UPDATE Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, ridicat de DNA si dus la audieri: "Am sentimentul ca sunt singurul din sat care nu stie si nu intelege ce se intampla"

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 7 mai 2015, 15:20 Dosare Anticoruptie


Cristian Adomnitei
Foto: Agerpres
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, a fost ridicat de catre procurorii DNA, joi dupa-amiaza, in municipiul Iasi, el urmand sa fie dus la audieri, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Ora 16.30 Adomnitei: Am sentimentul ca sunt singurul din sat care nu stie si nu intelege ce se intampla


Presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, care se afla in sediul DNA Serviciul Teritorial Iasi, sustine ca a fost chemat sa dea declaratii in fata procurorilor si ca are sentimentul ca este "singurul din sat care nu stie ce se intampla in jurul sau".

"Am fost chemat la audieri si astept pe hol. Nu am fost ridicat din trafic. Am sentimentul acela ca sunt singurul din sat care nu stie si nu intelege ce se intampla in jurul sau", a spus Adomnitei, citat de Mediafax. Mentionam ca, initial, aparuse informatia potrivit careia Adomnitiei fusese ridicat de procurori in timp ce se afla in trafic.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean din Iasi, Marius Parciu, a afirmat ca, alaturi de presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, au fost dusi la audieri de catre procurorii DNA alti doi angajati ai institutiei, toti trei fiind "escortati" de catre jandarmi de la sediul administratiei judetene.

"Au fost chemate la audieri trei persoane din cadrul Consiliului Judetean, una dintre acestea fiind presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei", a declarat Marius Parciu, purtatorul de cuvant al CJ Iasi, fara a preciza despre ce dosar este vorba.
____

In 15 aprilie, procurorii DNA au facut 21 de perchezitii, dintre care 19 la Consiliul Judetean Iasi, in birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015.

Sursele judiciare citate de Mediafax nu au confirmat ca audierile de joi ar avea legatura cu dosarul in care s-au facut cele 21 de perchezitii de la mijlocul lunii aprilie.

Presa locala precizeaza ca tot joi au mai fost dusi la audieri si Teodora Jinga, sefa Directiei de Proiecte Europene, din cadrul Consiliului Judetean Iasi si una dintre persoanele care lucra la departamentul respectiv, si anume Ioana Rata.

La momentul desfasurarii percheziitiilor din 15 aprilie, Cristian Adomnitei nu se afla in tara, el fiind la Bruxelles, unde a participat la sedinta plenara a Comitetului Regiunilor.

Potrivit unor surse judiciare, in cazul pserchezitiilor facute in 15 aprilie, sunt in atentia procurorilor anticoruptie presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de catre procurori vizeaza acordarea unui contract, prin procedura "cerere de oferta", societatii Laser Co SRL Iasi.

Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitata firmei, iar procesul-verbal de receptie ar fi consemnat ca totul este in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei.

Presedintele CJ Iasi ar fi fost insa nemultumit de constatarile auditului intern si ar fi amenintat ca "va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa", au aratat sursele citate.

Perchezitiile de la sediul Consiliului Judetean Iasi, din 15 aprilie, s-au incheiat dupa aproximativ opt ore, procurorii DNA ridicand mai multe documente.

Actionarii firmei Laser Co SRL sunt Elena si Gabriel Popa, finii primarului Iasiului, Gheorghe Nichita (PSD).

Cristian Adomnitei, in varsta de 40 de ani, care este presedinte al Consiliului Judetean Iasi din noiembrie 2012, a declarat, la cateva zile dupa perchezitiile de la mijlocul lunii aprilie, ca spera ca bazele de date din calculatoarele ridicate de DNA din birouri ale CJ sa fie recuperate in timp util, intrucat acolo se aflau cereri de plata pentru diverse proiecte, dar si informatii privind salariile functionarilor institutiei.

Intrebat de ce procurorii DNA Iasi au ridicat in timpul perchezitiilor de saptamana trecuta, de la Consiliul Judetean, mai multe calculatoare, inclusiv cel din biroul sau, Cristian Adomnitei a afirmat ca "nici nu a pus aceste intrebari", dar ca spera ca bazele de date ale CJ Iasi stocate in calculatoare sa ajunga cat mai repede inapoi. El mai preciza ca asteapta "cu mare interes ca investigatia DNA sa aiba un rezultat", pentru a vedea "cine a avut dreptate si cine a gresit".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8257 vizualizari

  • +13 (15 voturi)    
    hai si cu Vrancea (Joi, 7 mai 2015, 15:26)

    un domn [utilizator]

    si acolo e "gunoiul" ne strans
  • +16 (18 voturi)    
    USL de Iasi (Joi, 7 mai 2015, 15:32)

    Atoatestiutorul [utilizator]

