Vicepresedintele CJ Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost retinut dupa ce a fost prins cand lua mita 20.000 de lei

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 mai 2015, 23:08 Dosare Anticoruptie


Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost prins in flagrant, marti, de procurorii DNA, in timp ce lua mita suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, sustin surse judiciare. Ghiorghioni a fost adus la DNA Timisoara, pentru audieri, el sustinand la sosire ca este victima unei inscenari, anunta agentia Mediafax. In urma audierilor, oficialul judetean a fost retinut.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL), care a fost prins in flagrant in timp ce lua mita 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, a fost retinut, marti seara, in urma audierilor de la DNA Timisoara.

Potrivit unor surse judiciare, Ionesie Ghiorghioni, care a fost dus la DNA Timisoara pentru audieri, si-a rezervat dreptul sa nu faca declaratii in fata procurorilor, astfel ca acestia i-au prezentat acuzatiile.

Ulterior, procurorii au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Ionesie Ghiorghioni, pentru trafic de influenta, si pe cel al nepotului acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influenta.

Intr-un comunicat de presa transmis, marti seara, de Directia Nationala Anticoruptie se precizeaza ca procurorii DNA Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Ionesie Ghiorghioni, pentru doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si a lui Adrian Cosmin Ghiorghioni pentru complicitate la trafic de influenta.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati, in cursul zilei de miercuri, in fata magistratilor Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Referitor la Adrian Cosmin Ghiorghioni, care ar fi intermediat primirea de catre vicepresedintele CJ a banilor de la un om de afaceri, in comunicatul DNA se arata ca, pentru ajutorul acordat, el a primit de la sotia omului de afaceri o camera foto cu diverse accesorii, in valoare de circa 1.900 de lei.

Ionesie Ghiorghioni fusese adus de anchetatori cu o duba la sediul DNA Timisoara, in jurul orei 18.00. La intrarea in sediul DNA, Ghiorghioni a spus ca este victima unei inscenari, el declarand presei acelasi lucru si inainte de a fi ridicat de la sediul Consiliului Judetean Caras-Severin.

"Totul e o inscenare, nu este vorba de bani pentru contracte. Sa vina cineva sa spuna daca eu am cerut cuiva vreun ban", a spus vicepresedintele CJ Caras-Severin.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost prins in flagrant, marti, de procurorii DNA, in timp ce lua mita 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, conform unor surse judiciare.

Potrivit unui comunicat transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timisoara au facut, marti, sase perchezitii in municipiul Resita si in alte localitati din judetul Caras-Severin, din care una la sediul unei institutii publice, iar restul la locuintele unor persoane.

Cercetarile sunt facute intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada ianuarie 2013 - martie 2015.

Surse judiciare declarau ca institutia publica vizata de perchezitii este Consiliul Judetean Caras-Severin, vicepresedintele Ionesie Ghiorghioni fiind prins in flagrant in timp ce lua mita 20.000 de lei chiar in biroul sau. Banii erau pusi intr-o revista care i-a fost data lui Ghiorghioni de catre un om de afaceri. In schimbul banilor, vicepresedintele CJ Caras-Severin ar fi trebuit sa ii inlesneasca omului de afaceri atribuirea unui contract.

De asemenea, surse judiciare au declarat ca cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o transa din suma totala ceruta de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru incredintarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Ionesie Ghiorghioni a pretins 10% din valoarea unor contracte de intretinere de drumuri de la CamandImpex Resita, firma cu care CJ avea contracte din 2013, transele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de catre reprezentantii societatii.

Astfel, in baza unei intelegeri initiate de Ionesie Ghiorghioni, in perioada in care a administrat S.C. CamandImpex S.R.L. Resita, Armasu Paul Valentin a convenit sa-i dea vicepresedintelui liberal al CJ Caras-Severin 10% din valoarea fara TVA a lucrarilor realizate si incasate de societatea sa, in baza contractelor de lucrari incheiate cu Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului, unitate din structura organizatorica a CJ.

In schimbul acestui procent, Ghiorghioni urma sa sprijine interesele societatii administrate de Armasu, prin determinarea subordonatilor sai sa primeasca si sa admita devizele de lucrari si sa faca platile cu prioritate in favoarea S.C.Camand Impex S.R.L. Resita.

