Alina Bica, la iesirea din penitenciar: Sunt o femeie de succes in continuare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 21 aprilie 2015, 20:40 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Fostul sef al DIICOT Alina Bica a parasit, marti dupa-amiaza, Penitenciarul de femei de la Targsor, dupa ce instanta suprema a decis plasarea sa in arest la domiciliu, la iesirea din inchisoare ea declarandu-le jurnalistilor ca are incredere in justitie si ca este "o femeie de succes in continuare", transmite Mediafax.

Alina Bica, plasata in arest la domiciliu prin decizie a instantei supreme, a parasit, marti, in jurul orei 18.30, Penitenciarul de femei de la Targsor, unde fusese incarcerata in ultimele zile, fiind transferata din arestul Politiei Capitalei.

"As dori doar sa multumesc acelor putini oameni care au avut si nobletea sufleteasca, si profesionalismul necesar sa imi acorde prezumtia de nevinovatie si sa nu vorbeasca tot felul de lucruri necunoscute si neadevarate la televizor. (¬) Iar mai departe, ne vedem in sala de judecata si poate cineva o sa ma auda si pe mine", a declarat fosta sefa DIICOT jurnalistilor care o asteptau la poarta penitenciarului.

Bica a mai spus ca are incredere in justitie si ca nu are ce sa-si reproseze.

"Eu chiar am incredere in sistemul de justitie. Chiar am. Am avut tot timpul", a spus Alina Bica, razand.

Intrebata daca are ceva sa-si reproseze, ea a raspuns: "Sa-mi reprosez? N-am ce sa-mi reprosez¬. De asemenea, ea i-a spus unui jurnalist: "Sunt o femeie de succes in continuare".

Bica a mai declarat ca a fost "placut surprinsa de ceea ce a gasit" la Penitenciarul de la Targsor in ceea ce priveste modul de organizare, regulile din interior si profesionalismul angajatilor.

Bica a mai spus ca "poti sa pleci din puscarie fara denunturi¬ si ca denunturile nu fac parte din "lumea" sa.

Alina Bica a fost plasata in arest la domiciliu in dosarul cunoscut sub numele de "Bica 2", dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a inlocuit masura arestului preventiv in cazul celor doi, hotararea luata de instanta fiind definitiva.

Alina Bica s-a aflat in Penitenciarul Targsor, ea fiind in detentie din 22 noiembrie 2014, cand a fost arestata in primul dosar deschis de DNA pe numele sau.

O decizie similara a fost luata si in cazul lui Dorin Cocos, care va parasi Arestul central al Politiei Capitalei, unde se afla din 29 octombrie 2014, cand a fost arestat in dosarul "Microsoft".

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, pe 14 aprilie, inlocuirea masurii arestului preventiv cu cel la domiciliu in ceea ce ii priveste cu Bica si pe Cocos, in dosarul "Bica 2", decizia fiind contestata de procurorii DNA.

ICCJ a respins marti contestatia, astfel ca Bica si Cocos au fost plasati in arest la domiciliu.

Omul de afaceri Dorin Cocos mai are emis pe numele sau un mandat de arestare la domiciliu, in dosarul "Microsoft". De asenmenea, si Alina Bica mai este arestata la domiciliu intr-un alt dosar, respectiv in "Bica 1".

In acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocos, Alin Cocos, Ionut Mihailescu si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimisi in judecata in 25 februarie. In prezent, Alin Cocos este arestat la domiciliu.

Alina Bica este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si pentru abuz in serviciu in cazul lui Videanu.

Procurorii o acuza pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat si reprezentant al Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), ulterior procuror sef al DIICOT, de cate doua fapte de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocos este judecat pentru doua fapte de trafic de influenta si dare de mita, iar fiul acestuia Alin Cocos, pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata si pe Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoana apropiata lui Alin Cocos, pentru complicitate la luare de mita (doua fapte), si pe Adriean Videanu, la data faptelor actionar la o societate comerciala, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul lui Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati din Snagov.

"Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Bica Alina Mihaela a dispus-o la data de 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si care a corespuns interesului inculpatilor Cocos Dorin si Cocos Alin, in legatura cu dosarul de despagubire nr.22714/FFCC avand ca obiect suma de 377.000.000 euro (dosarul lui Gheorghe Stelian, n.r.)", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Anchetatorii sustin ca, pentru a ascunde provenienta acestui teren, Ionut Mihailescu, impreuna cu Alin Cocos, ar fi generat si intermediat "tranzactii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relatii cu prieteni si membrii de familie".

Dorin Cocos este acuzat ca, in schimbul influentei exercitate asupra Alinei Bica si a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins si primit, in perioada de dupa 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denuntator in cauza, suma de 10 milioane de euro, cu conditia sa-i asigure rezolvarea dosarului de despagubire.