    Ce minunata e refacerea USL-ului. Mai ales cand aceasta se petrece la DNA. Ma unge la sufletel sa-i vad dand cu subsemnatul pe acolo.
    • +6 (6 voturi)    
      avere (Joi, 7 mai 2015, 17:06)

      danutz [anonim] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

      Judetul Iasi este unul din marile judete ale tarii. Iata cum este tinut in pragul saraciei : prefect, primar, presedinte CJ, , etc
      • +2 (6 voturi)    
        valelei (Joi, 7 mai 2015, 18:32)

        dovlecel [anonim] i-a raspuns lui danutz

        lasa ca moldovenilor le si place sa stea degeaba si mai traga la masele
        • +2 (2 voturi)    
          raspuns (Joi, 7 mai 2015, 21:59)

          dan [anonim] i-a raspuns lui dovlecel

          De unde o scoti tu ca moldovenii beau si nu muncesc ? Adica tu si restul tarii nu puneti botul pe alcool ? Eu sunt moldovean, nu mi-e rusine, nu beau si nu fumez si vreau sa-ti spun ca pe unde am umblat prin aproape toata tara am vazut si vad ghertoi cu sticla si tigara. Asa ca mai lasa ciocu, uita-te la tine in primul rand !
      • +3 (3 voturi)    
        da dar macar recunoaste ca..... (Joi, 7 mai 2015, 18:57)

        novator [utilizator] i-a raspuns lui danutz

        ......"singurul din sat care nu stie si nu intelege ce se intampla" , adica prostu' satului, este el sau poate ca are impresia ca noi suntem prosti si il credem .
        Oricum, DNA-ul ii va explica pe indelete cine si de ce este prost.
  • +8 (10 voturi)    
    /// (Joi, 7 mai 2015, 15:49)

    hmara [utilizator]

    Liberalul Cristian A.
    Care liberal ?
  • +13 (15 voturi)    
    inca unul.... (Joi, 7 mai 2015, 15:52)

    lili [anonim]

    Nu e zi de la Dumnezeu sa nu salte DNA ba un ministru, ba un sef de consiliu judetean, ba un primar, ba un consilier, ba un sef de companie milionara din contracte cu statul, ba...
    Colcaia coruptia in anii anteriori, de fapt in toate Rapoartele CE sau ale Bancii Mondiale vedeam ca Romania era definita ca o tara corupta, dar fara corupti!
    Uite-i acum, iese la iveala coruptia ce colcaia efectiv in Romania, fara deosebire de partid, TOTI FURAU!
    Succes DNA, la puscariie cu hotii astia!
  • +6 (10 voturi)    
    RETINUT, nu ridicat. (Joi, 7 mai 2015, 15:57)

    Johanis [utilizator]

    Ciocu' mic, ca e la putere!

    INFRACTOR DE DREPT COMUN!

    Ce fata de ministru al educatiei are!

    La parnaita cu el!
    • +4 (4 voturi)    
      sper sa-si dea demisia (Joi, 7 mai 2015, 17:14)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

      ca mai ieri cerea demisia primarului ridicat de dna
  • +10 (16 voturi)    
    tot la Iasi ? (Joi, 7 mai 2015, 16:12)

    saracu' [utilizator]

    Adomnitei ( fost mare ministru mare al educatiei ) este cel care s-a facut de kakao in urma cu cativa ani in fata unor elevi de ciclu primar,cand n-a stiut cate stele are drapelul Uniunii Europene. Dar, se vede treaba, s-a priceput la alte matrapazlacuri financiare,caci din PNL fiind, are un crez in viata : " lucrul bine facut ".!
  • +13 (15 voturi)    
    Cei de la Laser Co, finii primarului (Joi, 7 mai 2015, 16:19)

    syd [anonim]

    Elena si Gabriel Popa, pe scurt Laser co. Firma care a decimat bugetul primariei executant lucrari mizere la preturi de 5-10 ori peste media pietei. Cataloag de prezentare al Iasului, facut doar in 3 culori (CMY) in loc de 4, in cateva limbi si sute de mii de exemplare; o rusine pentru Iasi; mi-e unul, mi-a fost rusine ca orasul meu se prezinta cu asa mizerie de pliant. Toata lumea stie, si s-a resemnat de mult. Cine e competent nu mai lucreaza cu primaria, se stie cine castiga licitatiile si pe ce baza, toata clasa politica, inclusiv opozitia are acord tacit sa-l sustina pe Gigi, spagarul analfabet. Povestea cu amanta e 'galagie'; se stie de cand lumea in Iasi despre asta, a si divortat pentru a ascunde bunurile, amenintat fiind de ani buni cu puscaria. ai bine cautati adevaratele jocuri ale lui Gigi, de la RAJAC pana la PALAS, de la milion de euro la fotbal in loc de cultura, de la cheltuirea ilicita a banului public, al meu si al Iesenilor pana la fondurile europene cu destinatii mascate. Vedeti acolo unde se duc miliardele, si de ce inca, in Moldova nu se vede nimic.
    • +4 (4 voturi)    
      nu ma asteptam... (Joi, 7 mai 2015, 17:30)

      SpeedMetal [anonim] i-a raspuns lui syd

      Ok, a inteles toata lumea ca Nechita tre sa plece din primarie, dar pe Adomnitei l-o fi pus cineva cu forta sa se combine cu aia de la Laser co ?

