Inca doua acuzatii la adresa Elenei Udrea, intr-un nou dosar, disjuns din Gala Bute: spalare de bani si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 21 aprilie 2015, 19:30 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au deschis un nou dosar impotriva Elenei Udrea, in care este acuzata de infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si de spalare de bani, de aceasta ultima infractiune fiind acuzat si Tudor Breazu, unul dintre apropiatii sai, dupa cum rezulta din rechizitoriul prin care fostul ministru al dezvoltarii a fost trimis in judecata in dosarul Gala Bute.

Din rechizitoriu:

"Sumele obtinute au intrat fie nemijlocit in patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela (in numerar ori prin plata unor bunuri si servicii), fie in patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizatia Bucuresti a Partidului (...) si inculpatul Obreja Rudel)"

"O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor si Topoliceanu Ana Maria pentru a plati diferite cheltuieli ale inculpatei Udrea Elena Gabriela sau ale Organizatiei Bucuresti a Partidului (...)"

"Toate infractiunile de coruptie dare / luare de mita care formeaza obiectul prezentei cauze au fost savarsite prin intermediul colaboratorilor cei mai apropiati de Udrea Elena Gabriela, pe care aceasta ii numise in functii si carora le delegase, formal sau informal, atributia sa o reprezinte in relatia cu tertii.
Aceste persoane, cu o singura exceptie, au indicat-o pe inculpata ca beneficiar final al faptelor de coruptie, sustineri care se coroboreaza cu cele ale inculpatului Gardean Adrian, careia inculpata i-a cerut in mod nemijlocit remiterea unor foloase materiale, precum si cu circuitele financiare care atesta ca o parte din sumele platite intermediarilor ca mita au fost transmise inculpatei direct sau indirect."

Fostul ministru Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de mai multe infractiuni de coruptie comise in perioada 2010 - 2012, privind administrarea fondurilor publice de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), potrivit Mediafax.

Astfel, Elena Udrea este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, precum si de abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, arata DNA intr-un comunicat de presa transmis marti.

De asemenea, au fost trimisi in judecata fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si omul de afaceri Tudor Breazu, ambii aflandu-se in arest preventiv, ca si Elena Udrea.

Tudor Breazu este acuzat de complicitate la luare de mita, in timp ce Rudel Obreja este acuzat de complicitate la luare de mita, evaziune fiscala (doua infractiuni) si spalare de bani.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in arest la domiciliu, pe fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu, pentru trei infractiuni de complicitate la dare de mita, si pe fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, pentru luare de mita.

In acest dosar, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, actual senator, pentru participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, acuzata de luare de mita, si administratorul SC Consmin SA Dragos Botoroaga, acuzat de dare de mita. Cei trei sunt cercetati sub control judiciar.

Procurorii arata, in rechizitoriu, ca fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele sale cele mai apropiate (Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si Tudor Breazu) au primit, cu stiinta acesteia, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de minister.

"Sumele obtinute au intrat fie nemijlocit in patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela (in numerar ori prin plata unor bunuri si servicii), fie in patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizatia Bucuresti a unui partid si inculpatul Obreja Rudel)", spun procurorii DNA.

Potrivit acestora, Elena Udrea si-a exercitat atributiile in mod nelegal si a determinat alti functionari din minister sa isi incalce atributiile, cu prilejul achizitiei de servicii de publicitate la gala de box profesionist, prejudiciind bugetul ministerului si creand un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Anchetatorii mai arata ca acestui demers i s-a alaturat si fostul ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Ion Ariton, care i-a determinat pe reprezentantii mai multor companii din subordinea ministerului sa faca sponsorizari intr-o modalitate interzisa de lege pentru organizarea galei de box.

Pentru a diminua cuantumul taxelor datorate bugetului de stat pentru veniturile obtinute in acest mod, Obreja a inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatii pe care o administra.

Conform DNA, in cursul anului 2010, Elena Udrea a primit in mod indirect, prin intermediul lui Stefan Lungu, foloase materiale de la Adrian Gardean si Miron Gardean, pentru a asigura finantarea la timp a unor contracte de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. cu mai multe unitati administrativ teritoriale in cadrul programului "Schi pentru Romania".