"S.C. Camand Impex S.R.L. Resita a incheiat in urma unei licitatii publice organizate de Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului Caras - Severin un acord cadru de lucrari, prin care Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin, in calitate de promitent achizitor, se obliga sa achizitioneze de la S.C.Camand Impex S.R.L. Resita, in calitate de promitent executant, in baza unor contracte subsecvente, lucrari de ᅡIntretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severinᅡ pentru lot 3 zona Resita, in valoare de 5,3 milioane lei, iar in baza contractelor subsecvente incheiate in baza acestui acord cadru, societatea sa a efectuat lucrari si a incasat in parte contravaloarea acestora, context in care patronul firmei i-a remis lui Ghiorghioni suma de 200.000 de lei, in mai multe transe, ultima dintre acestea, in cuantum de 9.500 lei, fiind remisa lui Ghiorghioni, in biroul sau, in perioada iulie - septembrie 2014", arata sursa citata.

Potrivit documentului citat, in 9 mai 2013, Directia pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin a incheiat cu S.C. Camand Impex S.R.L. Resita acordul cadru de lucrari, avand ca obiect achizitionarea in baza unor contracte subsecvente a lucrarilor de intretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severin pentru lotul 3 zona Resita, la pretul maxim de 4.264.381 lei, la care se adauga 1.023.451 lei TVA.

¬Din situatiile centralizate privind incasarile facute de S.C.Camand Impex S.R.L. Resita de la Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin, in perioada 24.01.2013 - 11.09.2014, reiese ca suma totala incasata de societate in aceasta perioada este de 7.005.793,91 lei, dintr-un total de 39.0772,89 lei, in aceasta fiind cuprinse si alte categorii de lucrari contractate de S.C. Camand Impex S.R.L. Resita cu acelasi beneficiar. Rezulta, deci, trafic de influenta de catre Ionesie Ghiorghioni, constand in primirea de bani de la Paul Valentin Armasu pentru sustinerea intereselor S.C. Camand Impex S.R.L. Resita in raporturile contractuale incheiate cu o unitate din structura organizatorica a Consiliului Judetean Caras-Severin, respectiv Directia pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat¬, se mai arata in documentul citat.

Adina Armasu i-a propus un mesaj codificat lui Ghiorghioni, astfel incat pentru fiecare 5.000 de euro pretinsi de vicepresedintele CJ sa se utilizeze cuvantul ¬pupici¬. Acesta i-a transmis insa femeii ca nu va discuta astfel de aspecte prin telefon si ca cel mai bine ar fi sa ii trimita banii printr-un intermediar de incredere, care o va contacta pe Adina Armasu ulterior, spunandu-i ca doreste sa inchirieze un utilaj. Intermediarul urma sa ridice o suma neprecizata.

¬Potrivit procentului convenit, pana in acel moment aveau la Ionesie Ghiorghioni o datorie de aproximativ 70.000 lei, reprezentand folosul infractional in procent de 10%¬, se mai arata in documentul citat.

In 2 decembrie 2014, Ionesie Gheorghioni l-a contactat pe nepotul sau, Adrian Cosmin Gheorghioni, pe care l-a trimis sa ia banii de la Adina Armasu, ca intermediar pentru unchiul sau.

Cei doi s-au intalnit in parcarea unui magazin din Timisoara unde Adrian Cosmin Ghiorghioni a primit de la Adina Armasu suma de 4.000 de euro pentru unchiul sau.

Ulterior, Adina Armasu i-a transmis vicepresedintelui CJ ca i-a trimis prin intermediul nepotului suma totala de 8.500 de euro.

"In 19 martie 2015, Consiliul Judetean Caras-Severin a efectuat o plata catre S.C. Camand Impex S.R.L. in cuantum de 330.403,79 lei (cu tot cu TVA), reprezentand contravaloarea unor lucrari executate, procentul de 10% din valoarea fara TVA a decontarii fiind calculata de catre Armasu Adina la suma de 26.000 lei. Ca urmare a incasarii acestor sume, in data de 25 martie a.c. Armasu Adina l-a invitat pe Ghiorghioni Ionesie sa viziteze impreuna locatii in care firma efectua lucrari in acea perioada, scopul real al deplasarii inculpatului fiind insa acela de a i se remite de catre femeie suma ᅡcuvenitaᅡ, pentru ca in urma activitatii sale infractionale au fost atribuite acele lucrari firmei martorilor", se mai arata in documente.

Dupa ce a luat banii, Ghiorghioni i-a spus Adinei Armasu ca este disponibil in a incredinta discertionar lucrari de consolidare a unui pod catre firma familiei Armasu, precum si disponibilitatea de a-i mai aloca fonduri pentru lucrari de intretinere a drumurilor, pe viitor.