      Pacat, nu m-as fi asteptat la asa ceva, poate e doar o campanie de denigrare publica a lui Adomnitei.
      • 0 (0 voturi)    
        dar tot pacat e (Vineri, 8 mai 2015, 0:07)

        syd [anonim] i-a raspuns lui SpeedMetal

        Stim, politica e curva, dar asta l-a facut si pe el, care stie tot ce ce se intampla si a dat mana cu toti, sa taca si sa fie partas furtului, doar doar, si locul lui sa ramana cald si asigurat.
        Din partea mea, sa intre 90% din clasa politica, asa cum au facut in Italia. Vor veni altii, si vor face o politica ceva mai onesta, de frica. Altfel trebuie sa fii chiar prost, indiferent de suma care iti iese, sa-ti asumi puscarie ca sa o duci bine spre batranete.
  • +1 (9 voturi)    
    Asta nu-l sustinea pe Klaus - 1,5 mil like-uri ? (Joi, 7 mai 2015, 16:24)

    Velma Kelly [utilizator]

    PeNaLE parca ...
  • +4 (8 voturi)    
    Probabil ca... (Joi, 7 mai 2015, 16:24)

    Cataleya [utilizator]

    ...individul a ignorat citatiile DNA si , ca atare, s-a ajuns la aceasta masura.
    Dar nu astia ar trebui sa fie "problema " presei. Astia sunt deja pe rol, au dosare, sunt acuzati, urmeaza procesul.
    Adevarata problema o reprezinta cei care inca sunt in fotoliile lor comode din parlament si emit legi abjecte pe banda rulanta. Dar de aia nu prea se leaga nimeni, doar apar comunicate scurte, seci si...atat. Simple constatari de presa. Ca si cum "cainele de paza al democratiei" s-ar fi blazat si ar recunoaste cu coada-ntre picioare ca n-are niciun interes sa se puna rau cu stapanul care-l hraneste.
  • +6 (10 voturi)    
    Doamne iarta-l, ca-i vai de mama lui ! (Joi, 7 mai 2015, 16:37)

    Plagarus [utilizator]

    Daca-i bou ma asteptam sa fie cat de cat corect, dar deh, s-a trezit ministru al invatamatului si s-a crezut doct in toate cele.
    Fostul ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a fost "invins" de elevii unei scoli generale din Braila intr-o disputa legata de numarul stelelor de pe drapelul UE. Potrivit TVR, ministrul insusi le-a cerut elevilor sa-i spuna numarul exact.

    Acestia au raspuns corect - 12 stele, numai ca Adomnitei i-a contrazis categoric: sunt 15! Copiii au venit chiar si cu fotografia unui steag si au inceput sa numere, dar nici asa nu l-au convins pe ministru. Penibilul situatiei s-a accentuat la conferinta de presa ce a urmat, unde ministrul a dat vina pe consilierii sai.
  • +5 (5 voturi)    
    TERORISTI ECONOMICI !!! (Joi, 7 mai 2015, 17:01)

    spectator47 [utilizator]

    nu ne vine sa credem,dar indivizi de factura acestuia ii putem incadra la activitati de terorism economic prin toata activitatile lor saboteaza societatea romaneasca cu buna stiinta,strang averi nesimtite in dauna populatiei care resimte la greu in domenii subfinantate precum sanatatea,invatamant,infrastructura,aparare,etc.....
    LA MULTI ANI CU EXECUTARE !
  • +5 (5 voturi)    
    Iar argumentul asta? (Joi, 7 mai 2015, 18:05)

    sile [anonim]

    Fiecare cum ajunge la DNA declara ca nu stie pentru ce a fost adus. De parca nu i se comunica acuzatiile inainte sa fie saltat. Dar nici presa nu subliniaza aspectul asta ca de, circul vinde.
  • 0 (6 voturi)    
    mai structurat baieti ! (Joi, 7 mai 2015, 18:10)

    tz3p3s [utilizator]

    am un sfat: faceti articole mai scurte si mai structurate.
    - pe puncte
    - cu bold pe capitol sau paragraf
    - cu liniute eventual - de ce e acuzat
    - etc - sper ca v-ati prins

    ca nu merita romane fluviu banditii si infractorii astia.
    iar voi sigur nu sunteti Sadoveanu.
    plus ca va adresati unui electorat din sec. XXI (sper).
    iar generatia noastra nu are timp sa citeasca 10 pagini complet alandala.

    bafta.

    cu drag,
    io
  • -2 (4 voturi)    
    Toti astia din Moldova (Joi, 7 mai 2015, 18:50)

    John M. [utilizator]

    al caror nume incepe cu "A" erau de fapt niste salbatici care se praseau ca soarecii intre ei si care la recensamantul din 1888 nu aveau nume de familie si habar n-aveau cine ii fatase pe lume si-si ziceau A-Vadanei, A-lLupului, A- Domnitei, A-bla-bla bla !

    Ca in India azi !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by