"La datele de 24.08.2010 si 20.12.2010, mituitorii au dispus transferul sumei totale de 695.367,06 lei in patrimoniul unei societati controlate de inculpatul Lungu Stefan, prin intermediul mai multor contracte fictive de achizitie. Suma mentionata reprezinta 10% din valoarea platilor efectuate de minister catre UAT Cavnic si UAT Borsec in contul lucrarilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A. Din probele cauzei a rezultat ca Udrea Elena Gabriela cunostea imprejurarile esentiale referitoare la remiterea sumelor de bani, iar Lungu Stefan a folosit o parte din banii astfel obtinuti, la cererea ministrului, pentru plata unor servicii de publicitate si de monitorizare a mediului online de care au beneficiat inculpata si organizatia Bucuresti a unui partid", se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

Acestia o mai acuza pe Elena Udrea ca in perioada 2010 - 2011, impreuna cu Ana-Maria Topolicean, directorul Companiei Nationale de Investitii (CNI), a primit aproximativ 300.000 lei de la Dragos Marius Botoroaga, administratorul S.C. Consmin S.A., pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societate in baza contractelor incheiate cu CNI.

Astfel, dupa ce CNI realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, Botoroaga dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au facut cinci plati in valoare totala de 335.486 de lei.

La randul sau, Stefan Lungu ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu, iar platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L., administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

O parte din aceste sume i-au fost inmanate Anei Maria Topoliceanu, care le-a predat la randul sau Elenei Udrea, iar diferenta a fost folosita de Breazu si Topoliceanu pentru a plati diferite cheltuieli ale Elenei Udrea sau ale organizatiei Bucuresti a partidului (PDL).

Procurorii DNA mai spun ca in cursul anului 2011 Elena Udrea a cerut si a primit de la Adrian Gardean, direct si indirect, foloase materiale in valoare de 10% din platile facute de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Astfel, in 7 februarie 2011, Udrea i-a cerut lui Gardean ca din sumele primite de la minister sa faca mai multe "sponsorizari", transmitandu-i ca trebuie sa discute detaliile cu Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea i-a cerut lui Nastasia sa ii comunice lui Gardean ca suma solicitata este de 10% din valoarea platilor facute si a celor care urmau sa fie efectuate in cursul anului 2011.

"Urmare acestei solicitari, in vara anului 2011, Gardean Adrian a inmanat 200.000 de euro lui Lungu Stefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, insa banii au fost restituiti de acesta dupa o zi, invocand riscul ca fapta sa fie denuntata organelor de urmarire penala. In data de 06.10. 2011, Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor care urmau sa fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. si de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Cu acelasi prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, ca suma remisa nu acoperea procentajul solicitat de ministru, avand in vedere valoarea totala a platilor care urmau sa fie efectuate catre cele doua societati, iar pentru diferenta i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei in conturile unei societati controlate de Obreja Rudel. Suma de 900.000 euro a fost predata de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferenta de 3.000.000 lei a fost transferata de S.C. Termogaz Company S.A. in contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, in baza unui contract fictiv de publicitate", mai mentioneaza procurorii in rechizitoriu.

De asemenea, in 24 iunie 2011 a fost incheiat un contract de servicii, atribuit prin negociere fara publicarea unui anunt de participare, intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si S.C. Europlus Computers S.R.L., avand ca obiect prestarea serviciilor de promovare a Romaniei in cadrul evenimentelor desfasurate cu ocazia organizarii Galei Internationale de Box profesionist de catre Federatia Romana de Box. In baza acestui contract, prin ordinul de plata nr. 9/01.02.2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare in valoare de 8.116.800 de lei.

"Fondurile publice au fost utilizate intr-o modalitate interzisa de lege, respectiv pentru finantarea unui eveniment sportiv organizat de catre o societate comerciala, iar suma achitata in baza contractului constituie in intregime un prejudiciu produs in patrimoniul ministerului. Prin incheierea contractului s-a urmarit in realitate asigurarea fondurilor necesare organizarii galei de box mentionate, iar achizitia de servicii de publicitate a reprezentat doar o justificare formala, pentru care nu exista o nevoie reala a ministerului, cu unicul scop de a da o aparenta de legalitate contractului. Mai mult, contractul a fost atribuit cu incalcarea procedurilor legale de achizitie publica si au fost achizitionate servicii care nu se regasesc printre categoriile de cheltuieli eligibile pentru programele cu finantare europeana. Aceste imprejurari atrag refuzul de decontare a sumelor de catre autoritatea de management a fondurilor europene, astfel incat, din cauza modului defectuos in care functionarii si-au indeplinit atributiile de serviciu, sumele care ar fi trebuit rambursate din fonduri europene au fost suportate integral de catre bugetul de stat", mai spun procurorii DNA.

