​Articol actualizat

DNA a prelungit cu doua luni controlul judiciar al lui Sebastian Ghita in dosarul cumnatului lui Victor Ponta

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 17 aprilie 2015, 9:23 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Hotnews
Procurorii DNA Ploiesti au prelungit vineri cu 60 de zile masura controlului judiciar dispusa fata de deputatul PSD Sebastian Ghita in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu. Hertanu este cercetat in arest pentru o posibila fraudare a fondurilor europene la lucrarile de extindere a canalizarii in orasul Comarnic. Ghita e acuzat in acest dosar sprjinirea unui grup infractional organizat. Ghita a anuntat ca va ataca decizia in instanta, potrivit Agerpres.

Sebastian Ghita a ajuns la DNA Ploiesti putin inainte de ora 8.30.  

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, la DNA sunt asteptati, in cursul zilei de vineri, si deputatul PSD Vlad Cosma, precum si tatal acestuia, Mircea Cosma, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Prahova, ambii acuzati, ca si Ghita, de sprjinirea unui grup infractional organizat.  

Cei trei se afla sub control judiciar de la sfarsitul lunii februarie, iar aceasta perioada expira, procurorii urmand sa stabileasca daca prelungesc sau nu masura preventiva. 

Reamintim ca in 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa SC Grossman Engineering Group.  

In acelasi dosar, au fost fost pusi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.  

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.  

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. 

De asemenea, Mircea Cosma ar fi facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1520 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ai vrut mai sus de milioane ! (Vineri, 17 aprilie 2015, 9:29)

    John M. [utilizator]

    N-a mers. Politica si banii nu se mai amesteca.
  • +2 (2 voturi)    
    Dar dosarul ASESOFT !!! (Vineri, 17 aprilie 2015, 9:42)

    andreesanu [utilizator]

    Trebuie sa se incheie odata cu tergiversarea ,cu aminarea pina la calendele grecesti a unor procese !!!.
    Joaca dea justitia trebuie sa inceteze,favorizarea infractorilor prin tergiversarea ,amanarea proceselor scade ,decredibilizeaza justitia.
  • +1 (1 vot)    
    Ce misto, Ghita, sa fii pus sub control judiciar, (Vineri, 17 aprilie 2015, 11:27)

    ofCAER [utilizator]

    ca poti sa te plimbi, lejer, prin sediul Guvernului Romaniei (majuscule) taman cind sefu' SRI (majuscule) mere sa se vaza cu amicu' matale, prim-ministrul... (fara majuscule)
    • 0 (0 voturi)    
      P.S. Mea culpa. Sursa: (Vineri, 17 aprilie 2015, 12:52)

      ofCAER [utilizator] i-a raspuns lui ofCAER

      HotNews, miercuri 15 aprilie a.c.
  • 0 (0 voturi)    
    eeee......sri +dna , stiu ce fac.... (Vineri, 17 aprilie 2015, 21:57)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    n. ghita asta se pare ca nu e asa de periculos ca elena......e din arcul guvernamental, e pontist..


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by