Perchezitii DNA in judetele Harghita, Mures si Ilfov. Procurorii sunt la Primaria Miercurea Ciuc, unde ar fi vizati primarul Robert Raduly. Acesta ar fi primit mita 10.000 de euro pe luna - surse

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 29 aprilie 2015, 8:28 Dosare Anticoruptie


Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc trimis in judecata de DNA
Foto: Agerpres
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza miercuri dimineata perchezitii la Primaria Miercurea Ciuc, intr-un dosar privind suspiciuni de coruptie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. 

Sursele citate sustin ca de ancheta DNA ar fi vizat primarul si un viceprimar.

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, ar fi primit mita lunar de 10.000 euro de la firma care taxeaza locurile de parcare in municipiu, au declarat sursele citate. 

Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a confirmat, miercuri, pentru Agerpres, ca procurorii DNA se afla la sediul primariei, unde solicita mai multe documente oficiale. 
.
"De la mine au solicitat colaborare privind predarea unor documente oficiale. Este vorba de contracte, hotarari de consiliu local, mai multe documente", a declarat viceprimarul Antal Attila. 

Masini ale DNA se afla si in fata locuintei primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert. 

Potrivit unui comunicat DNA, procurori ai Directiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2007 - 2015.  

"In cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in judetele Harghita, Mures si Ilfov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", arata sursa citata.



Robert Raduly a fost acuzat de violente in 2013 si 2014

Raduly Robert Kalman, a fost acuzat in iulie 2014 ca a incercat sa stranga de gat un consilier local al UDMR, impotriva sa fiind depus un denunt penal la IPJ Harghita, la Parchetul de pe langa Judecatoria Miercurea Ciuc, la Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita si in atentia DNA, informa atunci Agerpres. 

In plangerea penala se sesiza faptul ca primarul Raduly Robert Kalman l-a agresat in timpul unei sedinte a grupului UDMR din Consiliul Local pe un consilier al acestei formatiuni si ca nu este pentru prima data cand ar fi fost violent cu consilierii locali si chiar cu unul dintre viceprimari. 

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), a fost cercetat intr-un dosar penal pentru loviri si alte violente, in urma unei altercatii cu un ofiter SRI care l-ar fi fotografiat in holul unui hotel si care dupa incident a fost internat la Spitalul Militar Brasov, in august 2013.  

Surse din randul anchetatorilor declarau, atunci, pentru Mediafax, ca primarul Raduly Robert Kalman a fost audiat si a sustinut ca barbatul respectiv era "un chip cunoscut", care l-a filmat si fotografiat in repetate randuri, in ultimele luni, la diferite evenimente. Raduly le-ar fi spus anchetatorilor ca nu a avut nimic de obiectat fata de aceste actiuni cat timp ele s-au desfasurat pe domeniul public, insa nu a acceptat sa fie fotografiat in timp ce se afla in holul unui hotel din oras, impreuna cu edili din strainatate, din orasele infratite, pe care i-a invitat la Zilele Orasului, adauga sursele citate.  

Conform acestora, el le-ar fi spus anchetatorilor ca, vazand insistenta cu care este fotografiat, s-a luat dupa urmaritorul sau si l-a fugarit prin parc, pana in apropierea pietei agroalimentare, unde barbatul s-ar fi impiedicat si ar fi cazut, edilul imobilizandu-l pana la sosirea politistilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3828 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ar fi, n-ar fi... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:29)

    A [anonim]

    "Procurorii sunt la Primaria Miercurea Ciuc, unde ar fi vizati primarul Robert Raduly." Primarul e mai mult? Sau procurorii or fi vizati? S-apoi ar fi sau n-ar fi? Inca nu stim stirea. Semanati cu 'gandul'.
  • +1 (1 vot)    
    Coruptia (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:36)

    Vasi [anonim]

    Si cei din udmr sunt corupti pana in maduva oaselor, nu doar psd-istii. Niste ticalosi de politicieni. Patronul de la City PArking ii intermedia spaga luat de la firmele de casa. Firma City controla toate parcarile din oras. Si de aici lua primarul bani. Asa se face ca are vreo 4 apartamente in aceeasi scara de bloc in Miercurea Ciuc si casa in marginea orasului.
  • 0 (0 voturi)    
    bla bla bla (Duminică, 3 mai 2015, 17:49)

    goe [anonim]

    In titlu se vorbeste despre perchezitii in Harghita, Mures si Ilfov. In continutul articolului nu apare decat Harghita. Pare mai mult articol de propaganda, sau poate o bucurie ca in sfarsit a picat si un udemerist.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by