Potrivit acestora, "cea mai importanta contributie la savarsirea acestor fapte si la producerea rezultatului" apartine Elenei Udrea, care a luat decizia organizarii galei in urma unor discutii informale cu Rudel Obreja, a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finantarii evenimentului, a cerut in mod repetat functionarilor din subordine sa se intalneasca cu Obreja pentru a identifica solutii pentru incheierea contractului si a participat nemijlocit la stabilirea bugetului ce urma sa fie alocat de catre MDRT in afara cadrului reglementat de procedura achizitiilor publice.

"De asemenea, a rezultat ca Udrea Elena cunostea imprejurarile esentiale ale cauzei si a acceptat posibilitatea producerii rezultatului, avand in vedere ca ii fusesera aduse la cunostinta in mai multe randuri impedimentele legale si ca a participat sau a determinat incalcarea regulilor de incheiere a contractelor de achizitie publica reglementate de O.U.G. nr. 34/2006. Totodata, faptele au produs un folos necuvenit lui Obreja Rudel, care a beneficiat de fonduri publice pentru organizarea unui eveniment comercial ale carui venituri i-au revenit in mod exclusiv. Faptele descrise anterior au determinat intocmirea cererii de finantare nr. BI/1/5/5.3/A/697, inregistrata la Organismul Intermediar pentru Turism (OIT), prin care MDRT solicita asistenta financiara nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in vederea finantarii proiectului ᅡPromovarea brandului turistic al Romanieiᅡ, prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR 2007-2013).
Cererea cuprinde declaratii inexacte, in conditiile in care, asa cum aratat anterior, scopul utilizarii fondurilor a fost in realitate organizarea unei gale de box care nu se regasea printre categoriile de cheltuieli eligibile, iar organizatorul nu era Federatia Romana de Box, imprejurari cunoscute de reprezentantii ministerului. Rezultatul nu s-a produs, iar fondurile europene nu au fost fraudate, deoarece Autoritatea de Management a suspendat solutionarea cererii de rambursare ca urmare a sesizarii organelor de urmarire penala", mai spun anchetatorii.

Acestia mai arata ca in cursul anului 2011 fostul ministru Ion Ariton i-a determinat pe reprezentantii a zece companii de stat aflate in subordinea sa (Hidroelectrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, S.N.T.G.N. Transgaz, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, S.N.G.N. Romgaz, Oil Terminal, IAR si Societatea Nationala a Apelor Minerale) sa sponsorizeze organizarea galei internationale de box profesionist in cadrul careia a evoluat Lucian Bute.

In conditiile in care evenimentul era organizat de societatea comerciala cu capital privat Europlus Computers SRL, care a fost si beneficiarul real al sumelor, sponsorizarea galei de box era interzisa de Legea nr. 32/1994, care prevede ca societatile comerciale cu capital majoritar de stat nu pot derula activitati de sponsorizare avand ca beneficiari societati comerciale cu capital privat.

"In aceste conditii, atributiile de serviciu ale functionarilor care au incheiat contractele de sponsorizare au fost exercitate in mod defectuos, iar suma totala de 1.742.830 de lei care a facut obiectul sponsorizarilor constituie prejudiciu pentru companiile mentionate. Din probele administrate a rezultat ca sponsorizarile nu s-ar fi incheiat fara interventia ministrului, iar sumele ar fi ramas in patrimoniul companiilor cu capital majoritar de stat. Totodata, suma are natura unui folos nejustificat obtinut de Obreja Rudel, in conditiile in care sponsorizarea evenimentului era interzisa de lege. Fondurile obtinute au fost folosite pentru plata cheltuielilor de organizare, in conditiile in care unicul beneficiar al veniturilor galei a fost societatea S.C. Europlus Computers S.R.L., de unde au fost transferate in patrimoniul administratorului Obreja Rudel. Pentru a-i determina pe reprezentantii companiilor sa adopte conduita mentionata anterior, Ariton Ion si-a folosit autoritatea si influenta derivata din functiile de ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, senator si presedinte al filialei judetene Sibiu a unui partid politic. Prin folosirea autoritatii si influentei, Ariton Ion a urmarit transferul nelegal al sumei de 1.742.830 de lei in patrimoniul S.C. Europlus Computers S.R.L", mai precizeaza DNA in rechizitoriu.