O alta acuzatie adusa Alinei Bica se refera la abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitarii acestuia de ridicare a sechestrului asigurator de pe 80 de actiuni, care fusese pus de procurorul care instrumenteaza dosarul Romgaz-Interagro. In acest dosar, Adriean Videanu este cercetat alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

O a treia acuzatie adusa Alinei Bica in acest dosar se refera la favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, respectiv la sprijinul acordat acestuia, pentru a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare in dosarul Carom. In decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Ovidiu Tender a facut, in 28 ianuarie, un denunt impotriva Alinei Bica, in care a aratat ca i-ar fi dat mita fostei sefe a DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar. Tenter a aratat ca, la cererea sotului si a consilierului acesteia, a instrainat actiunile UPRUC CTR SA Fagaras, pretul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de 1 milion de euro trebuia sa fie in cash, nefiind inregistrata in contabilitate.

Omul de afaceri a mentionat in denunt ca a fost nevoit sa-l angajeze consilier pe Florin Mihailescu, fost politist, care ii era consilier Alinei Bica, pentru a avea sansa unei sustineri din partea fostei sefe a DIICOT in solutionarea in interesul sau a dosarului Carom. Astfel, el i-a oferit lui Florin Mihailescu salariu si alte avantaje solicitate.

Dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel in care fosta sefa a DIICOT fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5557 vizualizari

  • +7 (23 voturi)    
    dupa Targsor, chiar poti s-o spui in gura mare!! (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:18)

    lili [anonim]

    Tupeu fara margini, procurorii vorbesc despre matrapazlacuri ILEGALE iar ea se considera "o femeie de succes" !!
    "Succes" la ILEGALITATI !!!
    Succes DNA, succes Codruta, la Targsor cu penala asta de "succes" !!!
  • +11 (17 voturi)    
    "Femeie puternica" (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:20)

    bizonul_nou [utilizator]

    a.)
    "Sunt o femeie de succes in continuare".

    b.)
    "Ce, am tras pe nas? "

    :)
  • +9 (15 voturi)    
    are dreptate (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:20)

    srpc [utilizator]

    chiasr daca va face ceva puscarie, averea nu i se confisca, asa ca la iesire va fi tot o bogatana "de succes"
    • +3 (7 voturi)    
      Da... (Miercuri, 22 aprilie 2015, 1:25)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui srpc

      Daca sta 5 ani, s-ar putea sa iasa cam sifonata. Probabil o sa iasa dupa un an pentru buna purtare. Cineva ar trebui sa elaboreze un plan pentru confiscarea averilor, doar asa se poate cu adevarat descuraja coruptia. Ia-le banii, pune-i sa faca si putina parnaie si mai vedem atunci cat de succes mai sunt.
  • +6 (14 voturi)    
    Femeie de succes (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:28)

    ipolitic [utilizator]

    Nu ai putut sa te abtii, asa-i?
    Fiecare pasare pe limba ei piere.
  • +8 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:47)

    [anonim]

  • +3 (7 voturi)    
    ca la chibut (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:47)

    anaerobik [anonim]

    Si tu ai dreptate, si tu ai dreptate, si tu ai dreptate, si tu ai dreptate.... chiar si Coldea are...Dar incredere, cine are in tine, in voi toti?
  • +7 (13 voturi)    
    Alina Bica o femeie de succes penal! (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:51)

    GRANDFATHER [anonim]

    Ex-sefa DICOT braveaza(blufeaza!) cu tupeu, dar este ARESTATA LA DOMICILIU! Urmeaza procesele in cauzele care formeaza continutul dosarelor Bica1, 2,3..! TO BE CONTINUED!
    • -2 (10 voturi)    
      Ce-i GRANDFATHER (Marţi, 21 aprilie 2015, 23:03)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

      te supara ca un om care nu a fost condamnat definitiv iese de la mititica?
      • 0 (4 voturi)    
        BLUFUL SI TUPEUL! (Miercuri, 22 aprilie 2015, 1:22)

