DNA propune propune o pedeapsa de doi ani si zece luni inchisoare, cu supendare, pentru o femeie care a dat mita si a semnat in fals pentru a-si angaja sotul la Spitalul Socola. Aceasta si-a recunoscut vinovatia

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 2 iunie 2015, 16:14 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie  Iasi au dispus sesizarea instantei de judecata, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatei Deaconita Alina Gabriela, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, informeaza DNA.

In prezenta avocatului, aceasta a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, ca accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, ca este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:  2 ani si 10 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 2 ani si 10 luni.

Pentru aceasta s-a propus si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii urmatoarelor drepturi, pe o perioada de un an : de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice; de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public; de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat; precum si prestarea, pe parcursul termenului de supraveghere, a unei munci neremunerate in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile. 

De asemenea, procurorii au propus, prin prezentul acord, mentinerea masurii controlului judiciar si a sechestrului asigurator, dispuse in cursul urmaririi penale. 

Dosarul de urmarire penala impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Iasi.

Potrivit DNA, in acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In cursul lunii aprilie 2014, Deaconita Alina-Gabriela i-a remis lui Popa Sebastian Iulian, sef Serviciu Achizitii si membru al Comisiei de examinare, suma de 8.000 de lei (destinata exclusiv pentru un alt functionar cu putere de decizie din cadrul Comisiei de examinare), in schimbul promisiunii acestuia ca va rezolva tot ceea ce era legat de angajarea sotului inculpatei pe postul de referent la Compartimentului relatii publice din cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iasi. 

In cursul anului 2014, in acelasi scop, inculpata aceasta a intocmit si semnat in fals, in numele sotului sau, cererea (datata 01.04.2014) pentru participarea la concursul organizat in perioada 29-30.04.2014, precum si lucrarea acestuia de concurs, lucrare depusa in cadrul probei scrise a concursului organizat la data de 29.04.2014. 

La acea data, sotul inculpatei era plecat in strainatate. 

In luna mai 2014, pentru a acoperi lipsa de la locul de munca a persoanei castigatoare a concursului (sotul lui Deaconita Alina-Gabriela), Burlea Stefan-Lucian, la data faptelor, manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iasi si presedinte al comisiei de examinare, a dispus, printr-o decizie nedatata, suspendarea contractului de munca al acestuia pe o perioada de 4 luni, incepand cu data de 12 mai 2014. 

Cererea de concediu fara plata a fost intocmita si semnata in fals, in numele sotului sau, de catre Deaconita Alina-Gabriela, la instigarea lui Popa Iulian Sebastian, mai spun procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1054 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Renta viagera (Marţi, 2 iunie 2015, 16:23)

    marius [anonim]

    De ce nu propuneti sa primeasca o renta ? Voi la ziar daca sunteti inselati de catre un angajat ii mariti salariul sii dati prime lunare ? daca pedeapsa ar fi o amenda de 50 lei nu credeti ca toti colegii femeii si-ar angaja familia acolo ??
    10 lei luati din buzunarul altuia + furt
    100000 luati din buzunarul altuia / statului egal furt
  • +1 (1 vot)    
    Suspendare (Marţi, 2 iunie 2015, 16:38)

    HP [utilizator]

    O sa votez cu oricine va promite eliminarea pedepselor cu suspendare din codul penal.

    La fel si cu arestul la domiciliu.
  • +1 (1 vot)    
    Oare Ponta cand (Marţi, 2 iunie 2015, 16:50)

    andreitr [utilizator]

    o sa recunoasca cat rau a facut PSD-ul 25 de ani in Romania? Mi-ar placea sa-l vad pe prim plagiator la DNA....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by