Alina Bica, la iesirea din penitenciar: Sunt o femeie de succes in continuare
Alina Bica, plasata in arest la domiciliu prin decizie a instantei supreme, a parasit, marti, in jurul orei 18.30, Penitenciarul de femei de la Targsor, unde fusese incarcerata in ultimele zile, fiind transferata din arestul Politiei Capitalei.
"As dori doar sa multumesc acelor putini oameni care au avut si nobletea sufleteasca, si profesionalismul necesar sa imi acorde prezumtia de nevinovatie si sa nu vorbeasca tot felul de lucruri necunoscute si neadevarate la televizor. (¬) Iar mai departe, ne vedem in sala de judecata si poate cineva o sa ma auda si pe mine", a declarat fosta sefa DIICOT jurnalistilor care o asteptau la poarta penitenciarului.
Bica a mai spus ca are incredere in justitie si ca nu are ce sa-si reproseze.
"Eu chiar am incredere in sistemul de justitie. Chiar am. Am avut tot timpul", a spus Alina Bica, razand.
Intrebata daca are ceva sa-si reproseze, ea a raspuns: "Sa-mi reprosez? N-am ce sa-mi reprosez¬. De asemenea, ea i-a spus unui jurnalist: "Sunt o femeie de succes in continuare".
Bica a mai declarat ca a fost "placut surprinsa de ceea ce a gasit" la Penitenciarul de la Targsor in ceea ce priveste modul de organizare, regulile din interior si profesionalismul angajatilor.
Bica a mai spus ca "poti sa pleci din puscarie fara denunturi¬ si ca denunturile nu fac parte din "lumea" sa.
Alina Bica a fost plasata in arest la domiciliu in dosarul cunoscut sub numele de "Bica 2", dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv in cazul celor doi, hotararea luata de instanta fiind definitiva.
Alina Bica s-a aflat in Penitenciarul Targsor, ea fiind in detentie din 22 noiembrie 2014, cand a fost arestata in primul dosar deschis de DNA pe numele sau.
O decizie similara a fost luata si in cazul lui Dorin Cocos, care va parasi Arestul central al Politiei Capitalei, unde se afla din 29 octombrie 2014, cand a fost arestat in dosarul "Microsoft".
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, pe 14 aprilie, inlocuirea masurii arestului preventiv cu cel la domiciliu in ceea ce ii priveste cu Bica si pe Cocos, in dosarul "Bica 2", decizia fiind contestata de procurorii DNA.
ICCJ a respins marti contestatia, astfel ca Bica si Cocos au fost plasati in arest la domiciliu.
Omul de afaceri Dorin Cocos mai are emis pe numele sau un mandat de arestare la domiciliu, in dosarul "Microsoft". De asenmenea, si Alina Bica mai este arestata la domiciliu intr-un alt dosar, respectiv in "Bica 1".
In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie. In prezent, Alin Cocos este arestat la domiciliu.
Alina Bica este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si pentru abuz in serviciu in cazul lui Videanu.
Procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.
Omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.
Procurorii DNA i-au trimis in judecata si pe Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoana apropiata lui Alin Cocos, pentru complicitate la luare de mita (doua fapte), si pe Adriean Videanu, la data faptelor actionar la o societate comerciala, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati din Snagov.
"Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si care a corespuns interesului inculpatilor Cocos Dorin si Cocos Alin, in legatura cu dosarul de despagubire nr.22714/FFCC avand ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
Anchetatorii sustin ca, pentru a ascunde provenienta acestui teren, Ionut Mihailescu, impreuna cu Alin Cocos, ar fi generat si intermediat "tranzactii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relatii cu prieteni si membrii de familie".
Dorin Cocos este acuzat ca, in schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins si primit, in perioada de dupa 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denuntator in cauza, suma de 10 milioane de euro, cu conditia sa-i asigure rezolvarea dosarului de despagubire.
O alta acuzatie adusa Alinei Bica se refera la abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitarii acestuia de ridicare a sechestrului asigurator de pe 80 de actiuni, care fusese pus de procurorul care instrumenteaza dosarul Romgaz-Interagro. In acest dosar, Adriean Videanu este cercetat alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.
O a treia acuzatie adusa Alinei Bica in acest dosar se refera la favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, respectiv la sprijinul acordat acestuia, pentru a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Carom. In decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.
Ovidiu Tender a facut, in 28 ianuarie, un denunt impotriva Alinei Bica, in care a aratat ca i-ar fi dat mita fostei sefe a DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar. Tenter a aratat ca, la cererea sotului si a consilierului acesteia, a instrainat actiunile UPRUC CTR SA Fagaras, pretul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de 1 milion de euro trebuia sa fie in cash, nefiind inregistrata in contabilitate.
Omul de afaceri a mentionat in denunt ca a fost nevoit sa-l angajeze consilier pe Florin Mihailescu, fost politist, care ii era consilier Alinei Bica, pentru a avea sansa unei sustineri din partea fostei sefe a DIICOT in solutionarea in interesul sau a dosarului Carom. Astfel, el i-a oferit lui Florin Mihailescu salariu si alte avantaje solicitate.
Dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
Proiect finantat de Uniunea Europeana | |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 16 ani 4 luni
- 16 ani
- 15 ani 7 luni
- 11 ani 11 luni
- 11 ani 9 luni
- 4542 zile
- 4345 zile
- 4011 zile
- 3925 zile
- 3925 zile
- 7863 zile
- 4536 zile
- 6102 zile
- 6677 zile
- 4089 zile
- 3941 zile
- 6528 zile
- 5881 zile
- 6486 zile
- 3983 zile
- 4548 zile
- 6221 zile
- 7055 zile
- 5625 zile
- 5552 zile
- 6607 zile
- 6580 zile
- 3637 zile
- 4788 zile
- 6581 zile
- 4040 zile
- 3856 zile
- 4850 zile
- 5654 zile
- 5668 zile
- 6488 zile
- 5649 zile
- 3933 zile
- 3900 zile
- 4773 zile
- 6291 zile
- 4813 zile
- 6074 zile
- 4366 zile
- 6420 zile
- 4927 zile
- 3863 zile
- 4086 zile
- 5198 zile
- 3876 zile
- 4122 zile
- 6938 zile
- 5846 zile
- 5135 zile
"Succes" la ILEGALITATI !!!
Succes DNA, succes Codruta, la Targsor cu penala asta de "succes" !!!
"Sunt o femeie de succes in continuare".
b.)
"Ce, am tras pe nas? "
:)
Fiecare pasare pe limba ei piere.
Ca va deveni un "caz scoala" nu ma indoiesc. Atata doar ca s-ar putea ca in tara lui ponta si a absentului Iohanis acesta sa fie un caz de inlaturare din functia de conducere a unui om care isi facea corect treaba si cam deranja persoane influente. Vom vedea care dintre noi va fi mai aproape de hotararea definitiva.
"Eu am o atitudine sceptica, chiar cinica cand este vorba despre politicieni" Este o pozitie corecta doar ca noi vorbeam de Bica si ea nu prea era politicean.
Oameni ca ea vin de acolo unde sunt resurse de regenerare.
Ea a riscat constienta ca poate ajunge si la inchisoare ,dar mai vedem dupa ce iese !!!.
Daca ia 20 de ani e greu ,dar poate lua si o pedeapsa de 2-3 ani ,iese dupa un an si pe aici ti-ii drumul cu banii pusi deoparte n-o doare capul toata viata.