Jean Padureanu, eliberat conditionat. Decizia contestata

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 30 aprilie 2015, 20:18 Dosare Anticoruptie


Fostul presedinte al Gloriei Bistrita Jean Padureanu, condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare in dosarul Transferurilor, ar putea fi eliberat conditionat, dupa decizia de joi a Judecatoriei Sectorului 4, care a fost insa contestata de procurorii DNA, informeaza Mediafax.

Contestatia DNA se va judeca la Tribunalul Bucuresti, care va da o decizie definitiva. Pana atunci, Jean Padureanu ramane in inchisoare.

Fostul presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita a fost condamnat definitiv, in 4 martie, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul privind transferul unor jucatori. Executarea pedepsei a inceput in ziua in care a fost condamnat si expira la 3 iulie 2017. Padureanu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava.

In 12 iunie 2014, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Padureanu de intrerupere, din motive medicale, a executarii pedepsei, decizie confirmata de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in 1 octombrie 2014.

Tribunalul a dispus, dupa ce a analizat expertiza medicala efectuata de Institutul National de Medicina Legala, ca nu este necesara intreruperea executarii pedepsei lui Jean Padureanu, intrucat bolile de care acesta sufera pot fi supravegheate si tratate si in reteaua penitenciara.

Avocatul lui Jean Padureanu declara in 12 iunie ca decizia Tribunalului Ilfov, ca acesta sa ramana incarcerat, nu este corecta, intrucat starea sa de sanatate se agraveaza pe zi ce trece, are pierderi de memorie si merge cu insotitor.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat in 23 septembrie ca a primit o cerere de gratiere a pedepsei lui Jean Padureanu, care este in curs de solutionare, precizand ca probabil in una-doua saptamani va fi dat un raspuns.

Alaturi de Jean Padureanu, au fost condamnati, in dosarul Transferurilor, George Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o luna si zece zile, Gheorghe Netoiu, la trei ani si patru luni de inchisoare, toti fiind incarcerati din 4 martie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























784 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by