Wigler a convenit cu denuntatorul ca, miercuri, sa ii remita 25.000 euro, urmand ca diferenta pana la 51.000 euro sa o aduca in saptamana 8 - 12 iunie.

Solomon Wigler a fost surprins miercuri in flagrant de procurorii anticoruptie in timp ce primea suma de 25.000 euro in scopul mentionat.

"Anterior, in acelasi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, 4.000 euro de la acelasi om de afaceri. Intr-un context separat, in 14 noiembrie 2013, Solomon Wigler a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe langa primarul general al municipiului Bucuresti, pe langa care a lasat sa creada ca are influenta, in vederea eliberarii unei autorizatii de construire necesare unei solutii de trafic (sens giratoriu), pentru doua supermarket-uri", au mai retinut anchetatorii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1337 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by