Anchetatorii mai spun ca in perioada octombrie 2011 - august 2012 Rudel Obreja a facut demersuri pentru a obtine inscrisuri emise de "societatile fantoma" SC Biovros SRL si SC Egeo Pro Market SRL, care atestau cheltuieli fictive de publicitate si consultanta, documente pe care le-a inregistrat ulterior in contabilitatea S.C. Europlus Computers S.R.L.

"In acest mod, s-a urmarit diminuarea obligatiile de plata la buget in contul taxei pe valoare adaugata incasate si a profitului obtinut in urma Galei Bute si a tranzactiilor fictive incheiate cu Termogaz Company si a fost prejudiciat bugetul de stat cu suma totala de 737.507 lei. Sumele obtinute prin tranzactiile incheiate cu Biovros S.R.L. au fost retrase in numerar de persoanele care controlau in fapt firmele fantoma in vara anului 2012 si au fost restituite lui Obreja Rudel, fiind astfel ascunsa originea ilicita a acestora", adauga anchetatorii

In acest dosar, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile mobile si imobile ale Elenei Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Cornel Resmerita, Cristofor Alin Condoiu, Adrian Gardean, Miron Gardean si Miron Lupulescu.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor in cazul lui Cornel Resmerita si Cristofor Alin Condoiu pentru infractiunile de abuz in serviciu si fata de Adrian Gardean, Miron Dorel Gardeanu si Miron Lupulescu pentru infractiunile de dare de mita si instigare la abuz in serviciu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

In dosarul "Gala Bute, Rudel Obreja se afla in arest din 5 februarie. De asemenea, fata de Tudor Breazu s-a dispus tot arestul preventiv. In acelasi caz, primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si a fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt arestati la domiciliu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.2060 vizualizari

 • +10 (14 voturi)    
  hahaha (Marţi, 21 aprilie 2015, 19:34)

  nash pandelica [utilizator]

  dna, probabil, a facut un serviciu special, care se ocupa cu udrea.
  serviciul anti udrea.

  o sa mai auzim de disjungeri.
  dreptate pana la capat ! :)
  • +1 (9 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 21 aprilie 2015, 20:17)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

  • +1 (9 voturi)    
   Nu, (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:32)

   mfilip91 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Nu un serviciu special! Intreg DNA-ul lupta acuma cu "fiara"!
  • 0 (0 voturi)    
   Vad ca lumea este foarte polarizata (Miercuri, 22 aprilie 2015, 10:09)

   gigel [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

   in ceea ce o priveste pe Udrea. Eu zic ca n-avem multe de facut decat sa asteptam ca justita sa isi urmeze cursul...

   Nu sunt din cei care CRED ca Udrea e nevinovata, nici din tabara opusa care CRED ca Udrea ar trebui pedepsita exemplar indiferent cum.

   CRED in justitie pentru ca vreau sa CRED in ea. Nu mi-a ramas nimic altceva in care sa cred in tara asta.

   Udrea, daca sunt dovezi impotriva ei, n-are decat sa mearga la puscarie.
   Daca nu sunt dovezi, oricum face parte dintr-o clasa politica asupra careia va plana, in ansamblul ei, suspiciunea unui jaf fara precedent la adresa tarii.

   Desi dpdv. strict legal multi pot iesi basma curata pentru ca justita e oarba (si trebuie sa ramana asa, altfel ne intoarcem pe vremea lui Stalin), dpdv politic sau al altei forme de incredere, eu le acord prezumtia de vinovatie TUTUROR celor care au guvernat pana acum, si nu am sa ii mai votez in veci si nu trebuia sa se ajunga la devoalarea faptelor penale pentru ca toti sa ajungem la concluzia asta. Rezultatele slabe, de ex. numarul de km de autostrada puteau fi de mult elemente care sa impiedice romanii sa voteze astfel de indivizi. Pentru ca insa n-avem cultura democratiei si a votului, prin alegerile noastre am pus umarul la inradacinarea coruptiei, acordand credit unor submediocri care au luat drumul hotiei intr-un mod natural pentru conditia lor. Este si vina noastra, a electoratului si ne trebuie inca timp pentru a reusi sa discernem intre bine si rau, intre impostori si valori. Deocamdata, reflexul de oameni spalati pe creier de comunism ne face sa respingem mai degraba valorile si manifestarile valorii in societate si sa idolatrizam diverse nonvalori.

