Procurorul General redeschide dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat de spalare de bani - Antena 3

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2015, 23:23 Dosare Anticoruptie


Procurorul General redeschide dosarul in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat de spalare de bani, anunta Antena 3. Cauza priveste tranzactiile imobiliare cu omul de afaceri Costel Casuneanu.

In 9 august 2000, Traian Basescu si omul de afaceri Costel Casuneanu au cumparat de la acelasi proprietar cate un teren de 3.700 de mp in Aleea Privighetorilor. Terenul era situat chiar langa Gradina Zoologica, una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei, pretul pietei fiind la acea data de aproximativ 200 euro/mp.

Traian Basescu a platit 1.483.244.000 de lei vechi. In aceeasi zi, Casuneanu plateste aceluiasi proprietar, pentru aceeasi suprafata, de patru ori mai mult.

Doi ani mai tarziu, la 14 octombrie 2002, Basescu vinde acest teren la pretul de circa 12 miliarde de lei vechi, in conditiile in care boom-ul imobiliar nu se declansase, potrivit Antena3.ro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6688 vizualizari

  • -7 (15 voturi)    
    procuror general (Joi, 7 mai 2015, 0:42)

    alex [anonim]

    Procurorul general Tiberiu Nitu parea un baiat putin mai timid, mai temator pe care-l vedeam o sluga perfecta. Iata dovada ca nu e bine sa judeci oamenii la prima vedere si dupa aparente. S-ar putea, ca acest baiat sa ia cu adevarat taurul de coarne si sa-l puna ....la pastrare. Bravo procurorule !
    • +5 (9 voturi)    
      A luat telefonul de coarne (Joi, 7 mai 2015, 8:15)

      Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui alex

      100 % sluga obedienta a asteptat semnalul de sus. strategia a fost ca basescu sa se "raceasca" sa-si piarda influenta in politica si atunci "sa-l razbunam pe poponel".
    • +3 (7 voturi)    
      Procurorul Tiberiu Nitu, (Joi, 7 mai 2015, 10:31)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui alex

      daca este adevarata stirea, ar trebui sa cerceteze toate cumpararile si vinzarile de terenuri din aceeasi perioada de pe cuprinsul intregii Romanii. Si sa ii acuze de spalare de bani pe toti cei care au procedat ca Basescu, daca este asa. Fiindca de aceea este el "General".
      Atunci voi spune si eu "Bravo procurorule !".
      P.S. Cum ramine insa cu dosarele Revolutiei, domnu' Procuror General? 10,5 miliarde de lei vechi sunt mai importanti decit Revolutia?
  • -4 (14 voturi)    
    da (Joi, 7 mai 2015, 0:49)

    ion [anonim]

    Fostul presedinte Traian Basescu este acuzat de spalare de bani ...incredibil ...doar erau lei vechi...deci trebuiau spalati.
  • +3 (7 voturi)    
    Vorba pitziponcilor: Ba, ma lesi?! (Joi, 7 mai 2015, 1:20)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    ...
  • -5 (15 voturi)    
    la puscarie! (Joi, 7 mai 2015, 1:42)

    Anonim AntiBasescu [utilizator]

    la puscarie!
  • -1 (9 voturi)    
    O ocazie nesperată... (Joi, 7 mai 2015, 8:41)

    Radu I [utilizator]

    pentru fostul președinte de a da cu tifla cârcotașilor-ignoranți-răuvoitori care nu pricep și pace matematica potrivit căreia un miliard (vechi, ponosit) se dă de douășpe ori peste cap și se „înmulțește” tot de atâtea ori. Ba se și albește... :)
    • +3 (9 voturi)    
      ca se citeaza din (Joi, 7 mai 2015, 10:02)

      vezi [utilizator] i-a raspuns lui Radu I

      Haznaua 3 !
      Sursa este Haznaua 3, asa ca...
      Gheorghe Nichita folosea politia locala pentru scopuri personale, WTonta foloseste procurorul general ca pe un slujbas angajat la firma lui.
      Curat "justitie curata"!
  • +1 (1 vot)    
    In 2002 era guvernul Nastase !,azi va treziti ! (Joi, 7 mai 2015, 14:29)

    andreesanu [utilizator]

    Ca a facut o specula Basescu trebuia atunci sa-l taxati,
    la putere era PSD ,guvernul lui Nastase taia si facea.
    A platit impozit statului pe tranzactii ???,daca a platit statul a castigat fata de suma declarata !!!.
    Daca pretul tranzactiei nu era cel declarat in acte puteati sa anulati tranzactia sa anulati actul ,nu-ati facut-o atunci ,azi dezgropati mortii !!!.
    Cum ramane cu importurile din China a lui Nastase scoase din vama pe sest ???.
    De matrapazlicuri e plina ochi orce guvernare in ultimii 25 de ani.
    Afacerea tigareta nu l-a pus cu botul pe labe pe Constantinescu !!!,daca vreti cu adevarat curatenie intrati cu totii la beciul domnesc ,toti cei din politica ,toti cei din guvernele celor 25 de ani.
  • 0 (2 voturi)    
    Unde . . . (Joi, 7 mai 2015, 14:32)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . ar fi spalarea de bani? Ar insemna ca toate afacerile profitabile sunt spalaturi de bani!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by