"In continuare, martora Armasu Adina i-a remis direct inculpatului Ghiorghioni Ionesie suma de 10.000 lei in interiorul autoturismului ᅡUitati aici o suta de milioane¬asa¬si mai¬cand mai scot mai¬ᅡ, insa inculpatul a dorit sa afle cat a incasat firma pentru a calcula cati bani i s-ar fi ᅡcuvenitᅡ din acea decontare, astfel ca martora i-a explicat ᅡacu¬¬la incasarea care am vazut-o eu trebuia sa va dau 260 (referindu-se la 260 milioane ROL, respectiv 26.000 lei ¬ s.n.)¬ca or fost trei miliarde trei sute cu tot cu TVA si am scazut TVA-ul si¬dar mai trebuie sa mai aduc euᅡ (referindu-se la diferenta intre cei 10.000 lei pe care tocmai i-a remis-o inculpatului si totalul de 26.000 lei ce reprezenta 10% din valoarea totala a sumei incasate fara TVA", se mai arata in documentele anchetatorilor.

La finalul intalnirii dintre cei doi, Adina Armasu l-a intrebat pe vicepresedintele CJ Caras-Severin cand doreste sa se mai intalneasca pentru a-i mai da si diferenta de bani, propunand ca acest lucru sa se intample tot in cadrul unei deplasari pe teren.

Potrivit ultimei declaratii de avere, din mai 2014, Ionesie Ghiorghioni are un teren forestier de 30 de hectare in comuna Bautar, sat Bucova, cumparat in anul 2003, si altul de 180 de hectare in acelasi sat, mostenit in anul 2008. De asemenea, el are un teren de 2,5 hectare tot in Bucova, obtinut prin donatie in anul 1998, si un teren de 8 hectare, in aceeasi localitate, mostenit in 2014 impreuna cu sotia Rozina Gheorghioni.

Totodata, Ionesie Gheorghioni detine o casa de 75 de metri patrati in satul Bucova, obtinuta prin donatie in anul 1998, un apartament de 82 metri patrati in Otelu Rosu, cumparat in 1998, precum si o casa de 120 de metri patrati impreuna cu Rozina Gheorghioni, mostenita in 2014.

De asemenea, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin a cumparat in anul 2000 un autoturism Mercedes. Acesta nu are bunuri mobile a caror valoare sa depaseasca 3.000 de euro, nici conturi si depozite bancare, plasamente, imptrumuturi acordate

Ionesie Gheirghioni a castigat de la Consiliul Judetean suma anuala de 49.414 de lei, iar sotia lui, in calitate de director al Liceului Banatean Otelu Rosu, a obtinut venituri in valoare de 39.395 lei.

Veniturile vicepresedintelui CJ din investitii ajung la 100.000 de lei ca actionar unic la SC Fag Montana SRL, 60.000 de lei ca actionar la Composesoratul Bucova, iar ale sotiei sale la 20.000 in calitate de actinar la acelasi composesorat.

Potrivit declaratiei de interes, Ghiorghioni este presedinte la Composesoratul Bucova, unde are 34 parti sociale sau actiuni, membru al Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Caras-Severin, actionar cu 50% la SC Piatra SRL si actionar unic cu 100 % la SC Fag Montana SRL Bucova.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1183 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2015, 23:45)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   E Masochism Curat (Miercuri, 13 mai 2015, 1:18)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui

   E Masochism Curat.

   Ori PNL ori DNA sunt masochisti: PNL nu mai poate de grija DNA-ului, ca Procurescu nu mai poate sa aresteze dupa dispozitia in care se trezeste; iar DNA-ul isi aresteaza cinstitii "aparatori".
 • 0 (0 voturi)    
  1. D-zau.. (Miercuri, 13 mai 2015, 3:23)

  Ciumvika [anonim]

  ...dragutzu nu doarme ! El nu bate cu paru', D-le Ghiorghioni, cu bate cu DNA-ul ! prietenul Simi de la Glimboca stie de ce :)...
  2. Se pregateste Frunzaverde pe margine, la incalzire....
  Ma intrebam oare cum se face de nu a ajuns inca DNA-ul pe la Caras...uite ca vine incet, incet.
  3. Daca tot vorbim, anuntati-l careva si pe primarul de la Caransebes ( orasul in care s-a pierdut o drona de $ 90K) sa isi ia un concediu, ceva si sa arunce dreak, telefoanele alea in Timis, ca sunt radioactive !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by