Perchezitii la Spitalul Judetean Cluj. Ar fi vizata sotia senatorului Alexandru Cordos - surse

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 23 aprilie 2015, 11:59 Dosare Anticoruptie


Alexandru Cordos
Foto: Agerpres
Procurorii DNA fac, joi, perchezitii la Spitalul Judetean Cluj, intre cei vizati fiind sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaela Cordos, dar si parlamentarul, in mod indirect, dosarul vizand infractiuni de trafic de influenta pentru ca opt persoane sa obtina locuri de munca la institutii publice, informeaza Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Lucia Cordos ar fi promis, in schimbul mai multor foloase materiale si sume de bani, ca va ajuta cel putin opt persoane sa obtina locuri de munca in institutii publice. 

Astfel, aceasta se lauda cu functia detinuta de sotul ei si cerea sume de bani cuprinse inse 800 de euro si 10.000 de lei. Oamenii legii au indicii ca la faptele de trafic de influenta savarsite de Mihaela Lucia Cordos a participat si parlamentarul Alexandru Cordos.  

Conform sursei citate, in perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordos a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea sa obtina functii in institutii ale statului. Mai exact, sotia senatorului se lauda ca are cunostinte la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judetean Cluj sau a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj. 

Ea promitea ca, in schimbul bunurilor, vor obtine posturi sau locuri de munca precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistenta medicala. Astfel, Mihaela Cordos a promis unei persoane ca, in schimbul unor foloase necuvenite, ii va obtine un post de profesor suplinitor la o scoala in Cluj Napoca.

Promisiunea ar fi venit in conditiile in care femeia a afirmat ca sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, se bucura de influenta asupra inspectorului scolar general de la ISJ Cluj si ca va interveni personal la acesta pentru a-i obtine locul de munca promis. 

Intr-o alta situatie, sotia parlamentarului i-ar fi promis unei persoane ca, in schimbul a 3.000 lei, o va ajuta sa promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca.

Surse din cadrul anchetei au adaugat ca altor patru persoane le-a promis, in schimbul a 800 si 1.500 de euro, ca, prin traficarea influentei de care se bucura sau afirma ca se bucura asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, vor obtine un post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata.  

De asemenea, Mihaela Cordos ar fi facut demersuri pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul Casei Judetene de Pensii Cluj pentru angajarea temporara a unei persoane in cadrul acestei institutii publice.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.1812 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Asta-i penal cu vechime ! (Joi, 23 aprilie 2015, 14:57)

  Plagarus [utilizator]

  A început activitatea ca și poleitor filiere,și președinte U.T.C.,la o secție din Combinatul Metalurgic Cîmpia Turzii,și pentru rezultate deosebite în activitatea politică,după terminarea la seral a liceului,a fost trimis pe la FANE GHEORGHIU.A fost un asistent util al d-lui Năstase ,mentor al multora,în distrugerea cu succes a Combinatului din orașul său.Și dacă nu e urmărit penal,atunci....nu e senator....
  Senatorul PSDerbedeu de Cluj Alexandru Cordoş este urmărit penal pentru că ar fi transmis unor persoane cercetate de DNA informaţii că erau interceptate. Acuzaţiile care îi sunt aduse sunt de favorizare a făptuitorului. Cei doi suspecți avertizați de senator erau anchetați în dosarul de corupție în care Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, este urmărit penal.
  Procurorii au indicii că „în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice”.
  El ar fi aflat aceste informații de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj.
  Informațiile furnizate de senatorul PSD Alexandru Cordoș au dat peste cap ancheta în dosarul în care este cercetat președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Astfel, cele două persoane anchetate în dosarul lui Uioreanu nu au mai putut fi inculpate, pentru că au evitat să mai vorbească la telefon despre tot felul de afaceri mai puțin legale pe care le-ar fi desfășurat în județul Cluj.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by