        GRANDFATHER [anonim] i-a raspuns lui ty

        Daca ti se pare ca judecatorul(judecatorii) de drepturi si libetati au scos-o pe Alina Bica "de la mititica" prin schimbarea locatiei arestului, atunci bine! Iti respect parerea, dar da-mi voie sa am si eu o parere! Diferita! Cred ca Alina Bica, o reprezentanta a "nolui val" in sistemul juridic din RO, a facut un imens deserviciu colegilor de generatie, facand sa pluteaca asupra acestora umbra unui blam nemeritat! Ascensiunea ei fulminanta si prabusire sa spectaculoasa, va deveni un "caz scoala" pentru studentii facultatilor de drept! Asta-i situatia "ty"! Ce isi face o "femeie de succes" cu mana ei se cheama.....?!
        • 0 (0 voturi)    
          Un bunic se presupune ca este mai rezervat (Miercuri, 22 aprilie 2015, 21:48)

          ty [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

          "umbra unui blam" nu inseamna o hotarare definitiva. Ai putintica rabdare.
          Ca va deveni un "caz scoala" nu ma indoiesc. Atata doar ca s-ar putea ca in tara lui ponta si a absentului Iohanis acesta sa fie un caz de inlaturare din functia de conducere a unui om care isi facea corect treaba si cam deranja persoane influente. Vom vedea care dintre noi va fi mai aproape de hotararea definitiva.
          • 0 (0 voturi)    
            Esti tributar teoriei conspiratiei "ty"! (Miercuri, 22 aprilie 2015, 22:34)

            GRANDFATHER [anonim] i-a raspuns lui ty

            Si nu analizezi si nu "vezi" situatia cu mintea si ochii tai! Ca sa intru in logica ta, ar trebui sa-l cred pe expresedintele TB, care se lamenteaza cui vrea sa-l asculte, ca jumatate din "echipa sa" a arestat cealalta jumatate a echipei sale! Halcinant si tenebros, care frizeaza paranoia! Eu am o atitudine sceptica, chiar cinica cand este vorba despre politicieni, zicerile si faptele lor! Ceea ce iti dores si tie! Mai vorbim! Take care!
            • 0 (0 voturi)    
              Poti crede ca tot ce se zice pe la tv e adevarat (Joi, 23 aprilie 2015, 21:38)

              ty [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

              daca treaba asta iti face placere. Poti sa crezi ca justitia noastra e total reformata daca iti face placere. Cea ce iti spun eu e ca ar trebui sa ai rabdare pana la o hotarare definitiva si pana la un nou MCV pentru a avea niste certitudini si a pune dezinvolt niste etichete.
              "Eu am o atitudine sceptica, chiar cinica cand este vorba despre politicieni" Este o pozitie corecta doar ca noi vorbeam de Bica si ea nu prea era politicean.
  • +2 (4 voturi)    
    Succes la sexul opus (Marţi, 21 aprilie 2015, 22:31)

    Maniu [utilizator]

    si la tras pe nas.
  • +5 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 aprilie 2015, 23:08)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    O parnaiasa de succes (Miercuri, 22 aprilie 2015, 4:24)

    Haskal [utilizator]

    Dar la ce specii sunt prin parlament si guvern....probabil ca Bica o fi vreo eroina, o Bica D'arc Balcani.
  • +4 (4 voturi)    
    A luat-o gura pe dinainte ,dar are dreptate ! (Miercuri, 22 aprilie 2015, 9:12)

    andreesanu [utilizator]

    Bica nu-i proasta !,dar a luat-o gura pe dinainte !.
    Oameni ca ea vin de acolo unde sunt resurse de regenerare.
    Ea a riscat constienta ca poate ajunge si la inchisoare ,dar mai vedem dupa ce iese !!!.
    Daca ia 20 de ani e greu ,dar poate lua si o pedeapsa de 2-3 ani ,iese dupa un an si pe aici ti-ii drumul cu banii pusi deoparte n-o doare capul toata viata.
  • +1 (1 vot)    
    si o sa fie o femie de success (Miercuri, 22 aprilie 2015, 14:06)

    rochiri [utilizator]

    ..intre 7-10 ani ! :)
  • -1 (5 voturi)    
    Hmmm, deci madam Bica nu a facut nici un (Miercuri, 22 aprilie 2015, 14:11)

    dbdb [utilizator]

    denunt...nu pentru ca nu stia de fapte care ar fi fost nelegale, nuuu, ci pentru ca ..."denunturile nu fac parte din lumea ei"... adica din care lume: din lumea ei de interlopi care nu ciripesc sau din lumea ei de tainuitori pe viata?... nu exista om pe lumea asta care sa nu se scape cumva cand e luat la intrebari, felul in care formuleaza raspunsul contine de cele mai multe ori informatia pretioasa. In orice caz, Bica l-a linistit pe Basescu ca nu a facut nici un denunt, cat de mic, despre gasca lui! Aseara, Basescu exulta de fericire, nu mai putea de nerabdare sa se vada cu dna Bica si sa vorbeasca cu ea, sa auda in detaliu ce au intrebat-o anchetatorii, ea cum a raspuns la aia si ailalta, sa-si sincronizele discursurile si sa-i multumeasca pentru tainuire! Misto! grupul infractional si-a gasit o gaura prin care sa scape. Bravo, dna Bica! daca nu marturisesti ai sanse sa scapi si tu si sa-ti scapi si turma!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by