Corpul de control al Politiei a declansat o ancheta dupa ce Adrian Sarbu a fost scos din arest fara catuse la maini

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 aprilie 2015, 13:12 Dosare Anticoruptie


Adrian Sarbu
Foto: captura Antena 3
Corpul de control al Poliției a declansat marți noapte o anchetă la Arestul Central al Poliței Capitalei, după ce Adrian Sârbu a fost scos din arest fără cătușe, informează B1 TV. Sârbu a ieșit din arestul central în zilele de 14 și 18 aprilie pentru a se prezenta la o clinică stomatologică privată, unde avea nevoie să continue niște lucrări dentare începute înainte de a fi arestat preventiv, lucrări care nu puteau fi făcute în arest. În aceste zile, Adrian Sârbu a fost surprins mergând pe strada ca un om liber, fără a avea cătușe la mâini.

Pe 18 aprilie a fost ziua de naștere a lui Adrian Sârbu, astfel că în acest caz va fi audiat și medicul stomatolog la care acesta s-a prezentat, pentru a se stabili dacă în cazul lui Sârbu nu ar fi putut fi făcută o programare și în altă zi.
 
De asemenea, sunt audiați toți polițiștii care care lucrau în zilele în care Sârbu a fost scos din arest.

În funcție de rezultatele anchetei, vor fi stabilite sancțiunile care vor fi impuse în acest caz, dacă se vor constata abateri grave.

Antena 3 a difuzat, marti seara, in emisiunea lui Mihai Gadea, imagini in care Adrian Sarbu, patronul Mediafax, aflat in arest preventiv, coboara dintr-o duba a politiei, fara catuse a maini. Imaginile pareau surprinse in cartierul Primaverii din Bucuresti, Sarbu fiinf insotit de un politist care duce un dosar in mana. Antena 3 nu a precizat de unde proveneau fotografiile.

  • Sarbu este in arest din 4 februarie

Adrian Sarbu se afla in arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la evaziune fiscala (doua acte materiale), spalare de bani (doua acte materiale) si instigare la delapidare.

Procurorii de la Parchetul General sustin ca, la solicitarea lui Adrian Sarbu, inculpatii Liliana Serban, Roxana Dorina Grigoruta, Eugenia Balan (arestata in alta cauza), Sorin Dinu, Daniela Reghina Cozac (cercetata in stare de libertate), Rodica Crisbasan si Dragos Chis, impreuna cu Diana Atanasiu si Dragos Eremia, au folosit o schema infractionala in scopul sustragerii de la plata taxelor catre bugetul de stat, schema in care au fost interpuse mai multe societati comerciale, care au derulat operatiuni fictive, in intervalul 2011 - 2014, in relatia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societatile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Adrian Sarbu detine 87% din actiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din actiunile SC Apropo Media SRL si 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind detinute in cote egale de SC Mediafax SA si SC Apropo Media SRL).

Procurorii mai arata ca, desi Sarbu nu indeplinea functii in cadrul acestor societati, se poate spune ca, in fapt, detinea controlul asupra tuturor societatilor din grup, "deciziile acestuia impunandu-se cu putere de lege".

Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei, spun procurori.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2175 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Nu tin partea nimanui (Miercuri, 22 aprilie 2015, 13:26)

    JG [utilizator]

    Nu tin partea nimanui, dar nu pot sa nu constat ca, UNEORI, pentru o vina MARE si DE IMPACT GENERAL, este gasit vinovat un "acar Paun" (vesnica si vestita "secretara"), iar ALTEORI, pentru o treaba marunta, se fac schimbari la cel mai inalt nivel, mai ales cind "acela" nu ne este pe plac, si nu i-am gasit pina acum vreun motiv de schimbare.
    Morala: P*litica e cea mai mare kurva.
  • -1 (5 voturi)    
    normal, (Miercuri, 22 aprilie 2015, 13:56)

    victor L [utilizator]

    si o ancheta pentru ca nu avea pistolul la cap!
    Mey, militienilor, poate ca Adrian Sarbu este un evazionit ordinar, inca nedovedit, dar nu un crminal periculos; dece trebuie catuse?
  • +1 (1 vot)    
    modul scarbos in care politia romana si (Miercuri, 22 aprilie 2015, 15:58)

    dorel [anonim]

    Legiuitorii responsabili inteleg sa trateze oamenii -> a reprezentat un pericol public acel om, a incercat sa evadeze sau sa atace pe politist ?
    Nu exista vreo LEGE care sa ceara incatusarea explicit, ci doar niste regulamente ale MAI, deci sa schimbe regulamentele !

    De asemenea ... pentru cine sunt spectacolele in care DNA-ul sau alti procurori deschind la o institutie a statului sau la o companie privata sa verifice o situatie de fapt sau sa retina pe cineva si sunt insotiti de jandarmi mascati ?! Cati evazinosti sau functionari ai statului corupti s-au opus sau au fost violenti ?
    • 0 (0 voturi)    
      @dorel (Miercuri, 22 aprilie 2015, 18:39)

      adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui dorel

      Daca erai tu in locul lui A.S punem pariu ca nu pupai tu vizita in bd-ul Primaverii sa-ti faci dintii ?? Si fara catuse... "Egalitate, dar nu pentru căţei".. e in ca actuala vorba..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by