DNA: Seful IPJ Botosani si seful Serviciului Resurse Umane, pusi sub control judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2015, 1:57 Dosare Anticoruptie


Seful IPJ Botosani, Cristian Cucoreanu, si seful Serviciului Resurse Umane din IPJ Botosani, Andrian Osolinschi, au fost pusi, marti seara, sub control judiciar de catre Serviciul Teritorial Suceava al DNA, in dosarul in care au fost inculpati pentru abuz in serviciu, informeaza Mediafax.

Potrivit DNA - Serviciul Teritorial Suceava, in urma perchezitiilor facute, marti, la sediul IPJ Botosani si a probelor administrate, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sefului IPJ Botosani Cristian Cucoreanu si a sefului Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Botosani, Andrian Osolinschi, pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, in sarcina lui Cucoreanu, procurorii anticoruptie au stabilit ca acesta nu a respectat atributiile de serviciu din fisa postului, privind promovarea intr-o functie superioara de executie, respectiv ofiter specialist I, a ofiterului Cristian Cezar Suhan in sensul ca a semnat in calitate de inspector sef al IPJ Botosani, fara sa verifice in fapt, conditiile emiterii unei dispozitii din 29 decembrie 2014, in cuprinsul careia era mentionata in mod nereal indeplinirea procedurii prevazute in Ordinul MAI referitor la asigurarea publicitatii vacantarii postului, constituirea comisiei pentru ocuparea postului vacant cu rol in selectarea si intervievarea cadrelor care indeplineau conditiile de promovare, precum si existenta documentelor necesare emiterii acestei dispozitii.

Anchetatorii arata ca aceasta fapta a dus, pe de o parte, la obtinerea unui folos necuvenit in beneficiul ofiterului Cristian Suhan lucrator de politie in cadrul IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, prin numirea intr-o functie superioara, si pe de alta parte la producerea unui prejudiciu moral ofiterilor de politie ce indeplineau conditiile de accedere pe functia superioara, necesara, de altfel, ocuparii gradului profesional de comisar sef de politie.

In cazul sefului Serviciului Resurse Umane s-a stabilit ca acesta nu si-a respectat atributiile de serviciu mentionate in fisa postului privind promovarea intr-o functie superioara de executie a lui Suhan pentru ca a semnat ca verificator fara sa verifice, in fapt, conditiile emiterii dispozitiei sefului IPJ Botosani in cuprinsul careia era mentionata in mod nereal indeplinirea procedurii prevazute privind asigurarea publicitatii vacantarii postului, constituirea comisiei pentru ocuparea postului vacant cu rol in selectarea si intervievarea cadrelor care indeplineau conditiile de promovare, precum si existenta documentelor necesare emiterii acestei dispozitii.

DNA Suceava precizeaza ca, in conformitate cu Statutul politistului, politistul fata de care s-a pus in miscare actiunea penala este pus la dispozitie, cu exceptia cazurilor in care actiunea penala a fost pusa in miscare pentru o infractiune din culpa si se apreciaza ca aceasta nu aduce atingere prestigiului profesiei.

DNA Suceava a dispus, prin ordonanta, masura controlului judiciar fata de cei doi, acestia avand obligatia de a nu parasi teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent, de a nu comunica cu anumiti agenti si ofiteri din cadrul IPJ Botosani, direct sau indirect, pe nicio cale si de a nu detine, folosi si purta arme.

Masura controlului judiciar a fost comunicata atat inculpatilor, cat si IPJ Botosani - Serviciul de Investigatii Criminale - Biroul de Supraveghere, Politiei Municipiului Botosani si Politiei municipiului Dorohoi, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor si Directiei Generale de Pasapoarte.

DNA - Serviciul Teritorial Suceava a desfasurat, marti, perchezitii si ridicari de documente la sediul Politiei Judetene Botosani, actiunea vizand comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie privind indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu in legatura cu organizarea de concursuri privind promovarea in functii de executie si de conducere la nivelul unor servicii din cadrul IPJ Botosani, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciul Cazier si Evidenta Operativa.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1013 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by