   Este nevoie de oameni noi, partide noi care sa vina cu ceva nou, nu copii ale sistemelor clientelare si oculte care au fost partidele de pana acum. Profitand de curatenia facuta de justitie care va putea incrimina doar o parte din corupti, vor aparea tot felul de indivizi si fete noi. va trebui sa facem selectia singur
 • -1 (9 voturi)    
  La fel ca In Gala Bute, fara dovezi (Marţi, 21 aprilie 2015, 19:57)

  Cristiann80 [utilizator]

  Fiti calmi, inca un dosar la comanda ca si cel din Gala Bute. Suspiciuni rezonabile. Au ajuns sa se mire de ce avea Udrea o geanta Birkin, de parca nu poarta toate femeile asa ceva, fie replica perfecta, fie mana a doua care este ieftina, fie comanda pe net care nu coasta mai mult de 500 de dolari.
  Prostii, asa ar trebui ca toate purtatoarele de Birkin sa fie arestate pentru ca toate n-ar putea sa-si justifice banii, paote sotii, amantii, iubitii ca doar aia au platit, oric hiar ele din alte surse...e treaba lor pana la urma.
  Fac pariu cu voi ca si asta cu extinferea este la fel de fortata ca si in celelalte cauze.
  Daca n-au reusit cu sacosa cu bani sa o dovedeasca au trecut la alte acuzatii, adica au pus sfarsitul la inceput. Cica si-a luat Birkin cu bani din sacosa, care sacosa nu se stie daca-i reala, nici denuntatorii nu mai sunt siguri daca e sa ne luam dupa declaratiile lor.
  • 0 (2 voturi)    
   Hermes Birkin Crocodile (Marţi, 21 aprilie 2015, 23:48)

   invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

   Nu-ti raspund tie ca oricum scrii la comanda.

   Dar cei care iti citesc totusi comentariul tau sa stie ca o geanta Hermes Birkin Crocodile (care apare in referatul DNA) costa cateva zeci de mii de dolari. Procurorii zic ca pretul e intre 50.000$ si 100.000$, dar din ce vad pe ebay sunt cateva variante la "doar" 10-20-30.000$, majoritatea sunt pe la 50-70.000$ si urca chiar si pana la 450.000$ (cu diamante alea alea).

   http://www.ebay.com/bhp/hermes-birkin-35-crocodile
   • +1 (1 vot)    
    geanta,pret variabil... (Miercuri, 22 aprilie 2015, 8:59)

    nelamurit [anonim] i-a raspuns lui invalidprotocol

    stau si ma intreb,daca geanta este luata prin intermediul lui Topoliceanu(iar dansa a colaborat cu DNA) de ce nu se precizeaza exact suma ?
    vorbesc doar despre aceasta acuzatie,la restul vor vedea judecatorii..
 • -1 (5 voturi)    
  Si uite asa se rezolva voluminosul dosar Microsoft (Marţi, 21 aprilie 2015, 20:45)

  ty [utilizator]

  Sau se face uitat?
 • +1 (1 vot)    
  acuzata de (Miercuri, 22 aprilie 2015, 7:55)

  vezi [utilizator]

  ....tentativa la folosirea de documente ori declaratii false !!!
  Penibil este putin spus, dlor procurori !
  Cum poate fi cineva acuzat "de tentativa" ?! ...si mai trebuie tinut si la arest pentru asta.
  Cum s-a constatat "tentativa" ? I-ati citit gandurile ?
  Din ceea ce e prezentat, banii au fost luati sau ceruti de altcineva, nu de Udrea. Nu sunt decat niste declaratii ca banii i-au fost dati lui Udrea...acele persoane care denunta, sunt in libertate, iar Udrea este inchisa.
  Cel care ia banul este liber, iar cel care "se crede ca" a luat banul, este arestat.
  Logica de Gaga, sau logica "la comanda"
  Dar, sunt sigur ca daca o sa o mai tineti acolo si tot sapati, gasiti (sau inventati) voi ceva ! ;-)
  Va faceti de ras si compromiteti Justitia cu astfel de acuzatii.
 • 0 (0 voturi)    
  rabdare (Miercuri, 22 aprilie 2015, 14:35)

  ilidia [anonim]

  "Aveti putintica rabdare", in curand vom afla ca "individa" a pus la cale furtul secolului. Cum care? Ala din Anglia cu trenul postal. Si a finantat prin interpusi si asasinare lui M.L. King si a celor doi frati Kenedy, John si Robert.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by